Jump to content


Tehnicka pitanja i resenja


  • Please log in to reply
105 replies to this topic

MarkoGrof #61 Posted 29 June 2014 - 04:47 PM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 94
  • Member since:
    12-04-2013

View PostAttAk_nA_bAttAk, on 28 June 2014 - 09:51 PM, said:

Treba mi pomoc.

Kao prvo pozdrav svima. Imam problem pri ulasku u igru. do juce je sve sljakalo normalno, e od sinoc nece. Naime, udjem u hangar, izaberem avion, pokrenem bitku, pojavi mi se onaj "loby" ekran, i taman kad treba da predje na onaj ekran sa timovima, mapom i ostalo, muzika ide ali mi daje samo crni ekran... i ni makac... da li je neko imao ovaj problem? 1.4.1 je verzija... svaka pomoc je vise nego dobrodosla...

 

Pozdrav! Koja ti je konfiguracija kompa? Mozda je do memorije. Ja sam igrao na 2GB DDR2 neko vreme i desavalo se ovo sto tebe muci. Minimum 4GB RAM-a je potrebno da bi sve funkcionisalo normalno. I ako imas 32 bitni windows moze biti problem. 64 bita instaliraj, ako ga vec nemas.


Nije dobro kada sitna dusa poleti i oseca se "vazno" i "mocno", a evo i zasto:
http://istinaovukucamotnjaku.shivtr.com/

BigBadVuk #62 Posted 30 June 2014 - 11:48 AM

    Moderator

  • Member
  • 0 battles
  • 608
  • [WG] WG
  • Member since:
    10-17-2011

Nemoguce je da je 1 dan imao dovoljno memorije a onda sutradan da nema..Osim ako nije u tom periodu zaglavio neki zlocest virus ili mallware koji se mnozi okolo. 

Dakle, za pocetak - higijena sistema: ocisti sve, pregledaj itd.. Ako imas neke modove - ukloni ih, ako su se drajveri osvezili  kad si podigao sistem - vrati se na prethodnu verziju itd...

 

 Bez vise informacija, nema sanse da se kaze nesto preciznije.


 

 

 

 


lakija #63 Posted 16 July 2014 - 10:52 AM

    Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 8 battles
  • 74
  • [DITO] DITO
  • Member since:
    01-03-2013
razmisljao sam da skinem hd klijent e sad ako ne bude komp mogao da mi tera da li mogu da vratim na sd bez ponovnog skidanja igre?

BigBadVuk #64 Posted 17 July 2014 - 08:05 AM

    Moderator

  • Member
  • 0 battles
  • 608
  • [WG] WG
  • Member since:
    10-17-2011

Proces prebacivaja izmedju sd/hd verzije ce se obavljati preko grafickih opcija. 

 

Postojace lista definisanih podesavanja. Sa izborom " veoma niska" , "niska" i "srednja" koristices Sd verziju sa vise ili manje detaljnim teksturama i efektima itd.. Ako se odlucis za "visoka" ili "veoma visoka" podesavanja, pokrenuce se HD instalacija sa interneta. kada se zavrsi, klijent ce ti porasti za oko 50% zbog HD tekstura. Naravno, ovo je samo prvi put, sledeci put ako se u medjuvremenu vratis na sd nece biti nikakve instalacije.


 

 

 

 


lakija #65 Posted 17 July 2014 - 10:57 AM

    Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 8 battles
  • 74
  • [DITO] DITO
  • Member since:
    01-03-2013

View PostBigBadVuk, on 17 July 2014 - 09:05 AM, said:

Proces prebacivaja izmedju sd/hd verzije ce se obavljati preko grafickih opcija. 

 

Postojace lista definisanih podesavanja. Sa izborom " veoma niska" , "niska" i "srednja" koristices Sd verziju sa vise ili manje detaljnim teksturama i efektima itd.. Ako se odlucis za "visoka" ili "veoma visoka" podesavanja, pokrenuce se HD instalacija sa interneta. kada se zavrsi, klijent ce ti porasti za oko 50% zbog HD tekstura. Naravno, ovo je samo prvi put, sledeci put ako se u medjuvremenu vratis na sd nece biti nikakve instalacije.

hvala :great:



poex #66 Posted 07 August 2014 - 04:14 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 8
  • Member since:
    10-07-2013
Drug lakija instalirao sam taj HD pack I mogu ti reci da igra bas fino izgleda. Ovako to izgleda tj. bas kao sto ti je rekao "~~BigBadVuk " http://bit.ly/X4zets

doktor_iron #67 Posted 07 August 2014 - 06:55 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    04-09-2014
kako da sartujem igru, pojavi mi se forum, about, blog, media i social stvarno ne znam kako i gde da je startujem, zamolio bi vas da mi pojasnite. hvala

poex #68 Posted 08 August 2014 - 09:25 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 8
  • Member since:
    10-07-2013
~~doktor_iron  si skinuo igru instalirao.Kad sve to odradis dobijas 2 ikone WowpLauncher  i WorldOfWarplanes.Pokreces igru sa bilo kojim od ta dva exe fajla.

Karagast #69 Posted 24 August 2014 - 10:41 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 460
  • Member since:
    08-18-2013

Dakle od jučer ne mogu pokrenuti igru. Odnosno mogu, ali poslije loading screena počne muzika svirati, pokaže se kursor,

ali sve ostane crno. 

 

Reinstalirao VGA drivere, igru, dx, čistio cache, regisrtry i ne znam što još...nemam nikakve modove i igram s SD clientom na 

ne prezahtjevnim postavkama (mašina: Win7 Ultimate 64-bit SP1, Intel Core i3 3210 CPU @ 3,20 Ghz, 8,0 GB RAM, Nvidia GeForce GTS 450).

 

Slao ticket s dxdiag logom, čekam odgovor. Javilo se još ljudi kojima se isto događa, pa očito nije samo do mene ili do moje grafičke, jer vrtim

bez problema Borderlands 2, SW: The Old Republic. Company of Heroes 2...

 

Ima tko kakve ideje?:hiding:

 

Ode mi već jedan prem dan od ona 4. Bar sam jedan iskoristio ako ništa drugo, uf...



BigBadVuk #70 Posted 25 August 2014 - 02:11 PM

    Moderator

  • Member
  • 0 battles
  • 608
  • [WG] WG
  • Member since:
    10-17-2011
Pokusaj da obrises cashe igre, mada , posle ovog poslednjeg petcha taj stari problem je valjda uklonjen. Iskreno - nemam pojma.

 

 

 

 


Karagast #71 Posted 25 August 2014 - 02:48 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 460
  • Member since:
    08-18-2013

Ma napravio to prvo i ništa. Poslao ticket s dxdiag logom pa sad čekam...

 

 



Karagast #72 Posted 25 August 2014 - 07:37 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 460
  • Member since:
    08-18-2013

Ovako.

 

~~Could you please try and delete all the elements contained in the "cache" folder located in :
 
C:\Users\*your_username*\AppData\Local\Temp\wargaming.net\wowp\cache

 

Then try and delete the "preferences" files:

 

1) Press the keys Windows + R
2) type: %appdata%\wargaming.net\World of Warplanes and push the OK button
3) delete all the content

 

 

Prvi dio je standardan, čišćenje cachea, što rade i predlažu svi.

Drugi dio, s čišćenjem preferences foldera (pod 2)) je ono što je 

riješilo stvar kod mene. Našao to, sve očistio, igra opet radi. Doduše,

jedino što sam morao namještati sve postavke opet, ali glavno da 

radi.

 

Zasluge idu izvjesnom drugaru imenom `LekaCristian` koji je imao isti problem, i 

s kojim sam bio u kontaktu. Čovjek mi je to danas predložio.

 

Someone give him a medal:medal:



DavorNo #73 Posted 13 September 2014 - 01:28 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 1
  • Member since:
    10-02-2012

Pozdrav,

 

pošto sam i sam imao problem sa čestim izletanjem iz igre sa porukom Out of memory, znam koliko to može biti frustrirajuće. Na stranim forumu sam pronašao rešenje koje meni pomaže. Ovo se odnosi samo na x86 Windows, pošto x64 nema problem sa ograničenjem memorije. Caka je prosto da se omogući Windowsu da po aplikaciji može da se koristi više memorije od standardnih 2GB. Potrebno je sledeće:

 

- u command prompt-u (start menu, u search-u iskucati CMD)

- za enable kucati:

 

bcdedit /set IncreaseUserVa 3072

 

- za disable kucati:

 

bcdedit /deletevalue IncreaseUserVa

 

Reset mašine, probajte da startujete WoW i igrate.

 

Uživajte ;)



bstefy #74 Posted 21 September 2014 - 10:10 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    04-08-2012

Hvala. Rešio sam problem sa 5.1. verzijom. Svaka čast na trudu.

 



LekaSRB #75 Posted 22 October 2014 - 06:29 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012

View PostDavorNo, on 13 September 2014 - 03:28 PM, said:

Pozdrav,

 

pošto sam i sam imao problem sa čestim izletanjem iz igre sa porukom Out of memory, znam koliko to može biti frustrirajuće. Na stranim forumu sam pronašao rešenje koje meni pomaže. Ovo se odnosi samo na x86 Windows, pošto x64 nema problem sa ograničenjem memorije. Caka je prosto da se omogući Windowsu da po aplikaciji može da se koristi više memorije od standardnih 2GB. Potrebno je sledeće:

 

- u command prompt-u (start menu, u search-u iskucati CMD)

- za enable kucati:

 

bcdedit /set IncreaseUserVa 3072

 

- za disable kucati:

 

bcdedit /deletevalue IncreaseUserVa

 

Reset mašine, probajte da startujete WoW i igrate.

 

Uživajte ;)

 

Hvala Davore na tom savetu naisao sam par puta na njega tako da cu ga uvrstiti u listu. :medal:
Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

rockyst #76 Posted 09 February 2015 - 03:08 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 2
  • [H_R_S] H_R_S
  • Member since:
    04-29-2013
Hvala puno na pomoći.:)

LekaSRB #77 Posted 11 February 2015 - 02:23 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 893
  • Member since:
    01-26-2012
Nema na cemu i drugi put :great:
Always be fair,no matter what...your actions define you as a person,especially in virtual world where everything is saved,documented and never forgotten ;)

Tarik_gunner #78 Posted 22 March 2015 - 04:29 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    09-01-2013
I kod mene je crne ekran. Stvarno nezz jel li do mog kompjutera ili do igrice. Nisam igrao igricu 2 mjeseca nadam se da ce se popraviti. 

pingvini4 #79 Posted 17 April 2015 - 05:11 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 3
  • Member since:
    03-12-2015
Meni nece da pokrene kad uđem sve normalno stisnem pokreni i onda nece da dalje ucita sta da radim?

 

pingvini4 #80 Posted 17 April 2015 - 05:11 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 3
  • Member since:
    03-12-2015
Meni nece da pokrene kad uđem sve normalno stisnem pokreni i onda nece da dalje ucita sta da radim?




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users