Jump to content


Tehnicka pitanja i resenja


  • Please log in to reply
105 replies to this topic

WeX_89 #21 Posted 15 November 2013 - 04:31 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 2
  • Member since:
    01-26-2012

Zdravo svima.

Ja sam nov u ovoj igrici, danas sam instalirao.

Zanima me sto ne mogu da je pokrenem, izbacuje mi neki problem, trazio sam po netu a to (sta god da je) ne mogu da nadjem. sad cu da vam pokazem sta me muci i ako mozete da mi kazete kako da je pokrenem.

 

Hvala unapred.

 

Application E:/World_of_Warplanes/WorldOfWarplanes.exe crashed

Message:
ASSERTION FAILED: !"IntZ and ResZ not supported\n"
D:\WoWp_build002k\branches\releases\stable_1_0_0_0\game\bigworld\src\client\world_app.cpp(169)
Memory status:
System: 4455669760/1832779776 [24.31% used]
Exception (EXCEPTION_CPP : 0xE06D7363 @ 0x751A812F) received
Private build: 106781
Please send the C:/Users/Papership/AppData/Roaming/wargaming.net/World of Warplanes/logs/131115_170323.dmp and the last log to developers.
You can press Ctrl+C to copy this message to the clipboard.


Edited by WeX_89, 15 November 2013 - 05:35 PM.


Salke87 #22 Posted 15 November 2013 - 06:22 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 4 battles
  • 26
  • [P___E] P___E
  • Member since:
    10-02-2012
Pogledaj ovde http://forum.worldofwarplanes.eu/index.php?/topic/18949-hajde-pomazite-pravim-ovo-3-dana/#top

RobertWii #23 Posted 02 December 2013 - 02:48 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    11-17-2013

Pozdrav, imam problem sa aktivacijom bonus kodova,

imam 3 wow koda i ukucao sam jedan, isao sam ukucati

drugi kod i nisam znao da sam taj vec ukucao i od

tad nemogu ukucati niti jedan kod.

 



MarkoGrof #24 Posted 05 December 2013 - 08:13 PM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 94
  • Member since:
    12-04-2013

Pozdrav svima! Juce sam instalirao WoWp i sve sljaka ok. Ali, danas, nakon par sati igranja izadjem iz igre i nakon par sati pokrenem igru ponovo i u prozoru gde treba da se konektujem na server, kada pritisnem "connect" izadje mi poruka sledece sadrzine:   Eror receiving player details. Please, try again.

 

I probam ja ponovo i ponovo, ali uvek ista poruka. Poslao sam ticket support-u, ali njihove instrukcije mi nisu pomogle. Zna li neko problem? Video sam da niko nije imao slican problem ovde na forumu,a ne znam da li je u pitanju neki maintance, jer nigde ne pise da je neki u toku.

 

Hvala unapred!


Nije dobro kada sitna dusa poleti i oseca se "vazno" i "mocno", a evo i zasto:
http://istinaovukucamotnjaku.shivtr.com/

MarkoGrof #25 Posted 05 December 2013 - 08:45 PM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 94
  • Member since:
    12-04-2013

View PostMarkoGrof, on 05 December 2013 - 08:13 PM, said:

Pozdrav svima! Juce sam instalirao WoWp i sve sljaka ok. Ali, danas, nakon par sati igranja izadjem iz igre i nakon par sati pokrenem igru ponovo i u prozoru gde treba da se konektujem na server, kada pritisnem "connect" izadje mi poruka sledece sadrzine:   Eror receiving player details. Please, try again.

 

I probam ja ponovo i ponovo, ali uvek ista poruka. Poslao sam ticket support-u, ali njihove instrukcije mi nisu pomogle. Zna li neko problem? Video sam da niko nije imao slican problem ovde na forumu,a ne znam da li je u pitanju neki maintance, jer nigde ne pise da je neki u toku.

 

Hvala unapred!

 

Izgleda da nisam jedini, moguce je da nesto rade, ali cudno je da nema nikakvog obavestenja.

 


Nije dobro kada sitna dusa poleti i oseca se "vazno" i "mocno", a evo i zasto:
http://istinaovukucamotnjaku.shivtr.com/

nemanja014 #26 Posted 06 December 2013 - 12:40 AM

    Airman Basic

  • Alpha Tester
  • 0 battles
  • 3
  • Member since:
    01-26-2012

Sto se tice cetvrtog pitanja oko AMD-ovih procesora da li se desava i u tenkovim ili samo ovde, posto i u tenkovima imam tih problema.

Hvala



mehemed1 #27 Posted 07 December 2013 - 10:41 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • [S3X] S3X
  • Member since:
    04-21-2012
Molim vas ako mi mozete pomoci instalirao sam igru kada kliknem play neće da pokrene igricu i ne izbacuje mi nikakav eror i kada ponovo pokusam pokrenuti igricu nekad mi izbaci da je igrica vec pokrenuta

djolo799 #28 Posted 18 December 2013 - 08:32 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 4
  • Member since:
    02-13-2012

Pozdrav svim pilotima :)

Zeleo bi da se zahvalim LekiSRB na korisnim savetima konkretno za :

P8: Nemam dovoljno slobodnog prostora na svojoj sistemskoj particiji,sta da radim,kako da je povecam?

posto igram na laptopu uvek sam mucio muku sa C particijom te stalno imao oko 1-1,5gb slobodnog prostora

nisam znao da moze da se poveca particija na "zivo" bez reinstaliranja windowsa

inace laptop je star nekih 3-4 godina ali ima ok komponente tako da vecinu novijih igara igram bez problema ukljucujuci tu i WOT kao i konkurentsku War Thunder

Desava se i meni da posle 10+ borbi izleti u windows ali tu nema spasa sve sam probao i zakljucio da dok ne izbace neki patch nema duzeg igranja nego ovako na momente :)

Procesor intel core 2 duo t 5800 2Gz, graficka nvidia 9600m 512 mb kao i 4 gb rama stim sto windows xp sp3 vidi samo 3gb

Cak sam i povecao virtuelnu memoriju na 4gb (stajala na 2) procitao negde da pomaze i mislim da sad radi malo duze :) pa kad pukne CCleaner dump memory pa opet...

sve na low iskljucene senke blur refleksije i slicne gluposti :)

Sve u svemu nadamo se da ce sutrasnji pach 1.1 da donese neke popravke i optimizacije,  ko sto rece neko ne trebamo mi da se prilagodjavamo igri neko oni igracima

drago mi je sto svakodnevno raste broj igraca :))) vidimo se u borbi ;)

 



ViragoNS #29 Posted 24 December 2013 - 03:02 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 17 battles
  • 9
  • [E-GP] E-GP
  • Member since:
    01-26-2012

ok, sad vec moram i ja da se javim. nikakav problem veliki nije se dogadjao dok nije izaslo novo unapredjenje igre ili ti 1.1...sada, kao da nesto nije optimizirano sa mnom, ili bukvalno sa igrom.. pre 1.1..FPS mi se kretao oko 30 - 40 na low podesavanjima,,i ok je moglo da se igra... sada sa ultralow meni FPS ima vrednost maximum 15. slika se zamrzava, trza itd itd itd .. nista ,ali bukvalno nista se nije promenilo u mom kompjuteru, nista nisam menjao niti instalirao u medjuvremenu, sem sto je uradjen automatski update same WoWarplanes... sta je fora ? 

inace sistem mi je XP sp3,

procesor Intel celeron na 2.6

memorija 2gb 

hard ima i previse a graficka mi je  nVidia GeForce 8500 GT 512 Mb

 



MarkoGrof #30 Posted 24 December 2013 - 04:53 PM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 94
  • Member since:
    12-04-2013

View PostViragoNS, on 24 December 2013 - 03:02 PM, said:

ok, sad vec moram i ja da se javim. nikakav problem veliki nije se dogadjao dok nije izaslo novo unapredjenje igre ili ti 1.1...sada, kao da nesto nije optimizirano sa mnom, ili bukvalno sa igrom.. pre 1.1..FPS mi se kretao oko 30 - 40 na low podesavanjima,,i ok je moglo da se igra... sada sa ultralow meni FPS ima vrednost maximum 15. slika se zamrzava, trza itd itd itd .. nista ,ali bukvalno nista se nije promenilo u mom kompjuteru, nista nisam menjao niti instalirao u medjuvremenu, sem sto je uradjen automatski update same WoWarplanes... sta je fora ? 

inace sistem mi je XP sp3,

procesor Intel celeron na 2.6

memorija 2gb 

hard ima i previse a graficka mi je  nVidia GeForce 8500 GT 512 Mb

 

 

Pozdrav, ViragoNS. Mogu ti reci da nisi jedini. Meni i jos gomili ljudi koje srecem u igri (sto nasih, sto stranaca) se desava ista stvar. Najvise problema imam na mapama Harbour i Fortress. FPS ume da mi padne na 1, a bio je cak i 0 (nula). :izmena: 

 

Poceo sam da igram pre skoro mesec dana, mozda desetak dana pre ovog 1.1 patcha i nisam imao ovakvih problema. Nakon ovog patcha desavaju se ove stvari. Ili kada nanisanim neprijatelja i pritisnem levi taster misa da pocnem sa pucanjem, ume da mi secne i pokvari mi napad i onda jurenje ponovo i priprema za to seckanje kada se zapuca. Frustrirajuce je, ali nadam se da ce to srediti u buducnosti, verovatno su primetili i oni sami sta se dogadja, da ne pricam da su se mnogi verovatno zalili do sad. :hiding:


Nije dobro kada sitna dusa poleti i oseca se "vazno" i "mocno", a evo i zasto:
http://istinaovukucamotnjaku.shivtr.com/

djolo799 #31 Posted 24 December 2013 - 06:40 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 4
  • Member since:
    02-13-2012

Mislim da je problem u tome na mapama Harbour i Fortress sto su u novom patchu uveli animaciju borbi na zemlji ako bolje pogledate videcete da se dole napucavaju neki topovi, brodovi tenkovi :)

Ja sam to resio tako sto sam u opcijama prvu stavku Foliage qulity postavio sa low na very low tako da je sad cini mi se bolje :)



ViragoNS #32 Posted 24 December 2013 - 07:26 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 17 battles
  • 9
  • [E-GP] E-GP
  • Member since:
    01-26-2012

Grofe, isto tako mi se desava, i nije mi drago sto se desava,ali mi lakse malo sto nije do mene samom.. da, dogadja mi se na fortres, na novu mapu Harbor, cak mi se i na asian border javlja .. kao da nesto nije optimizirano,, 

Djolo- sve sam postavio na very low level, trilinear mi je buffer,cak sam i rezoluciju ekrana postavio na najmanje moguce i rasirio sliku,,probao sam i u win modu da igram,,i isto se dogadja,,gde god ima , sto ti kazes pucanja po zemlji i raketa itd,,meni straobalno mnogo trokira,,a pre nije,,

Nista momci, sacekacu koji dan dva, pa cu napisati i u zvanicnom forumu,,direktno njima za tehjnicku,poa da vidim sta ce se dogoditi.. koliko sam primetio naveli su da su vrsili u 1.1 optimizaciju za neke graficke,

"

  • Fixed client crash when launching with graphics core “Intel® HD Graphics 4000/4600”.
  • Fixed some bugs that resulted in critical client closure.
  • Fixed a bug with water textures on the Lighthouse map for low and very low graphics settings."

 

videcemo sta ce biti dalje..



LekaSRB #33 Posted 25 December 2013 - 12:31 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012

@WeX_89

Radeon kartica - ili je slaba,ili joj trebaju drajveri,takodje proveri da li ti konfiguracija ispunjava hardverske zahteve.Instaliraj drajvere ili ih update-uj.

 

@RobertWii

Pojma nemam o bonus kodovima,bolje kontaktiraj Customer Support u vezi toga.

 

@MarkoGrof

Proveri da li ti antivirus ili firewall blokiraju pristup igri netu,takodje moze biti i router/internet/proxy u pitanju ili samo privremeni problemi u konekciji.

 

@nemanja014

Tenkove igram ali se nikad nisam bavio njihovim tehnickim pitanjima,verujem da taj odgovor moras potraziti na njihovom forumu.

 

@mehemed1

Malo sporije klikci na start-up ikonicu ili proveri u task manageru da li je klijent vec pokrenut,mozda ti se igra "zakucala" od ranije ili generise error report. Ugasi je iz Task Managera>Services ili restartuj komp.

 

@djolo799

Nema na cemu,drago mi je da ti je resilo problem. ;)

 

@ViragoNS

Ne verujem da to ima direktno veze sa igrom ili njenim fajlovima. Uzmi u obzir da su trenutno praznici i da svi zivi no-life-uju na kompu i da su WoT i WoWP serveri prepuni i net svugde preopterecen, problemi sa konekcijom su lako moguci.Inace konfiguracija ti ne ispunjava minimalne sistemske zahteve a to su:

Operational system: Windows XP SP3/Vista /7 /8
Processor (CPU): 2.66 GHz
RAM: 3 GB
Videocard: GeForce 8600GT or ATI HD 2600 (shaders 3.0, 256Mb RAM)
Sound card: DirectX 9.0c compatible
Free hard disk space: 19 GB (30GB recommended)
Internet connection speed: 256 Kbps

Kako se igra bude razvijala i napredovala ocekuj sve vise i vise problema. Takodje celeron nikad nije bio gejmerski nego jeftini office procesor,nazalost,koliko para toliko muzike.


Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

vasa123456 #34 Posted 26 December 2013 - 12:47 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 2
  • Member since:
    06-07-2012
Imam problem stalno mi blokira igra posle 4-5 misija pa moram restartovati PC. Neznam u cemuje problem  PC mi je sasvim zadovoljavajuci za igru Sta uraditi

LekaSRB #35 Posted 27 December 2013 - 12:11 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012

@vasa123456

 

Koliko imas RAM-a? Ukoliko imas malo mozda je pretovaren. Moze biti da ti i hard riknjava,proveri njegov SMART sa nekim programom.

Takodje proveri voltazu komponenti u BIOS-u da ti nije napajanje pocelo da se oprasta i proveri temperature procesora i graficke dok se igras sa CPU-Z i GPU-Z programima.


Edited by LekaSRB, 27 December 2013 - 12:13 AM.

Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

MuDoWiShTe #36 Posted 02 January 2014 - 02:11 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    01-26-2012

Pozdrav,danas sam instalirao sve update-ove za wawp i kad pokrenem igricu jednostavno nece da ucita.Ona plava linija dodje do kraja ali nece da ucita,medjutim cuje se muzika i zvukovi sa strane.Sta da radim???


Edited by MuDoWiShTe, 02 January 2014 - 02:12 PM.


SAVKESAVKE #37 Posted 02 January 2014 - 06:56 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 2 battles
  • 123
  • [JFA] JFA
  • Member since:
    03-01-2012

4gb DDR3 Kinghston 1600

Gygabit ATI 6850 HD 1GB DDR5

AMD Phenom II X2 555 Black series 3200 GHz

 

a ovo je problem

 

 

imam Windows 7 32bit da li da instaliram 64 ili postoji neko drugo resenje...posto ne vidim u ovim postovima kako se ovo resava
 



 


MarkoGrof #38 Posted 02 January 2014 - 11:21 PM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 94
  • Member since:
    12-04-2013

View Postsavo1989, on 02 January 2014 - 06:56 PM, said:

4gb DDR3 Kinghston 1600

Gygabit ATI 6850 HD 1GB DDR5

AMD Phenom II X2 555 Black series 3200 GHz

 

a ovo je problem

 

 

imam Windows 7 32bit da li da instaliram 64 ili postoji neko drugo resenje...posto ne vidim u ovim postovima kako se ovo resava
 

 

Nisam expert sto se tice ovih stvari, ali ja igram avione na 2GB DDR2 memoriji, ali win7 x64 bita. Probaj da instaliras na 64 bita, mozda pomogne.


Nije dobro kada sitna dusa poleti i oseca se "vazno" i "mocno", a evo i zasto:
http://istinaovukucamotnjaku.shivtr.com/

lakija #39 Posted 19 March 2014 - 08:36 PM

    Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 8 battles
  • 74
  • [DITO] DITO
  • Member since:
    01-03-2013
odavno nisam igaro igru sa vise bug-ova ovo je strasno

LekaSRB #40 Posted 20 March 2014 - 07:54 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012
Ja nemam ni jedan(ako izuzmem jedan sa exp-om i upgradom),sve radi ko podmazano,tako da je nesto na tvojoj strani.
Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users