Jump to content


Wersja 0.5.3 nadchodzi


  • This topic is locked This topic is locked
395 replies to this topic

PietiaPL #221 Posted 26 September 2013 - 12:22 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 0 battles
  • 17
  • Member since:
    07-08-2013
Nobla powinni dostać a nie Joystick

Soroka #222 Posted 26 September 2013 - 12:23 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 118
  • Member since:
    01-26-2012

View PostPietiaPL, on 26 September 2013 - 12:18 PM, said:

Znowu coś zje...

Spokojnie regresja. W implementacji dość często jest to, że naprawiając coś psuje się coś innego. Teraz właśnie macie testy regresyjne :) Szkoda, że jestem w pracy..

AidenTaan #223 Posted 26 September 2013 - 12:23 PM

    Senior Master Sergeant

  • Customer Service
  • 23 battles
  • 403
  • [AIM] AIM
  • Member since:
    01-26-2012
1) http://img94.imagesh...4/3903/fjok.png << wygląda jak Internet Explorer działający w trybie Offline, a nasz Launcher z niego korzysta. Polecam również to: https://eu.wargaming...tanks-nie-dziaa

2) Problemy z nazwami - uszkodzone pliki, re-installacja załatwi sprawę

3) O tym, co zostało dodane graczom za darmo w patchu i za co, informowaliśmy z wyprzedzeniem.

PietiaPL #224 Posted 26 September 2013 - 12:24 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 0 battles
  • 17
  • Member since:
    07-08-2013

View PostSoroka, on 26 September 2013 - 12:23 PM, said:

View PostPietiaPL, on 26 September 2013 - 12:18 PM, said:

Znowu coś zje...

Spokojnie regresja. W implementacji dość często jest to, że naprawiając coś psuje się coś innego. Teraz właśnie macie testy regresyjne :) Szkoda, że jestem w pracy..

Tak ale z WoT było to samo na początku, nie uczą się na własnych błędach.

Soroka #225 Posted 26 September 2013 - 12:30 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 118
  • Member since:
    01-26-2012

View PostAidenTaan, on 26 September 2013 - 12:23 PM, said:


2) Problemy z nazwami - uszkodzone pliki, re-installacja załatwi sprawę

Czyli mam zaciągnąć na nowo klienta po czym on sobie już ściągnie najnowszy patch i wszystko powinno być ok?

Atherius #226 Posted 26 September 2013 - 12:30 PM

    Senior Master Sergeant

  • Alpha Tester
  • 0 battles
  • 202
  • Member since:
    01-26-2012

View PostPietiaPL, on 26 September 2013 - 12:24 PM, said:

View PostSoroka, on 26 September 2013 - 12:23 PM, said:

View PostPietiaPL, on 26 September 2013 - 12:18 PM, said:

Znowu coś zje...
Spokojnie regresja. W implementacji dość często jest to, że naprawiając coś psuje się coś innego. Teraz właśnie macie testy regresyjne :) Szkoda, że jestem w pracy..
Tak ale z WoT było to samo na początku, nie uczą się na własnych błędach.
Jak na początku ? Przecież 0.8.8 ma tyle błędów, że póki co zrobiłem sobie przerwę od tej gry.

Edited by Atherius, 26 September 2013 - 12:30 PM.

 premki : [Fw 56] [Pegaz] [I-15bis DM] [F2A-1] [Type 224] [Curtiss Hawk III] [Bf 100C-6] [Me 210] [XP-77] [Hurricane IID]


Constictor #227 Posted 26 September 2013 - 12:32 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 9
  • Member since:
    01-26-2012

View PostAidenTaan, on 26 September 2013 - 12:23 PM, said:

1) http://img94.imagesh...4/3903/fjok.png << wygląda jak Internet Explorer działający w trybie Offline, a nasz Launcher z niego korzysta. Polecam również to: https://eu.wargaming...tanks-nie-dziaa

2) Problemy z nazwami - uszkodzone pliki, re-installacja załatwi sprawę

3) O tym, co zostało dodane graczom za darmo w patchu i za co, informowaliśmy z wyprzedzeniem.

1. Jakoś nagle wszystkim się coś stało z IE? Śmieszna odpowiedź... IE działa w trybie online, przed up działał dobrze launcher.
2. Reinstalacja? Mam ściągać teraz jeszcze 5++GB instalke? Jaja do kwadratu.

Norman70 #228 Posted 26 September 2013 - 12:34 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 4 battles
  • 9
  • Member since:
    01-26-2012

View PostAidenTaan, on 26 September 2013 - 12:23 PM, said:

1) http://img94.imagesh...4/3903/fjok.png << wygląda jak Internet Explorer działający w trybie Offline, a nasz Launcher z niego korzysta. Polecam również to: https://eu.wargaming...tanks-nie-dziaa

Wymuszenie używanie IE gówna  - właśnie zakończyłem testowanie WOWP. Update konkurencji był zdecydowanie bardziej bezbolesny

PietiaPL #229 Posted 26 September 2013 - 12:35 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 0 battles
  • 17
  • Member since:
    07-08-2013
Sami narobili baboli a zganiają na graczy, a z tym IE to wstyd z ich strony

Edited by PietiaPL, 26 September 2013 - 12:37 PM.


Atherius #230 Posted 26 September 2013 - 12:37 PM

    Senior Master Sergeant

  • Alpha Tester
  • 0 battles
  • 202
  • Member since:
    01-26-2012
Dali w końcu tego brewstera premium, bo coś nie mogę się doszukać ?  :trollface:

 premki : [Fw 56] [Pegaz] [I-15bis DM] [F2A-1] [Type 224] [Curtiss Hawk III] [Bf 100C-6] [Me 210] [XP-77] [Hurricane IID]


Greyshark #231 Posted 26 September 2013 - 12:38 PM

    First Lieutenant

  • Community Contributor
  • 1 battle
  • 5,132
  • [JFA] JFA
  • Member since:
    03-11-2012

View PostAtherius, on 26 September 2013 - 12:37 PM, said:

Dali w końcu tego brewstera premium, bo coś nie mogę się doszukać ?  :trollface:

Jest w sklepie

FTR gems: "In WoT gameplay, you can pretty much go and at least deal some damage, make yourself be known, fight and earn your kills and skills. In WoWp, its all RNG, your ping dictates if a shower of bullets hits or not."

" The companion AI autoaim is a mess, 80% of the time you are on a bomber, you’ll miss the target"


AidenTaan #232 Posted 26 September 2013 - 12:38 PM

    Senior Master Sergeant

  • Customer Service
  • 23 battles
  • 403
  • [AIM] AIM
  • Member since:
    01-26-2012
1) "Jakoś nagle", u mnie Launcher działa tak:

Attached File   launcher 0.5.3.JPG   114.91K

Zatem moje pytanie brzmi: jest to błąd Launcher'a, czy też coś po stronie gracza/y? IE, jest pierwszym strzałem, dlatego, że najczęściej właśnie samo IE jest za to odpowiedzialne, bo Launcher korzysta z rozwiązań IE. Ponownie, najczęściej jest to tryb "offline", ale może to być na przykład związane z wykorzystywaną wersją IE.

2) Niestety nie posiadamy pojedyńczych plików do pobrania w sytuacji, gdzie nie działa tylko jeden element gry, jak np czcionka. Takie "jaja do kwadratu" dzieją się przy błędach w pobraniu plików aktualizacji. Możesz również skopiować pliki gry od kolegi, któremu pobrało się poprawnie.

yeti1992PL #233 Posted 26 September 2013 - 12:42 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 5
  • Member since:
    01-26-2012
A ja wcale nie jestem zaskoczony bo byłem przygotowany na to że NIE zagram zaraz po instalacji patcha. I pomyśleć że wystarczyłby po prostu plik instalacyjny z patchem i 0 zabawy z launcherem. Odinstalowałem to łajno, ide pośmigać w WT ;D

Edited by yeti1992PL, 26 September 2013 - 12:43 PM.


smiglo84 #234 Posted 26 September 2013 - 12:44 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 5
  • Member since:
    09-08-2013
Ja mam wyłączoną usługe IE i tj WOT i WOW działa bez problemów...Już kończy się instalacja także zobaczymy...

Constictor #235 Posted 26 September 2013 - 12:47 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 9
  • Member since:
    01-26-2012

View PostAidenTaan, on 26 September 2013 - 12:38 PM, said:

1) "Jakoś nagle", u mnie Launcher działa tak:

Attachmentlauncher 0.5.3.JPG

Zatem moje pytanie brzmi: jest to błąd Launcher'a, czy też coś po stronie gracza/y? IE, jest pierwszym strzałem, dlatego, że najczęściej właśnie samo IE jest za to odpowiedzialne, bo Launcher korzysta z rozwiązań IE. Ponownie, najczęściej jest to tryb "offline", ale może to być na przykład związane z wykorzystywaną wersją IE.

2) Niestety nie posiadamy pojedyńczych plików do pobrania w sytuacji, gdzie nie działa tylko jeden element gry, jak np czcionka. Takie "jaja do kwadratu" dzieją się przy błędach w pobraniu plików aktualizacji. Możesz również skopiować pliki gry od kolegi, któremu pobrało się poprawnie.

1. To czemu launcher WoT działa dobrze w tym samym momencie?

2. Nie mam od kogo, bo każdy ma taki błąd :]

smiglo84 #236 Posted 26 September 2013 - 12:47 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 5
  • Member since:
    09-08-2013
niestety :(

Morozow89 #237 Posted 26 September 2013 - 12:48 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 1
  • Member since:
    01-26-2012
Zagrasz, wystarczy, że odpalisz gre plikiem WorldOfWarplanes.exe a nie przez Launchera. Mam ten sam błąd Launchera a przed patchem działał.

smiglo84 #238 Posted 26 September 2013 - 12:51 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 5
  • Member since:
    09-08-2013
sorki jak namieszałem ale jednak miaLem włączony IE :hiding:

Atherius #239 Posted 26 September 2013 - 12:53 PM

    Senior Master Sergeant

  • Alpha Tester
  • 0 battles
  • 202
  • Member since:
    01-26-2012

View PostGreyshark, on 26 September 2013 - 12:38 PM, said:

View PostAtherius, on 26 September 2013 - 12:37 PM, said:

Dali w końcu tego brewstera premium, bo coś nie mogę się doszukać ?  :trollface:

Jest w sklepie

Pewnie nie opłaca się od razu kupować załogi na 100% za żetony, bo po wyjściu finala wylądują tam nooby na 50% ?

 premki : [Fw 56] [Pegaz] [I-15bis DM] [F2A-1] [Type 224] [Curtiss Hawk III] [Bf 100C-6] [Me 210] [XP-77] [Hurricane IID]


AidenTaan #240 Posted 26 September 2013 - 12:57 PM

    Senior Master Sergeant

  • Customer Service
  • 23 battles
  • 403
  • [AIM] AIM
  • Member since:
    01-26-2012

View PostConstictor, on 26 September 2013 - 12:47 PM, said:

1. To czemu launcher WoT działa dobrze w tym samym momencie?

2. Nie mam od kogo, bo każdy ma taki błąd :]

1. Bo to inny Launcher? Wzorowany na tych samych rozwiązaniach, ale jednak osobny - póki co.

2. Chcesz ode mnie? Nie mam żadnych problemów z jakimikolwiek nazwami.


----------------

Problem z Launcherem można obejść uruchamiając grę przez .exe w trybie Administratora. Postaram się wyciągnąć informacje o tym co mogło spowodować taki problem.




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users