Jump to content


Tehnicka pitanja i resenja


  • Please log in to reply
105 replies to this topic

lakija #41 Posted 20 March 2014 - 05:02 PM

    Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 8 battles
  • 74
  • [DITO] DITO
  • Member since:
    01-03-2013

View PostLekaSRB, on 20 March 2014 - 07:54 AM, said:

Ja nemam ni jedan(ako izuzmem jedan sa exp-om i upgradom),sve radi ko podmazano,tako da je nesto na tvojoj strani.

u pravu si  ,kako sam ubacio 64 bit windows sve radi super



LekaSRB #42 Posted 21 March 2014 - 09:17 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012
Da,cesto smo to diskutovali, da OS na 64bita bolje iskoristi memoriju iz nekog razloga, drago mi je da si resio problem. :)

Edited by LekaSRB, 21 March 2014 - 09:18 AM.

Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

Cobralione #43 Posted 24 March 2014 - 09:00 AM

    Senior Airman

  • Member
  • 0 battles
  • 19
  • [KAZNA] KAZNA
  • Member since:
    01-26-2012

View PostLekaSRB, on 21 March 2014 - 09:17 AM, said:

Da,cesto smo to diskutovali, da OS na 64bita bolje iskoristi memoriju iz nekog razloga, drago mi je da si resio problem. :)

 

Prvi problem na relaciji 32bitni sistem/memorija jeste kolicina RAMa koji sistem moze da vidi.

Stalno se o tome prica, ali to je cisti fizicki problem adresiranja. Sa 32bita mozete da napravite (adresirate, bez da odete u virutalizaciju opsega adresa) 2^32 razlicitih kombinacija bita. U binarnom brojnom sistemu 2^10 (1.024) vam je odnos izmedju standardnih velicina (2^10=Kb, 2^20=Mb, 2^30b=Gb...), tako da fakticki limit kombinacija 32bitnog sistema koji on moze da prepozna jeste 2^2*2^30bajta, odnosno 4Gb. Samim tim postojanje fizicki vise od 4GB memorije u racunaru, 32bitni sistem nece prepoznati. To je deo matematike i neka teorija . Medjutim u praksi, u zavisnosti od tipa racunara tj. onoga kako su instrukcije u njemu realizovane stvarni limit je reda velicine 3GB, obicno 3.5GB i ponajpre i potice iz ovog, pre nego li fizickog limita...

 

E sad, ko ima 4Gb RAM memorije, trebalo bi da stavi na kantar da li mu recimo XP_32bit+3.5Gb daje vise slobodnog RAMa od recimo Win7_64bit+4Gb, jer razliciti OS, onako sami po sebi, ne "jedu" istu kolicinu RAMa. Ko ima vise od 4GB fizicki memorije u racunaru, nema razloga da razmislja, vec bi trebalo da po defaultu i ima neki 64bitni OS.:coin:


You Cannot Defeat The Makers In Their Own Game

lakija #44 Posted 24 March 2014 - 01:15 PM

    Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 8 battles
  • 74
  • [DITO] DITO
  • Member since:
    01-03-2013

bio sam dugo xp user ali ne mogu vise da gledam ovu livadu   :teethhappy:   

imam tacno 4gb rama i nisam hteo da ubacujem 64bit jer sam po sebi vuce vise memorije i realno nema svrhe ako nemas vise ALI iskrsla je ova igrica i bukvalno svaku trecu bitku igra zakoci i morao sam  da je gasim preko task manager-a . od kako sam ubacio 64 bit sve radi savrseno.trebalo bi da porade malo na tome jer ce izgubiti dosta igraca a nije svako lud kao ja da menja sistem zbog igrice :)


Edited by lakija, 24 March 2014 - 01:19 PM.


Svirac #45 Posted 03 April 2014 - 03:51 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 3
  • [4CAF] 4CAF
  • Member since:
    05-28-2013

View Postlakija, on 24 March 2014 - 02:15 PM, said:

bio sam dugo xp user ali ne mogu vise da gledam ovu livadu   :teethhappy:   

imam tacno 4gb rama i nisam hteo da ubacujem 64bit jer sam po sebi vuce vise memorije i realno nema svrhe ako nemas vise ALI iskrsla je ova igrica i bukvalno svaku trecu bitku igra zakoci i morao sam  da je gasim preko task manager-a . od kako sam ubacio 64 bit sve radi savrseno.trebalo bi da porade malo na tome jer ce izgubiti dosta igraca a nije svako lud kao ja da menja sistem zbog igrice :)

Pozdrav svima.

Mislim da si mi otkrio razlog zašto mi igra puca ''not respond'' na svake četiri-pet bitke, i to prilikom ulaska u iste! Mada ni grafička nije wow (GeForce 210) ali ću je svakako morati menjati. Mada sa ovom zadnjom tvojom rečenicom se slažem nešto moraju da menjaju jer masa ljudi (oko mene) ne želi da igra zbog OS 64-bita ili da menja konfiguracije na kompu i sl.



BigBadVuk #46 Posted 04 April 2014 - 10:46 AM

    Moderator

  • Member
  • 0 battles
  • 608
  • [WG] WG
  • Member since:
    10-17-2011

Hteli mi to ili ne 64-bitni sistemi su buducnost, iz jednostavnog razloga, jer ce igre zahtevati sve vise i vise memorije.

 

Najbolje mi je kad vidim nekoga da ima recimo 8 Gb rama i 32-bitni windows  :sceptic:


 

 

 

 


poex #47 Posted 04 April 2014 - 01:01 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 8
  • Member since:
    10-07-2013
Ljudi ja od danas imam problem posle borbe "Battle Results" samo vrti Loading ne izlazi score.Na X se prekine I startuje nova borba ali ovo ceo dan ovako.

Av3nger1 #48 Posted 04 April 2014 - 01:22 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 386 battles
  • 12
  • Member since:
    08-04-2013
Ma nisi jedini...navdno izađeš iz igrice i odeš na "Run" ili ti WIN+R i ukucaš ovo: %Temp%\wargaming.net\wowp\cache te obrišeš sve što se nalazi u tom folderu....navodno nakon toga sve radi normalno...

poex #49 Posted 04 April 2014 - 01:28 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 8
  • Member since:
    10-07-2013

Ok fala drug,probam pa javljam utiske.

edit:  To je to druze,hvala ti jos jednom.


Edited by poex, 04 April 2014 - 01:40 PM.


Svirac #50 Posted 06 April 2014 - 05:59 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 3
  • [4CAF] 4CAF
  • Member since:
    05-28-2013

View PostAv3nger1, on 04 April 2014 - 02:22 PM, said:

Ma nisi jedini...navdno izađeš iz igrice i odeš na "Run" ili ti WIN+R i ukucaš ovo: %Temp%\wargaming.net\wowp\cache te obrišeš sve što se nalazi u tom folderu....navodno nakon toga sve radi normalno...

 

Htedoh to napisati isto!? :teethhappy: Odradi to pa posle igraj.



Dom1ng0 #51 Posted 27 April 2014 - 12:00 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 2
  • Member since:
    04-27-2014

Pozdrav ljudi!

Zanima me dali se i kod vas igrica sporo učitava? Naime, dok ulazim u nju i prijavljujem se prođe dosta vremena pa tako i kada sam u njoj. Dok se prebacujem sa aviona na avion primječujem da slika kao zastaje, štuca. Dok igram World Of Tanks taj problem ne postoji pa me zanima u čemu je kvaka?



sob_nerv #52 Posted 28 April 2014 - 06:55 AM

    Senior Master Sergeant

  • Squadron Leader
  • 0 battles
  • 395
  • [-JFF] -JFF
  • Member since:
    07-26-2013

View PostDom1ng0, on 27 April 2014 - 02:00 PM, said:

Pozdrav ljudi!

Zanima me dali se i kod vas igrica sporo učitava? Naime, dok ulazim u nju i prijavljujem se prođe dosta vremena pa tako i kada sam u njoj. Dok se prebacujem sa aviona na avion primječujem da slika kao zastaje, štuca. Dok igram World Of Tanks taj problem ne postoji pa me zanima u čemu je kvaka?

 

da li koristis onaj hryonomod mod?

 

http://forum.worldof...5-not-tank-xvm/

 

mnogi se zale na te probleme sa tim modom


Edited by sob_nerv, 28 April 2014 - 06:56 AM.


Dom1ng0 #53 Posted 28 April 2014 - 09:07 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 2
  • Member since:
    04-27-2014
Nikakvi modovi prijatelju. Instalirao sam prekjučer igru..

Karagast #54 Posted 28 April 2014 - 09:53 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 460
  • Member since:
    08-18-2013

Meni je to počelo poslije 1.3 zakrpe. Nekad štekinja u igri da je za poludjeti. Mijenjam opcije, smanjujem, povećavam, itd. ali to ne prestaje. 

 

Jebeno živcira kad sam nekom tipu za repom a igra onda odluči zamrznuti sliku na sekundu-dvije. Što su napravili? Prije ove zadnje zakrpe

je sve išlo glatko:sad:



Karagast #55 Posted 01 May 2014 - 12:06 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 460
  • Member since:
    08-18-2013

Malo sam vršljao po sekciji za tehničku podršku na engleskom, izgleda da ona nova glupost `camera effects` uzrokuje 

većinu štekinjanja i usporavanja u igri. 

 

Barem meni je, isključio sam to i odmah radi po starom:teethhappy:



Av3nger1 #56 Posted 29 May 2014 - 11:59 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 386 battles
  • 12
  • Member since:
    08-04-2013

View PostDom1ng0, on 27 April 2014 - 01:00 PM, said:

Pozdrav ljudi!

Zanima me dali se i kod vas igrica sporo učitava? Naime, dok ulazim u nju i prijavljujem se prođe dosta vremena pa tako i kada sam u njoj. Dok se prebacujem sa aviona na avion primječujem da slika kao zastaje, štuca. Dok igram World Of Tanks taj problem ne postoji pa me zanima u čemu je kvaka?

 

Evo imam sličan problem, a možda je i identičan...naime danas tijekom dana sve je normalno radilo, a sad najednom problem...

 

Došao sam doma večeras, upalio igricu i primjećujem da se sporo reagira, ful sporo prebacuje s aviona na avion kad sam u hangaru, kao što kaže citirani kolega...kao da slika zastaje tj štuca...samo lodanje hangara isto traje dugo...a i spajanje na server nije baš brzo.... (ne, nemam upaljene torrente niti bilo šta drugo jer sam praktički sve, osim win procesa, pogasio preko task managera)

 

Prvo sam mislio da mi se čini da je to tako.....međutim kad krenem da se spajam u borbu (Standard battle) ful dugo treba da se učita...čak igra već krene jer vidim na radaru da se svi avioni kreću i ja uđem u igru sa zakašnjenjem....te kao vrhunac svega FPS mi se sa 60 spustio na 10-20, a kad se nađe više aviona onda ode i na ispod 10....

 

Znam da će netko reći da je mogući problem u grafičkoj kartici...međutim ne vidim nikakve druge probleme s njom...niti se pregrijava, niti ništa slično....radio sam i stres test i ništa sumnjivo se ne događa...

 

Zanima me ako je još netko imao slično iskustvo....jer kažem....popodne sam igrao, otišao van, došao večeras doma i kad sam upalio počeli problemi...

 

Inače grafička kartica je AMD Radeon HD 6670, 1 GB.....

 

Nadam se pomoći....hvala...



Karagast #57 Posted 30 May 2014 - 03:10 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 460
  • Member since:
    08-18-2013

S obzirom da si ti ranije spomenuo onu foru s čišćenjem cachea, pretpostavljam da ti nije upalilo?

 

Si resetirao modem? 

 

Baš tako kako si opisao je i mene počelo daviti nakon što je došao 1.3. patch. Samo tako, iz čista mira.

 

Napravio ono s isključivanje efekata kamere, očistio cache, resetirao modem itd. Nisam siguran što je od toga upalilo, ili se je igra sama od sebe sredila.

Ko bi ga više znao s WG-om i njihovim softverom...:angry:



Av3nger1 #58 Posted 30 May 2014 - 03:55 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 386 battles
  • 12
  • Member since:
    08-04-2013

View PostKaragast, on 30 May 2014 - 04:10 PM, said:

S obzirom da si ti ranije spomenuo onu foru s čišćenjem cachea, pretpostavljam da ti nije upalilo?

 

Si resetirao modem? 

 

Baš tako kako si opisao je i mene počelo daviti nakon što je došao 1.3. patch. Samo tako, iz čista mira.

 

Napravio ono s isključivanje efekata kamere, očistio cache, resetirao modem itd. Nisam siguran što je od toga upalilo, ili se je igra sama od sebe sredila.

Ko bi ga više znao s WG-om i njihovim softverom...:angry:

 

Nažalost nemam rješenja....probao sam sve...od resetiranja modema do brisanja cachea.....

 

Otklonio sam i sumnju da je problem u grafičkoj kartici....iskoristio steam account i pokrenuo The Witcher 2....osobno ne igram ali znam da je puno zahtjevnija od WoW i radila je bez greške....

 

Izašao iz te igrice i pokrenem WoW i dobijem isto ovo što sam pisao sinoć....baš aj bok situacija...jer ne vidim niti jedan razlog da ne radi...

 

Nažalost izgleda da ću se morati obratiti ekipi na engleskom podforumu jer je vjerojatnije da se još netko u europi susreo s ovim problemom...



Karagast #59 Posted 31 May 2014 - 02:45 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 460
  • Member since:
    08-18-2013

E, ja se prvo i jesam obratio njima, ali nisu baš pomogli. Možda će tebi sad biti korisniji, tko zna...:unsure:

 

Što je najblesavije u cijeloj priči, ja još uvijek nisam sto posto siguran da se igra nije sama od sebe

sredila, a da je sve ono što sam radio bilo suvišno. Ili sam pak sve to zajedno morao napraviti. hrmf

 

Barem nema totalno retardirane bugove kao The Old Republic. WG je mila majka spram kombinacije

BioWare/Electronic Arts:angry:

 



AttAk_nA_bAttAk #60 Posted 28 June 2014 - 07:51 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    01-04-2014

Treba mi pomoc.

Kao prvo pozdrav svima. Imam problem pri ulasku u igru. do juce je sve sljakalo normalno, e od sinoc nece. Naime, udjem u hangar, izaberem avion, pokrenem bitku, pojavi mi se onaj "loby" ekran, i taman kad treba da predje na onaj ekran sa timovima, mapom i ostalo, muzika ide ali mi daje samo crni ekran... i ni makac... da li je neko imao ovaj problem? 1.4.1 je verzija... svaka pomoc je vise nego dobrodosla...






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users