Jump to content


Wersja 0.5.3 nadchodzi


  • This topic is locked This topic is locked
395 replies to this topic

LysyDM #21 Posted 18 September 2013 - 07:35 PM

    Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 2 battles
  • 57
  • Member since:
    12-09-2012
A mnie najbardziej ciekawi poprawa optymalizacji (~20 fps na najniższych ustawieniach z max renderowaniem-szału nie ma) oraz nowe sterowanie myszką :) Podobno na myszy 0.3.5 lepiej się latało niż na 0.4.1, więc nie mogę się doczekać :D

UNFORGIVEN MEMBER


SekonPL #22 Posted 18 September 2013 - 07:43 PM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 13
  • Member since:
    06-15-2012
Przyznaję myszkę posiadam słabej jakości, jednak da się sterować samolotem, ale przyda się możliwość ustawienia stylu lotu po przez używanie podstawowego urządzenia komputera / laptopa.

RedRist #23 Posted 18 September 2013 - 08:09 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 334
  • Member since:
    01-26-2012
W CB sterowanie myszką było tragiczne, nauka latania zajmowała za wiele czasu, dodatkowo zabawa ze sterami ogonowymi... brrrrrr

tomalas #24 Posted 18 September 2013 - 08:11 PM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 38
  • Member since:
    05-18-2012
Ja chce te 10 samolotów premium przetestować

Erebos_Art #25 Posted 19 September 2013 - 01:38 AM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 2 battles
  • 9
  • [RSQD] RSQD
  • Member since:
    05-18-2012
Nareszcie Spitfire! :) I maszynki premium nie sa crapowate. Latałem piątkami Rus i USA i są ok. Rosyjska lepsza :)

Erebos_Art #26 Posted 19 September 2013 - 01:41 AM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 2 battles
  • 9
  • [RSQD] RSQD
  • Member since:
    05-18-2012

View PostLysyDM, on 18 September 2013 - 07:35 PM, said:

A mnie najbardziej ciekawi poprawa optymalizacji (~20 fps na najniższych ustawieniach z max renderowaniem-szału nie ma) oraz nowe sterowanie myszką :) Podobno na myszy 0.3.5 lepiej się latało niż na 0.4.1, więc nie mogę się doczekać :D

Optymalizacja daje w kość duzo rzadziej niz na początku. Mam około 50-70 fps ale zgodze sie że przy kotłowaninie, walce w chmurach lub na niskim pułapie potrafi spaść do 20 fps a to już loteria: trafię/ nie trafię/ ziemia.....

AidenTaan #27 Posted 19 September 2013 - 08:26 AM

    Senior Master Sergeant

  • Customer Service
  • 23 battles
  • 403
  • [AIM] AIM
  • Member since:
    01-26-2012
Ponownie zmuszony jestem przekazać Wam złe wieści.  :hiding:

Niestety ze względu na problemy techniczne odkryte po wprowadzeniu patch'a 0.5.3 w rejonie RU, aktualizacja w pozostałych regionach musi zostać przełożona na inny dzień. Wolimy nie powielać problemów z innych serwerów, dlatego zmuszeni byliśmy podjąć taką, a nie inną decyzję.

Gdy tylko uzyskamy dokładne informacje na temat czasu potrzebnego na usunięcie problemu i poznamy nową datę wprowadzenia aktualizacji, podamy ją na naszej stronie internetowej i na forum.

Przykro mi, że tak wyszło.  :sad:

GLwolf #28 Posted 19 September 2013 - 08:27 AM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 10
  • Member since:
    01-26-2012

View PostGwoemul, on 18 September 2013 - 05:39 PM, said:

Podpis pod obrazkiem mówi o Spitfire Mk. IX szybującym nad nową mapę.
Tymczasem obracające się śmigło sugeruje, że leci a nie szybuje.
Trójłopatowe śmigło i rury wydechowe świadczą, że jest to wcześniejsza wersja Spitfire (wydaje się że to Mk. I)

Witam

Jest to wersja MKII. Zobacz na kabinę. Jest wypukła. Jedynka miała chyba bardziej płaską.

Unit : 452 Sqn, RAAF. Plane : Spitfire Mk.Vc Trop. Serial : D (A58-92, ex BS231)
Darwin -1943. Shot down over Port Charles area on 15th March 1943. The pilot - 452 Sqn Ldr Raymond Edward Thorold-Smith was killed.

Zakne #29 Posted 19 September 2013 - 08:38 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 246
  • Member since:
    01-26-2012

View PostAidenTaan, on 19 September 2013 - 08:26 AM, said:

Ponownie zmuszony jestem przekazać Wam złe wieści.  :hiding:

Niestety ze względu na problemy techniczne odkryte po wprowadzeniu patch'a 0.5.3 w rejonie RU, aktualizacja w pozostałych regionach musi zostać przełożona na inny dzień. Wolimy nie powielać problemów z innych serwerów, dlatego zmuszeni byliśmy podjąć taką, a nie inną decyzję.

Gdy tylko uzyskamy dokładne informacje na temat czasu potrzebnego na usunięcie problemu i poznamy nową datę wprowadzenia aktualizacji, podamy ją na naszej stronie internetowej i na forum.

Przykro mi, że tak wyszło.  :sad:

Mnie interesuje inna rzecz, skoro już wykryliście problemy - jaka będzie v0.5.x wypuszczona przy release?? Jak by był to trywialny błąd to wpuscilibyście delikatną łate - a tak...sam nie wiem co myśleć ;).

RedRist #30 Posted 19 September 2013 - 08:40 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 334
  • Member since:
    01-26-2012
no i jak zwykle kicha........ to sobie nie polatamy przed premierą;p

LORDDOOMSDAY #31 Posted 19 September 2013 - 08:45 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 1365 battles
  • 2,956
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    10-25-2012
W sumie dobrze, że u Ruskich to wykryli a nie u Nas bo to dopiero byłaby kicha. Trudno, trzeba cierpliwie czekać.

UNFORGIVEN CEO

 Kings of the Baltic


jakub_czyli_ja #32 Posted 19 September 2013 - 08:56 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 7248 battles
  • 9,691
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012
Ciekawe co tam takiego strasznego wykryli, że aż wstrzymują całą wersję.

W sumie wykrakałem http://forum.worldof...926#entry185926

AidenTaan #33 Posted 19 September 2013 - 08:58 AM

    Senior Master Sergeant

  • Customer Service
  • 23 battles
  • 403
  • [AIM] AIM
  • Member since:
    01-26-2012

Quote

Jak by był to trywialny błąd to wpuscilibyście delikatną łate - a tak...sam nie wiem co myśleć ;).
Prawda, błędy trywialne, są usuwane w przeciągu dnia różnicy między czasem wydania aktualizacji w różnych regionach. Zwykle nawet nie powodują opóźnień.

Quote

W sumie dobrze, że u Ruskich to wykryli a nie u Nas bo to dopiero byłaby kicha.
Prawda. Widziałem już sporo problemów, które EU zostały oszczędzone tylko dlatego, że dostajemy łaty 1-2 dni po innych. Unikamy w ten sposób poważnych kłopotów.

Gwoemul #34 Posted 19 September 2013 - 09:13 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 43 battles
  • 126
  • Member since:
    10-25-2012
Wczesna seria Mk.I miała dwułopatowe śmigło i płaską osłonę (ale jak widać na zdjęciu nawet wczesne miewały wypukłą).
Posted Image
Póżna wersja Mk.I (czyli większość produkcji) miała trójłopatowe śmigło i wypukłą osłonę kabiny "Malcolma".
Posted Image
Wersja Mk.II była wersją Mk.I lepiej przystosowaną do produkcji seryjnej, więc wyraźnych różnic to nie było (np. bardziej okrągły kolpak śmigła)
Posted Image
Tak na szybko z pamięci.

Edited by Gwoemul, 19 September 2013 - 09:16 AM.


Soroka #35 Posted 19 September 2013 - 09:24 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 118
  • Member since:
    01-26-2012

View PostAidenTaan, on 19 September 2013 - 08:26 AM, said:

Ponownie zmuszony jestem przekazać Wam złe wieści.  :hiding:

Niestety ze względu na problemy techniczne odkryte po wprowadzeniu patch'a 0.5.3 w rejonie RU, aktualizacja w pozostałych regionach musi zostać przełożona na inny dzień. Wolimy nie powielać problemów z innych serwerów, dlatego zmuszeni byliśmy podjąć taką, a nie inną decyzję.

Gdy tylko uzyskamy dokładne informacje na temat czasu potrzebnego na usunięcie problemu i poznamy nową datę wprowadzenia aktualizacji, podamy ją na naszej stronie internetowej i na forum.

Przykro mi, że tak wyszło.  :sad:

"A miało być tak piękkkkknie, a miało być tak pięknie" :)

Gwoemul #36 Posted 19 September 2013 - 09:42 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 43 battles
  • 126
  • Member since:
    10-25-2012
lepiej zaczekać niż puścić "gniota".

jakub_czyli_ja #37 Posted 19 September 2013 - 09:48 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 7248 battles
  • 9,691
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012
A po malowaniu lecącego Spitfire można datować na okres przed Wrześniem 1941 roku, czyli potencjalnie są to modele I, II albo nawet V.
Opis modelu II znajdziemy http://en.wikipedia...._.28Type_329.29i tam jest kluczowa część:
Chief among the changes was the upgraded 1,175 horsepower (876 kW) Merlin XII engine. This engine included a Coffman engine starter, instead of the electric system of earlier and some later versions of the Merlin, and it required a small "teardrop" blister on the forward starboard cowling.
To wytłuszczone widać na obrazku:
Posted Image
zaraz za kołpakiem nad granicą barw.
Na dyskutowanym obrazku przynajmniej ja nie jestem w stanie czegoś takiego zauważyć, więc model II raczej odpada.
Może to być model I albo V (który był modelem I z innym silnikiem) we wczesnym malowaniu, ale raczej nie model II.
Edit: zmiana obrazka, teraz jest z http://www.spitfirep...pitfire-II.html

Edited by jakub_czyli_ja, 19 September 2013 - 01:02 PM.


Soroka #38 Posted 19 September 2013 - 09:51 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 118
  • Member since:
    01-26-2012
Wiesz miałem nadzieje dziś po ciężkim dniu w pracy wpaść do domu i pobawić się nowymi maszynami :P nawet planów innych nie robiłem :P

Tankista87PL #39 Posted 19 September 2013 - 09:52 AM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 15 battles
  • 15
  • [513M4] 513M4
  • Member since:
    01-26-2012
Dlaczego na tak zaawansowanym etapie w drzewku brytyjskim nie ma jednego z najważniejszych samolotów bitwy o Anglię - Hurricane?
Biorąc pod uwagę okres produkcji, historyczne parametry i kwestię balansu w grze, powinien się pojawić przed Spitfire lub obok niego (Coś jak Ferdinand i Jagdpanther II w WoT)
EDIT: Podobna sytuacja przypomniała mi się przy okazji USA - brakuje Grumman F6F Hellcat - wersji rozwojowej Wildcata. równorzędnej do Corsaira
Sama ilość wyprodukowanych samolotów, jak tez ich znaczący udział w ilości zestrzeleń, wręcz wymusza uznanie ich za samoloty podstawowe, konieczne w drzewku od początku.

Edited by Tankista87PL, 19 September 2013 - 09:57 AM.


Soroka #40 Posted 19 September 2013 - 09:55 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 118
  • Member since:
    01-26-2012

View PostTankista87PL, on 19 September 2013 - 09:52 AM, said:

Dlaczego na tak zaawansowanym etapie w drzewku brytyjskim nie ma jednego z najważniejszych samolotów bitwy o Anglię - Hurricane?

Biorąc pod uwagę okres produkcji, historyczne parametry i kwestię balansu w grze, powinien się pojawić przed Spitfire lub obok niego (Coś jak Ferdinand i Jagdpanther II w WoT)

Dlatego, że WG zgodnie ze swoją polityką wprowadza nowe elementy etapami. Te samoloty na pewno zobaczymy w przyszłości. Osobiście wolę oglądać piękne i dopracowane modele, a nie od razu wszystkie i to w jakości "gniot". Przysłowie nie od razu Kraków zbudowano idealnie odnosi się to tej gry. Cierpliwości!




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users