Jump to content


Tehnicka pitanja i resenja


  • Please log in to reply
102 replies to this topic

LekaSRB #1 Posted 16 September 2013 - 12:10 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 366 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012

Dobrodosli balkanski igraci i svi koji mozete ovo da procitate. <img data-cke-saved-src=


Dobrodosli na temu koju sam originalno napravio na ENG jeziku a sada je preveo za vas (tema ce se dopunjavati jednako kao i originalna). U njoj mozete pronaci najcesce postavljana pitanja od strane igraca i tehnicke probleme koje su imali prilikom prvog susreta sa igrom. Ukoliko imate neke sugestije i predloge,kao i neko pitanje koje mislite da treba da bude obradjeno,slobodno napisite ovde u temi ili mi posaljite privatnu poruku.
Uzivajte i nadam se da ce vam tema pomoci da resite svoje probleme i pocnete da igrate. <img data-cke-saved-src=


P1: Delovi mape imaju linije i pruge po njima (zemlja,nebo...itd). Moja graficka karta je xxxxx , nije do nje problem,ovo mora biti neki problem sa igrom... (simptomi: crni ekran,crne teksture,beli kvadrati,linije ili bilo kakav vizuelni problem sa grafikama u igri)

Spoiler

P2: Dobio sam poruku "The procedure entry point GetLogicalProcessorInformation could not be located in the dynamic link library KERNEL32.dll."
Spoiler

P3: Nakon sto sam instalirao SP3 sada mi se pojavljuje crni ekran kada udjem u igricu
Spoiler

P4: Igra mi stalno gubi konekciju,svakih par minuta mi pukne konekcija (imam AMD procesor sa vise jezgra)
Spoiler

P5: Imam ogroman ping 100-200ms i vise, zasto se to desava?
Spoiler

P6: Dobijam ovu poruku:
---------------------------
Critical Error Occurred
---------------------------
( some text will be here )
Exception (EXCEPTION_CPP : 0xNekaSlovaCeBitiOvde @ 0xNekaSlovaCeBitiOvde) received
( some text will be here )
( some text will be here )
Spoiler

P7: Instalacija igre mi je stala na xx% , to se desava svaki put kad pokusam da instaliram igru
Spoiler

P8: Nemam dovoljno slobodnog prostora na svojoj sistemskoj particiji,sta da radim,kako da je povecam?
Spoiler

P9: Igra mi se zamrzava svakih 5 sekundi na sekund ili krace, svaki put se cuje windows zvuk kako kad izvadim/iskljucim neki usb uredjaj
Spoiler

P10: Prilikom igranja igre, ceo ekran mi pocrni i igra se minimizira na momenat i sve se ponovo vrati
Spoiler

P11: Prilikom pokretanja igre strelica od misa mi stoji sa jednom mestu, ne mogu da je pomerim, tastatura radi i mogu "na slepo" da markiram dugme za login i kliknem na njega ali se strelica ne pomera.
Spoiler

P12: Ne znam koji procesor,graficku ili koliko RAM-a imam,gde to mogu da procitam?
Spoiler

P13: Dobijam BSOD ("plavi ekran smrti) svaki put kada udjem u hangar (ili bilo kada dok igram igru)
Spoiler

P14: Imate Windows 7 (64bita) i Ati Radeon HD graficku kartu, nakon update-a 5.1. dobijate gresku pri samom pokretanju igre (graficka podesavanja su bila na medium ili high):
Critical Error Occurred
---------------------------
Exception (EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION...etc
Spoiler

 

P15: Kada pokrenem igru pojavi mi se ova poruka "The program can't start because d3dx9_43.dll is mising from your computer. Try reinstaling..." (ne,nije igra ono sto treba da reinstall-irate!!)

 

Spoiler

 

P16: Tokom igranja dobijam poruku "Out of memory" a imam 4GB RAM memorije u racunaru i 32bitni Windows,Sta da uradim?

 

Spoiler

 

P17: Nakon instaliranja nove verzije igre, kada pokrenem igru vidim samo crn ekran,povremeno treperenje i kursor misa?

 

Spoiler

Moje drage novajlije...nadam da Vam je ova tema pomogla da preletite preko svih bug-ova i da ste sada spremni da se vinete u nebo!! Letite hrabro i pazite ledja...jel...sam ja uvek tu negde!! :glasses:


Edited by LekaSRB, 18 February 2015 - 11:17 AM.

Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

trba91 #2 Posted 16 September 2013 - 02:01 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 944 battles
  • 184
  • Member since:
    09-07-2012
+1, ova tema mi je prije pomogla riješiti neke bugove.

Možda bi bilo dobro napisati i rješenja za Out of memory bug, znam da ima na eng forumu (ne znam jesi li ti pisao ili netko drugi, ne sjećam se) i da je taj bug najčešće povezan sa 32-bitnim Windowsom. Ja kad sam instalirao 64-bitnu verziju, taj bug mi se više nije pojavljivao.

sig_trba91.jpg


LekaSRB #3 Posted 19 September 2013 - 08:05 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 366 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012
Ne secam se da sam pisao o tom bug-u,can ni da sam ga citao negde. Ali svakako verujem da je u pitanju mapiranje memorije u zavisnosti od verzije operativnog sistema koja ide od
512MB,2GB,3,12GB do 4GB i vise. Nisam primetio da je to bio veliki problem jer obicno ko ima vise rama brzo primeti da mu ih OS "ne vidi". Ukoliko primetim neki topic sa takvim problemom update-ovacu temu bez problema.

Svakako hvala na preporuci.
Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

trba91 #4 Posted 19 September 2013 - 09:15 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 944 battles
  • 184
  • Member since:
    09-07-2012
Mislio sam na ono Critical error: Out of memory (ne znam sad kako to točno izgleda, ugl. izbaci te iz igre nakon nekoliko bitki), i netko je bio objasnio da 32-bitni Windows ne dozvoljava upotrebu svih rama i napisao upute kako iskoristiti sve RAM-e na 32-bitnom Windowsu. No ja se ne kužim toliko u te stvari pa sam instalirao 64-bitni Windows i otad nisam imao taj problem.

sig_trba91.jpg


orlo #5 Posted 20 September 2013 - 12:14 PM

    Master Sergeant

  • Alpha Tester
  • 6754 battles
  • 93
  • Member since:
    01-20-2012
Ja muku mučim sa problemom - P4: Igra mi stalno gubi konekciju, svakih par minuta mi pukne konekcija (imam AMD procesor sa vise jezgra) :(
Svestan sam da je ovo još Beta, ali koliko se sećam nisam imao tih problema tokom Alfe, kad sam nešto malo i igrao.
I sa podešavanjima na Low (uz dosta toga isključenog) igra me izbacuje nakon nekoliko partija.
A što je najgore čim krene igra na "Pacific Ocean" mapi, dakle gde ima aviona viših od tiera 5 igra odmah pukne. Ovo je kao i onaj problem, svojevremeno u WoT kad je bila ona neka kineska mapa (sva zelena) pa su je i uklonili. Da li tu leži neko rešenje, nisam siguran al moglo bi da bude.
Čisto kao napomena, na istom kompjuteru igram i WoT u višim segmetima grafike (Medium-High) i nemam, apsolutno, nikakvih problema. Sve radi kao podmazano. Ovako izgleda kao da je WoWp napravljena na nekoj drugoj osnovi u odnosu na WoT. :(
A možda i ovde leži neko rešenje, pa ako ima nekog željnog da to prenese i objasni na engleskom - evo Vam moje zapažanje.
Nije neko zapažanje/rešenje, al možda sad s prolongiranjem početka igre, možda i dođem do nekog malo boljeg.
----
:( :( :(
Edit - 9 dana posle i nakon još jednog, najnovijeg, patcha!
Ništa vam neće pomoći Stavka/pitanje broj 14! Ni pre nije pomogla niti je sad od koristi.
Muka mi ja više od stalnog izbacivanja igre nakon, u proseku, 4-5 partija!!!
Ne verujem da nisu u stanju da nešto urade po tom pitanju. Ja ovo čudo sigurno neću da igram kad krene. Samo da se nakupim tokena za WoT premiume i ćaooo!!! A za avione - postoji konkurencija!

Edited by orlo, 28 September 2013 - 11:07 PM.


LekaSRB #6 Posted 05 October 2013 - 10:24 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 366 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012
14ka je bila aktuelna na 5.1 patchu kad su podesvanja ostala a graficka zahtevnost porasla pa je bilo potrebno resetovati na default jer igraci
nisu ni mogli uci u igru da ih smanje. Nema veze sa slucajem kad se dobije tokom igranja.

Edited by LekaSRB, 05 October 2013 - 10:31 PM.

Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

Slauter #7 Posted 07 October 2013 - 07:20 AM

    Second Lieutenant

  • Advanced Member
  • 13131 battles
  • 1,132
  • Member since:
    07-30-2013
Nije problem u 32-bitnom windowsu, problem je što 3GB RAMa očigledno nisu dovoljna za ovu igru. 32-bitni vidi plafon 4gb, najčešće su se koristila 3 zbog toga. Znači preporuka je verovatno više od 4 gb RAMa. Možda latencija ili frenkvencija imaju neke veze, mada ne bi trebalo.

professional stat-padder 101% WR 8888 kills / death 

always in a platoon of OP planes 
died once when my internet connection crashed
obviously best player ever be very afraid


LekaSRB #8 Posted 07 October 2013 - 08:26 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 366 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012
Igra svakako treba da prodje debelu optimizaciju i sredi curenje memorije,kako god okrenes, trenutno nije dovoljno ni i5 sa 560ti koji ja teram sa 8GB rama na 1600MHz.
Da ne pricam o amd+ati korisnicima koji prolaze kroz pakao (pretpostavljam da se igra testira na intel+nvidia platformi).

Od poslednjeg patcha sam morao detalje da spustim sa medium-a na low kako bih izgurao 60fps umesto 30 ili 15.U problemu su velikom ali se nadam
da ce sve to resiti jer imaju taj period od game release-a do prvih pola godine-godinu kad pocnu da ih pritiskaju za zaradjivanje novca, nadam se da ce ga uspesno
iskoristiti.
Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

MaxSize #9 Posted 07 October 2013 - 03:47 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 10 battles
  • 18
  • Member since:
    02-04-2012
Stavka 4. : Odlican savet za instaliranje AMD dual-core optimizer-a, ne moram vise da podesavam nista u taskbar menadzeru a konekcija ne puca..a i cini mi se da dosta manje secka u samoj igri. Sve u svemu, hvala Leko za ovoliko cimanje i pomoc

LekaSRB #10 Posted 08 October 2013 - 09:51 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 366 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012
Nema na cemu ministre,samo gruvaj.  :great:
Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

Renamed_user_001 #11 Posted 08 October 2013 - 03:08 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 2597 battles
  • 1
  • Member since:
    06-14-2012
Pozdrav svima! posebno za LekaSRB rešio mi je jedan problem sa svojim postavljenim postom +1.Ali i dalje sam imao problem sa OUT OF MEMORY .Nakon svake odigrane 3 partije i uključivanjem u četvrtu zamrzne mi ekran i izbaci me iz igre i tada se pojavljuje obaveštenje OUT OF MEMORY.Igrao sam na maksimumu pa na medijum podešavanjima i uvek isto me izbacuje,tek kad sam uključio na minimum evo 11 odigranih partija i sve funkcioniše samo tako.Imam windows 32 a kod prijatelja sam igrao na 64 a ima lošiji komp od mene tako da ja mislim da je problem baš zbog 32-ojke

Mizatija #12 Posted 05 November 2013 - 12:21 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 520 battles
  • 6
  • [BATE] BATE
  • Member since:
    07-29-2013
Pozdrav svima!
Imam slijedeče pitanje.

složio bi si konf. za  Wowp
pa ako može nekakav savjet
volio bi da mi je grafika na  max. max detalji i sve max ,   i da mi se vrte ove zahtjevne staze  na nekih 50-60 fps-a.

1-  koju grafičku uzet  ?
2- koji procesor ?
3- ram?
4- koje napajanje ?
5- matičnu ?


pa ako može kakav dobar savjet i da tih 5 stavki  ne  prelazi 400€
...
kučište, hdd  i softwer(win.64bit.) imam

unaprijed hvala

ikoCRO #13 Posted 05 November 2013 - 04:24 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 6
  • Member since:
    11-01-2013
Mizatija ako ikako mozes skoknuti do Slavonskoga Broda,ima akcija u jednoj trgovinici kompletne konfiguracije za 3000KN (oko 400 eura,još ti kusura ostane),ne znam u detalje,ali imas 1 T HDD,8GB DDR 3,Neka ATI-eva HD 7000 i nesta(2 GB), quad CPU,500 W napajanje,Big tower, 21 inch LG,Przilica,mis,zvucnici,tipkovnica.....dakle,vise nego dovoljno za WOWP uz hebačku cjenu.Trgovina propada,pa se rjesavaju svega!Javi na PM ako se odlucis!
Moj problem:
Igram WOWP oko mjesec dana bez problema-sve do danas!
Danas imam LAG toliki da je nemoguce igrati,ms mi skace sa 22 na 75 980(zadnji rekord),oscilacije su stalne sa niskoga ms-a na abnormalnoga.Naravno u konacnici dobijam DC.
Nemam pojma sta se desava,pitao sam ekipu jel ima isti problem sa lagom-nitko nije se nije pozalio.Maloprije izvrsio skeniranje protiv gamadi,čiščenje diskova,defragmacija,provjerio drivere....ma sve je OK,Battlefield 3,Dekaron,WoW,COD...sve online igrice sibaju bezprijekorno,samo WOWP laggira!?
Na wirelessu sam,kisa pada,mozda je to problem??? :amazed:

Edited by ikoCRO, 05 November 2013 - 04:25 PM.


LekaSRB #14 Posted 05 November 2013 - 08:33 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 366 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012
Zamolio bih Vas samo da ako zelite da pricate o PC konfiguracijama otvorite novu temu, da ne bi igraci koji dodju da citaju o tehnickim problemima morali da citaju te postove.

Inace,ako ti je od pomoci...ja sam za svoj komp dao oko 700-800 evra pre godinu dana i ne mogu da teram WoWP na max,max podesavanjima :) i5,560ti,8GBDDR@1600mhz,SSD HDD i dzabe ;)
Najverovatnije nikad necu ni moci jer se nove igre prave za buduce konfiguracije koje tek dolaze sledece godine.
Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

SRBjule84 #15 Posted 05 November 2013 - 08:48 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 4
  • [K4E] K4E
  • Member since:
    05-12-2012
Poz ljudi!Ne znam da li moj problem spada pod P14 ali ja uopste ne mogu pokrenuti igru.Svaki put kada krene loading minimizira mi se igra i vise je ne mogu ni uvecati ni ugasiti osim pomocu ctrl-alt-delete.Ako moze neka pomoc?Unapred hvala!(da napomenem da tenkove igram na nekim medium detaljima bez problema)

ikoCRO #16 Posted 05 November 2013 - 09:08 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 6
  • Member since:
    11-01-2013
Mizatija iz nekoga cudnoga razloga ne mogu ti odgovoriti na PP zbog nekakvoga pravila o 10 postova,ali trgovina se zove svjet tehnike-nema na netu-trazio sam!

LekaSRB  mislim da ne idemo u offtopic jer raspravljamo o hardwareskoj mogucnosti koje igra zahtjeva.
Istina igram na 19 inch monitoru i moja konfiguracija je upola slabija od tvoje,ali tera na max,zato mi je cudno sto ti ne mozes!

   Moj problem sa lagom sam rjesio uz pomoc kolega sa BUG foruma.Kvaka je bila u Google Chromeu,koji ovih zadnjih mjeseci svima steka.
Jednostavna deinstalacija sa Revo uninnstalerom i instalacija nove inačice Google chromea,je u potpunosti rjesila problem!
Da covjek ne povjeruje!

LekaSRB #17 Posted 05 November 2013 - 11:37 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 366 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012
@SRBjule84

Zanimljivo...jel u pitanju laptop? To mi se desavalo sa jednom drugom igrom kad sam pokusao da je igram u window modu na laptopu,isto se desavalo i drugima. Kada si i kako igrao poslednji put WoWP?

Sta tacno mislis pod "kad krene loading"? Kad pokrenes loader i kliknes na "play"? jesi probao da exe startujes direktno?

Proveri da li ti nesto blokira pristup igre serveru,posto u tom momentu ostvaruje konekciju sa serverom pa je mozda nesto od sigurnosnih programa "zamrzne",mada ako vidis sve reklame na loaderu trebao
bi i klijent da ti radi. Jesi igru premestao iz foldera u drugi?

jesi probao da skines full klijent i da igru ponovo instaliras?

@ikoCRO

Da budem iskren od poslednjeg patch nisam probao da dizem graficka podesavanja preko Medium-a,moguce da su je u poslednjem patchu malo optimizovali.
Sve jedno,kad dodje ledena mapa pada fps jako.
 
Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

SRBjule84 #18 Posted 06 November 2013 - 07:40 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 4
  • [K4E] K4E
  • Member since:
    05-12-2012
Nije u pitanju laptop a nazalost niasam nikad igrao zato sto mi se ovaj problem desava   od kad sam instalirao igru.Nadao sam se da ce se nesto promeniti u ovom pecu al opet isto.Neko mi je rekao da pokrenem igru preko administratora,opet isto.Kada kliknem na play krene loading stigne na nekih 30 posto i tada je minimizira.Ostaje mi jos jednom da probam da je obrisem i ponovo instaliram ako ne dizem ruke.Ako ti imas jos neki savet probacu bezobzira na sve hvala sto se neko trudi da pomogne!

LekaSRB #19 Posted 06 November 2013 - 10:44 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 366 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012
Jedini savet koji mogu da ti dam je da prvo uninstaliras igru i obrises ceo folder od igre ukoliko je ostao.

Onda krecemo od nule, pa skini full klijenta sa:
http://dl.wargaming...._eu_install.zip

Oko 5,6GB. I instaliraj je sve ispocetka, iskljuci antivirus pre nego sto pocnes install,onda proveri da li ti igra radi normalno. Ukoliko ne radi,probacemo neku
manuelnu kombinaciju da se pokrene u window modu.

Takodje pre svega toga bih mogao da probas da instaliras najnovije drajvere za svoju graficku cisto da vidis da nije to.(pretpostavljam da imas Radeonku)
Cini mi se kao da su ljudi pre pisali da igra hoce da im radi samo u window modu.
Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

SRBjule84 #20 Posted 06 November 2013 - 11:17 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 4
  • [K4E] K4E
  • Member since:
    05-12-2012
Vazi druze hvala puno!




16 user(s) are reading this topic

0 members, 16 guests, 0 anonymous users