Jump to content


Wersja 0.5.3 nadchodzi


  • This topic is locked This topic is locked
395 replies to this topic

PanzerWilq #241 Posted 26 September 2013 - 12:58 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 9 battles
  • 32
  • Member since:
    05-17-2012
Mam być litościwy i nie kopać leżącego ? Eeee a czemu by nie  :glasses:

Wczorajszy fail z bonusem na żetony okazał się być pikusiem przy dzisiejszym .
Kolejny raz WG prezentuje poziom kompetencji porównywalny z poziomem "ekspertów" z komisji Macierewicza BUHAHAHA  :teethhappy:  :teethhappy:  :teethhappy:

Constictor #242 Posted 26 September 2013 - 12:58 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 9
  • Member since:
    01-26-2012

View PostMorozow89, on 26 September 2013 - 12:48 PM, said:

Zagrasz, wystarczy, że odpalisz gre plikiem WorldOfWarplanes.exe a nie przez Launchera. Mam ten sam błąd Launchera a przed patchem działał.

Jaką masz wersje IE?


Jeszcze taka inna sprawa, już związana z samą grą: LBSz miał przejść na premium, a za niego miał być BSz-2 z całą rozbudową - mam LBSz premium, ale nie dostałem BSz-2... do tego całe doświadczenie zdobyte na LBSz zostało na nim (na co mi doświadczenie na premium?).

PietiaPL #243 Posted 26 September 2013 - 01:00 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 194 battles
  • 17
  • Member since:
    07-08-2013
http://worldofwarpla...nt/docs/update/

Tankista87PL #244 Posted 26 September 2013 - 01:05 PM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 15
  • [513M4] 513M4
  • Member since:
    01-26-2012

View PostGreyshark, on 26 September 2013 - 11:37 AM, said:

Były patche po 5 i 7 GB
Do WoWp? Nie pamiętam takich ale to moje drugie podejście (od 0.5.2).
Co prawda lepiej wypuścić teraz taki patch niż niedopracowaną grę w dniu premiery, a błędy łatać jak już gra zarobi na siebie.
Jednak w firmie szanującej klienta, kontrola jakości powinna być tak ścisła, żeby po wydaniu gry nie trzeba było połowy przerabiać.

z00lw #245 Posted 26 September 2013 - 01:10 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 1
  • [BIOR] BIOR
  • Member since:
    01-26-2012

*
POPULAR

naprawiłem Lunchera mianowice zrobiłem cos takiego

otwieramy plik "WOWpLauncher.cfg" za pomocą notatnika i edytujemy linijke z językiem

<content_lang>pl</content_lang>

zmieniamy "pl" na "en" i zapisujemy zmiany

i odpalamy Lunchera później mozemy zmienic język w luncherze

mi pomogło

_Kilroy_ #246 Posted 26 September 2013 - 01:14 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 18980 battles
  • 875
  • Member since:
    01-29-2012

View Postz00lw, on 26 September 2013 - 01:10 PM, said:

naprawiłem Lunchera mianowice zrobiłem cos takiego
otwieramy plik "WOWpLauncher.cfg" za pomocą notatnika i edytujemy linijke z językiem
<content_lang>pl</content_lang>
zmieniamy "pl" na "en" i zapisujemy zmiany
i odpalamy Lunchera później mozemy zmienic język w luncherze
mi pomogło
super... dzieki... naprawily się nazwy samolotów, no i już z launchera odpala a nie z exe

Edited by Siema__PL, 26 September 2013 - 01:18 PM.

 

 

 

 


AidenTaan #247 Posted 26 September 2013 - 01:18 PM

    Senior Master Sergeant

  • Customer Service
  • 401 battles
  • 405
  • [AIM] AIM
  • Member since:
    01-26-2012
Ciekawe! Dzięki za info.
Przekazałem do naszego QA.

Tankista87PL #248 Posted 26 September 2013 - 01:18 PM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 15
  • [513M4] 513M4
  • Member since:
    01-26-2012

View PostAidenTaan, on 26 September 2013 - 12:57 PM, said:

Postaram się wyciągnąć informacje o tym co mogło spowodować taki problem.
Niech WG postara się wyciągnąć wnioski a nie jak w WoT, że

View PostPietiaPL, on 26 September 2013 - 12:24 PM, said:

nie uczą się na własnych błędach
olewając dokładne wewnętrzne testy przed wypuszczeniem 0.5.3 do ludzi.
Którzy to ludzie

View Postz00lw, on 26 September 2013 - 01:10 PM, said:

naprawiłem Lunchera mianowice zrobiłem cos takiego (...)
muszą sami poprawiać po WG :facepalm:

Edited by Tankista87PL, 26 September 2013 - 01:18 PM.


Kancia_Porty #249 Posted 26 September 2013 - 01:20 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 43 battles
  • 5
  • Member since:
    01-26-2012
Mam pytanie. Parę patchy temu grałem na myszce (podstawowe sterowanie)(początek sierpnia). Mam pytanie do was. Jak wygląda to nowe sterowanie? Jest podobne do starego czy jest zupełnie nieprzydatne. Pytam się , ponieważ chcę wrócić do WoWPa na pewien czas.
Pozdrawiam :)

hoth_two1 #250 Posted 26 September 2013 - 01:20 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 1334 battles
  • 443
  • [PLM] PLM
  • Member since:
    12-19-2012
Dobra tak czytam Wasze wypowiedzi to co zrobić z tym Launcherem - wyskakuje komunikat od IE.

Może jakaś przyzwoita osoba powiedzieć co zrobić aby było najskuteczniejsze?

1024 slotowy TEAMSPEK 3 z licencja dla wszystkich! Wejdź: 188.68.238.47:9989.

KANAŁY PREMIUM, VIP, PRYWATNE.

TEAMSPEAK 3 zrobiony pod przyszły serwis 4players.pl


SMERTIUS #251 Posted 26 September 2013 - 01:21 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 3
  • [TDSTR] TDSTR
  • Member since:
    01-26-2012
a dzwieki rosyjskie-da sie je jakos zmienić?

Sanchoo #252 Posted 26 September 2013 - 01:23 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 159 battles
  • 2
  • Member since:
    01-26-2012
TO super nie ma jak sie dowiedziec ze sciagam od nowa gre zeby naprawiac napisy, a wystarczylo jak zwykle zmienic jezyk na angielski :P

_Kilroy_ #253 Posted 26 September 2013 - 01:23 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 18980 battles
  • 875
  • Member since:
    01-29-2012
BTW: z00lw powinien dostac extra premium samolot za free, bo robi robotę... :honoring:

 

 

 

 


Constictor #254 Posted 26 September 2013 - 01:23 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 9
  • Member since:
    01-26-2012

View Postz00lw, on 26 September 2013 - 01:10 PM, said:

naprawiłem Lunchera mianowice zrobiłem cos takiego

otwieramy plik "WOWpLauncher.cfg" za pomocą notatnika i edytujemy linijke z językiem

<content_lang>pl</content_lang>

zmieniamy "pl" na "en" i zapisujemy zmiany

i odpalamy Lunchera później mozemy zmienic język w luncherze

mi pomogło

Miałeś dobry pomysł ;) Dzięki.
Pewnie błąd pliku polskiego launchera (bo ściągał go na nowo: launcher en a po zmienia pl)

PS. Mógłby mi ktoś odpowiedzieć na moje poprzednie pytanie?

Tankista87PL #255 Posted 26 September 2013 - 01:26 PM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 15
  • [513M4] 513M4
  • Member since:
    01-26-2012
Potwierdzam metodę z00lw - działa, dawać plusy dla kolegi :medal:
Ale nasuwa się przykry wniosek, jak bardzo początkujących programistów zatrudnia WG, żeby przeoczyli tak oczywistą rzecz jak lokalizacje językowe. W WoT po patchu zawsze jest minipatch "localization update". Więc nie rozumiem jak można było spieprzyć ten sam mechanizm w WoWp.
Constictor - policz ile kasy masz, mi zwrócili koszty zakupu LBsz więc za to możesz kupisz BSz (jest odkryty razem ze wszystkimi modułami).
Expa z LBsz mogli przenieść ale to nic nie zmienia bo dostajesz oba samoloty elite (exp do konwersji tak czy inaczej)

Edited by Tankista87PL, 26 September 2013 - 01:34 PM.


hoth_two1 #256 Posted 26 September 2013 - 01:29 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 1334 battles
  • 443
  • [PLM] PLM
  • Member since:
    12-19-2012

View Postz00lw, on 26 September 2013 - 01:10 PM, said:

naprawiłem Lunchera mianowice zrobiłem cos takiego

otwieramy plik "WOWpLauncher.cfg" za pomocą notatnika i edytujemy linijke z językiem

<content_lang>pl</content_lang>

zmieniamy "pl" na "en" i zapisujemy zmiany

i odpalamy Lunchera później mozemy zmienic język w luncherze

mi pomogło

View Postz00lw, on 26 September 2013 - 01:10 PM, said:

naprawiłem Lunchera mianowice zrobiłem cos takiego

otwieramy plik "WOWpLauncher.cfg" za pomocą notatnika i edytujemy linijke z językiem

<content_lang>pl</content_lang>

zmieniamy "pl" na "en" i zapisujemy zmiany

i odpalamy Lunchera później mozemy zmienic język w luncherze

mi pomogło

POMOGŁO

1024 slotowy TEAMSPEK 3 z licencja dla wszystkich! Wejdź: 188.68.238.47:9989.

KANAŁY PREMIUM, VIP, PRYWATNE.

TEAMSPEAK 3 zrobiony pod przyszły serwis 4players.pl


Czartu #257 Posted 26 September 2013 - 01:30 PM

    Airman Basic

  • Beta Tester
  • 54 battles
  • 2
  • [PAB] PAB
  • Member since:
    06-15-2012
Można pobrać tą aktualizacje bez launchera? Bo szedłbym do kolegi pobrać, ale on nie ma wowp na kompie, a u mnie będzie długo się pobierać.

Tankista87PL #258 Posted 26 September 2013 - 01:37 PM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 15
  • [513M4] 513M4
  • Member since:
    01-26-2012

View PostCzartu, on 26 September 2013 - 01:30 PM, said:

Można pobrać tą aktualizacje bez launchera? Bo szedłbym do kolegi pobrać, ale on nie ma wowp na kompie, a u mnie będzie długo się pobierać.
W WoT można, to i tu podobnie z racji silnika.
Skopiuj od kolegi folder World_of_Warplanes\Updates, odpal "stary" launcher,  powinien załapać że jest nieaktualny i wziąć pliki z Updates

Edited by Tankista87PL, 26 September 2013 - 01:37 PM.


reydan #259 Posted 26 September 2013 - 01:38 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 12163 battles
  • 186
  • Member since:
    01-26-2012
A u mnie :,, Ten program nie może wyświetlić strony sieci web". Pobrać pobrało i dalej właśnie tak.

DarthEagIe #260 Posted 26 September 2013 - 01:39 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 2429 battles
  • 11
  • Member since:
    01-26-2012
Ponowne pobranie i instalacja gry wyeliminowały wszystkie problemy o których tutaj pisano.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users