D_Elf, on 05 January 2014 - 08:07 AM, said:
úplně kolmo ne... spíš když stoupám vzhůru a pak se chci rychle otočit... když to hlasí ztrácíte rychlost, tak se snažím rychlost zase zvýšit... Snažím se stoupat pozvolna, čím víc je "čumák" vzhůru, tím právě víc ztrácím rychlost... včera jsem chvíli hrál a vůbec to nechápu... ostatní letadla lítala oproti mě výrazně rychleji a to jsem měl ukazatel rychlosti v zelenym... No a zaměřování si taky zaměřuje jak se mu zachce... Díval jsem se na video na youtube, borec tam vysvětloval ovládání a mmj. ukazoval i střelbu na letadlo... zaměřovací kříž vúbec neměl na nepřátelském letadle ( spíš ho měl před ním ) a sestřelil ho... když jsem to zkoušel v praxi, tak to takhle vůbec nefunguje... tak fakt nevím, kde dělám chybu... Do výcviku se už nedostanu - čekací doba na spojení se servrem je víc jak 70 minut...
Jestli někdo má nějaké praktické rady, budu rád když se o ně podělí...díky a hezký den
Ostatní letadla se ti zdají rychlejší proto, že vlastní pohyb "nevnímáš". Pohyb je vidět jen ve vztahu k jiným objektům. Takže pokud jsi vysoko ve vzduchu, tak třeba pohyb k zemi se ti zdá pomalej, protože jsi vysoko a "ubíhá to pomalu", přestože letíš rychle. Ti co okolo lítají rychle se taky vidí jakoby "stáli na místě ve vzduchu". Rychlost uvidíš, když míjíš jiný letadlo, mrak, letíš nízko nad zemí, když si natočíš kameru tak, abys viděl jak se pohybuješ od něčeho nebo k něčemu.
Ten moment zastavení při otočce, zvlášť při otočce ze stoupání do klesání, je opravdu největší zpomalení jakýho se asi dá dosáhnout. Někdy si všimni, když nepřítel bude stoupad až ztratí rychlost a kontrolu nad letadlem, tak nastane moment kdy se skoro na místě otočí a začne padat. Tomuhle se ve většině případů snaž vyhnout, protože pokud tě někdo dostane do mířidla, jsi mrtvej.
Zaměřovací kříž se snaž dostat nad pomocnej ukazatel, to červený kolečko před nepřítelem. To ti ukazuje, kam musíš střílet, aby tam tvoje střely doletěly ve chvíli, kdy tamtudy proletí to letadlo - kulka chvilku letí, musíš střílet před něj a tohle je pomůcka. Někdy je ten červenej cíl daleko před nim, někdy přímo na něm.