Jump to content


Biuletyn deweloperów: wersja 0.4.3


  • This topic is locked This topic is locked
114 replies to this topic

mateusz123PO #41 Posted 04 June 2013 - 07:53 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 33 battles
  • 272
  • Member since:
    01-26-2012

View Postmarrr68, on 04 June 2013 - 06:25 AM, said:

View PostGreyshark, on 03 June 2013 - 10:16 PM, said:

Bo wtedy była wspaniała wersja 0.3.5 za którą wszyscy tęsknią. Później był koszmar 0.4.0, nieco lepsza 0.4.1 i teraz beznadziejna 0.4.2. Zobaczymy co dalej będzie ale na powrót do najlepszych czasów 0.3.5 raczej nie ma co liczyć :(
No to żeś Waść pocieszył.... :sad:
:wink:
Szkoda, że akurat w tym wypadku WG nie posłuchało oblatywaczy.

oni akurat mało kogo słuchają :)

Aragornos #42 Posted 04 June 2013 - 01:07 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 174 battles
  • 143
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    03-26-2012
No wlasnie mnie tez naj mniej zalezy na efektach wizualnych i dzwiekowych bo na rynku jest pelno tego typu gier dopracowanych pod kazdym wzgledem, to jest jednak MMO  jej nawiekszym (wg mnie) atutem jest mozliwosc rozgrywki wsrod innych graczy, wiec grafika jest w tej kwesti sprawa drugorzedna nie mniej jednak kiedy wlaczylem wszystkie efekty i grafike na maxa gra jest super, naprawde piekna grafika, efekty, tekstury, cienie..... super  , gram na srednich i to mi wystarcza wiec moze lepiej zajac sie tym co dziala zle a nie poprawiac to co jest dobre,  lepiej eliminowac BUGi bo to one sprawiaja ze gra jest mniej lub bardziej grywalna, co z tego ze beda cienie sylwetek samolotow na ziemii skoro musze minimalizowac jakosc grafiki zeby gra nie skakala gdy pokaze sie wiecej niz 4 samoloty na celowniku a ilosc fps dramatycznie spadla.

PS  Nie bardzo rozumiem polityke servisu firmy , z jednej strony niby zalezy im na opini i sugesti  graczy wrecz prosza o to a z drugiej strony kompletna ignorancja tematu, kiedy czytalem forum przewaznie wiekszosc sie ze soba zgadza, odczucia sa takie same , bledy zglaszane sa takie same , bywa ze  gracze sa jednomyslni a to wszystko jak woda w suchy piach.....


wojtek200133 #43 Posted 04 June 2013 - 01:25 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 2
  • [AST] AST
  • Member since:
    05-07-2012
E tam gra dobra ,ale system zniszczeń jest słaby. Leciałem raz I-5 i zachaczyłem o ziemię kołem. Samolot został o d  r a z u   został zniszczony :sad:   I nie rozumiem jak Hawak 75 (?) był w bitwie przez 3 GODZINY  :amazed:  Albo jak raz ziemia na mapce była przezroczysta (Park Narodowy) :ohmy:  :unsure:   :facepalm:  :kamikaze:  :child:             I się skarzą że nie  dajemy komentarzy

Edited by wojtek200133, 04 June 2013 - 01:27 PM.


Aragornos #44 Posted 04 June 2013 - 01:33 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 174 battles
  • 143
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    03-26-2012
U mnie raz wgraly sie tylko drzewa na mapie ,,Park Narodowy,, tez wygladalo smiesznie, samolot w bitwie 3 godziny , dziwne jest to ze czekales tyle czasu, trzeba wyjsc z gry i zalogowac sie na nowo, wlasnie o tych BUGach w grze mowia wszyscy ....
ale zapomnialem nadmienic o bardzo dla mnie waznej sprawie.

Gdzie sie podzialo lusterko wsteczne??????   nie moge zmienic widoku z kamery na widok z tylu, zawsze pokazuje aktualny cel,,,,,  niby detal ale dla mnie to byla przydatna rzecz i meczy mnie ze od 2 aktualizacji tego nie ma!!!!
------------- Oddajcie kamere wsteczna!!!!!!! :angry:
:medal:


paVIan0110 #45 Posted 04 June 2013 - 01:51 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 241
  • Member since:
    09-24-2012
Aragornos, kamerę tylną możesz włączyć w opcjach. Nadal jest tylko, że domyślnie jest wyłączona.

Aragornos #46 Posted 04 June 2013 - 02:06 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 174 battles
  • 143
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    03-26-2012
tak?  to powiedz jak Ty masz i zobacz czy jest mozliwosc zmiany, sprawdzalem wszystko i pytalem juz wiele osob nie kazdemu to przeszkadza ale nikt nie mogl tego zmienic, ale jesli twierdzisz ze  jest inaczej prosze o instrukcje...


paVIan0110 #47 Posted 04 June 2013 - 03:09 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 241
  • Member since:
    09-24-2012
Ustawienia/Bitwa/Oprzyrządowanie/Okno dodatkowej kamery

Aragornos #48 Posted 04 June 2013 - 03:18 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 174 battles
  • 143
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    03-26-2012
no i tyle-------------- moge ja tylka wlaczyc lub usunac, tak jak radar , mape i panel druzynowy, nie moge ingerowac w opcje kamery, jest tylko wl / wyl


Aragornos #49 Posted 04 June 2013 - 03:22 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 174 battles
  • 143
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    03-26-2012
chyba sie zle zrozumielismy  --  kamera jest ale chcialbym na niej miec widok z tylu maszyny, tak jak funkcja ,,lusterka,, nie chodzi mi o mozliwosc samego posiadania kamery ;-D


NokioPaul #50 Posted 04 June 2013 - 03:39 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 6
  • [KLL] KLL
  • Member since:
    10-11-2012
Mam pytanie, jak korzystać z salwy tylnej?

paVIan0110 #51 Posted 04 June 2013 - 04:03 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 241
  • Member since:
    09-24-2012
@NokioPaul
Nie wiem co to jest salwa tylna, ale jeśli chodzi Ci o tylnego strzelca, to on strzela automatycznie. Musisz tylko tak manewrować samolotem, żeby to co chcesz by było ostrzelane zawsze znajdowało się w polu jego ostrzału.

@Aragornos
Widać ktoś w WG doszedł do wniosku, że lusterko jest zbyt burżujskie i już go nie ma.

Aragornos #52 Posted 04 June 2013 - 04:08 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 174 battles
  • 143
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    03-26-2012
nawet krzywego zwierciadla nie zostawili ;-D   no mowilem, ze od dwoch aktualizacji nie ma, mysle ze przypadkiem go usuneli  a tak mi ulatwialo to sprawe, teraz musze glowe odwracac za siebie zeby cos widziec. moze jedna z umiejetnosci  pilota bedzie ,,trzecie oko,,   albo  ,,sowia glowa,,    :playing:


NokioPaul #53 Posted 04 June 2013 - 05:08 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 6
  • [KLL] KLL
  • Member since:
    10-11-2012
@paVlan0110 Tak, chodziło mi o tylnego strzelca. Dzięki za odpowieź. ;)

Aragornos #54 Posted 04 June 2013 - 06:16 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 174 battles
  • 143
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    03-26-2012
w nastepnej aktualizacji ma sie pojawic Me P 1101   fajnie,  przypomina troche La 160 (pewnie ruscy wykorzystali plany tego samolotu do realizcji wlasnego projektu po wkroczeniu do Berlina)  i jako pierwszy samolot na swiecie mial a wlasciwie mialby gdyby zostal skonstruowany  ruchome skrzyda   w zakresie 35 - 45 stopni  moze zachowaja te mozliwosc w grze?  no i uzbrojenie to 4 x 30mm     powinien osiagac 1000 kmh   ale przelotowa predkosc obliczona byla na ok 985  kmh


Marliner #55 Posted 05 June 2013 - 12:37 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 5
  • Member since:
    12-06-2012
Mam jeszcze jedno pytanko do Was, bo dłubię ostatnio bardzo przy WoT i staram się coś zrobić ze swoim FPSem niskim. SPełniam minimalne wymagania, próbowałem przełączać koligację na jeden rdzeń, instalowałem sterowniki etc etc. Słyszałem ze w poprzednich wersjach gra chodziła o niebo lepiej, zmieniałem ustawienia swojej Nvidi (wyłączając v-synca i inne duperele dla aplikacji WoT), a teraz mam jedno głupie pytanie... Jakie macie możliwe rozdzielczości w ustawieniach, bo ja mogę tylko 1280x800 i nie mogę zmienić na żadną inną, a przecież na niższej znacznie powinno lepiej wszystko śmigać, czy to developerzy każą akurat w tej wersji 0.4.2 testowac nam tą jedną wybraną?

Greyshark #56 Posted 05 June 2013 - 12:40 PM

    First Lieutenant

  • Community Contributor
  • 1 battle
  • 5,132
  • [JFA] JFA
  • Member since:
    03-11-2012
To nie wina Twojego sprzętu tylko damej gry, a właściwie wersji 0.4.2. W poprzednich rzeczywiście było dużo lepiej. Miejmy nadzieję że kolejna poprawka przywróci płynność bo teraz na niektórych mapach jest tragicznie

FTR gems: "In WoT gameplay, you can pretty much go and at least deal some damage, make yourself be known, fight and earn your kills and skills. In WoWp, its all RNG, your ping dictates if a shower of bullets hits or not."

" The companion AI autoaim is a mess, 80% of the time you are on a bomber, you’ll miss the target"


Aragornos #57 Posted 05 June 2013 - 01:38 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 174 battles
  • 143
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    03-26-2012
czasem to tez kwestia internetu, w domu korzystam ze stalego lacza i nie ma problemu, w pracy uzywam komorki jako modemu net chodzi w 3G  i bywa roznie ,nalezy wylaczyc w kompie wszystko co jest interneto-zerne. skype, GG, czat, pobieranie aktualizacji a nawet antyvirusa na okreslony czas wtedy mam  fps  45-60  i pingi skacza miedzy 90-160

Edited by Aragornos, 05 June 2013 - 01:50 PM.


Lignar #58 Posted 05 June 2013 - 06:41 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 446
  • Member since:
    09-23-2012

View PostMarliner, on 05 June 2013 - 12:37 PM, said:

Mam jeszcze jedno pytanko do Was, bo dłubię ostatnio bardzo przy WoT i staram się coś zrobić ze swoim FPSem niskim. SPełniam minimalne wymagania, próbowałem przełączać koligację na jeden rdzeń, instalowałem sterowniki etc etc. Słyszałem ze w poprzednich wersjach gra chodziła o niebo lepiej, zmieniałem ustawienia swojej Nvidi (wyłączając v-synca i inne duperele dla aplikacji WoT), a teraz mam jedno głupie pytanie... Jakie macie możliwe rozdzielczości w ustawieniach, bo ja mogę tylko 1280x800 i nie mogę zmienić na żadną inną, a przecież na niższej znacznie powinno lepiej wszystko śmigać, czy to developerzy każą akurat w tej wersji 0.4.2 testowac nam tą jedną wybraną?

W kwestii rozdzielczości, to ja mam całą listę dostępnych ale słyszałem, że czasami trafia się problem podobny do twojego. Możesz spróbować manualnie ustawić rozdzielczość w pliku .xml. Aby to zrobić naciśnij Start(Windows key)+R, wpisz %appdata%, znajdź plik ...\Wargaming.net\World of Warplanes\preferences.xml otwórz go np. w notatniku, na samym dole znajdź linijki:
<windowedWidth> 1916 </windowedWidth>
  <windowedHeight> 1054 </windowedHeight>
  <fullscreenWidth> 1920 </fullscreenWidth>
  <fullscreenHeight> 1080 </fullscreenHeight>
i ustaw własną rozdzielczość.

DeathFromAbove

paVIan0110 #59 Posted 05 June 2013 - 09:04 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 241
  • Member since:
    09-24-2012
Lignar Ty hakerze :tongue: .

wiktor9100 #60 Posted 06 June 2013 - 05:25 AM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 4
  • Member since:
    05-14-2012
:playing:   Jest już wersja 0.4.3 ???  :unsure:




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users