Me 262 Schwalbe
#61 Posted 18 November 2014 - 04:07 PM

UNFORGIVEN MEMBER
#62 Posted 18 November 2014 - 07:26 PM
Falathi, on 18 November 2014 - 01:05 PM, said:
za takie podejście 5
UNFORGIVEN MEMBER
#63 Posted 18 November 2014 - 07:57 PM
Celność działek można by było przeżyć, gdyby nie jego klocowatość. Ma straszliwe lagi pomiędzy przesunięciem kursora myszy a początkiem ruchy kadłuba.
#64 Posted 01 December 2014 - 12:11 PM
OK, sprzęt zakupiony, pierwsze kilka bitew za mną, można pokusić się o pierwsze wrażenia.
Co prawda na ogół rzucało mnie jako top tier, trzykrotnie jako jedyną VIII - więc pod tym względem miałem z górki.
Maszyna z pełną siłą ognia i drugim - albo trzecim - silnikiem.
Więc tak...
siła ognia spora, ale z racji olbrzymiej prędkości normą jest to, że przelatuję obok celu, ładnie go uszkadzam po czym albo przeciwnik wykonuje unik, albo nie mam szans na wprowadzenie poprawki i odlatuję od celu, zostawiając go na ogryzkach. Gdybym mógł prowadzić ogień dosłownie pół sekundy - sekundę dłużej byłoby raczej tak, że przelot = frag.
Szybkość dobra, nawet bez topowego silnika - no ale w bitwach w których byłem z reguły i tak byłem najszybszy lub niemal najszybszy.
Generalnie - lata się trudno, choć przyzwyczajenie do BnZ niewątpliwie pomaga. Staram się opierać na prędkości i nie schodzić nisko - chyba, że nie ma wyboru a wiem, że na pułapie nikogo nie ma.
Nie obchodzą mnie cele naziemne, za to teoretycznie można ładnie ściągać IŁy - tyle, że dotąd nie miałem okazji. Ostatnio niejaki mihu mi uciekł.
Pewien plus samolotu: eksploatacja wychodzi taniej, niż zakładałem. W miarę łatwo urwać dość HP przeciwnikom, żeby i tak wyjśc na plus, nawet przy przegranej bitwie.
#65 Posted 01 December 2014 - 12:25 PM

Edited by LORDDOOMSDAY, 01 December 2014 - 12:25 PM.
UNFORGIVEN CEO
Kings of the Baltic
#66 Posted 01 December 2014 - 12:34 PM
#67 Posted 01 December 2014 - 05:05 PM
LORDDOOMSDAY, on 01 December 2014 - 12:25 PM, said:

Wiesz, jak to jest przy ataku od czoła - za krótkie okno, żeby zdjąć dość HP. A zanim wymanewrujesz to trochę czasu zeszło.
Jakubie - owszem, już się ściąłem. Trochę ciężko, ale cóż, takie życie.
PS Zabawna sprawa, zwłaszcza w porównaniu z Ta-152 H. Okno strzału jest na tyle krótkie, że dotąd nie zdarzyło mi się ani razu przegrzać działek ani w ogóle odczuć tego, że szybko się przegrzewają.
#68 Posted 02 December 2014 - 02:03 PM
Edited by Simon_lord, 02 December 2014 - 02:13 PM.
UNFORGIVEN MEMBER
#69 Posted 13 December 2015 - 09:42 PM
#70 Posted 07 January 2016 - 05:01 PM
Dobry samolot, wspinamy się do maxa, nabieramy prędkości, BnZ i powtarzamy...działka przy mijaniu przeciwnka na dużej prędkości o dziwo trafiają w tym patchu, jak siądzie dobrze seria to praktycznie wszytko na raz...a później - jeśli team nie dał ciała schodzimy niżej i kończymy szturmowce - tzw. wisienka. W 2 dni - po odkurzeniu - wbiłem 50k expa robiąc misje codzienne...w tym tempie HG II w następnym tygdoniu. Taka sobie bitwy z tego okresu, w międzyczasie wpadło także nawet 7 fragów...na prawdę nie jest źle:
Kluczem do sukcesu jest wyczucie działek.
#71 Posted 07 January 2016 - 05:52 PM

UNFORGIVEN CEO
Kings of the Baltic
#72 Posted 20 August 2016 - 06:10 PM
Miałem jakąś pasującą misję, to wywlokłem z garażu.
Nadal padło.
Opisy podają, że słabo tracił energię w manewrach, bo był bardziej dopracowany aerodynamicznie.
W grze lepiej robi nic, no może poza spadaniem jak kamień na coś, co przeciągnęło.
W przypływie desperacji zresetowałem skilla na pilocie i dałem manewrowość, zobaczę jak z tym będzie latał.
#73 Posted 06 April 2017 - 09:47 PM
Edited by kryb, 06 April 2017 - 10:03 PM.
#74 Posted 06 April 2017 - 10:10 PM
P-80 przekokszony samolot. Szkoda tylko, że wieczorami masakrycznie spadają fpsy. U mnie lekkimi nie da się grać.
ME 262 zepsuta celność i dlaczego na nim oraz jakimś jeszcze jednym słyszę pierwszy strzał, a później cisza i komunikat: "broń przegrzana".
Obecnie lepiej latać "prosiaczkiem" - "kijanką" z mniejszym uzbrojeniem niż tym.
Edited by Frantiszek_, 06 April 2017 - 10:12 PM.
#75 Posted 07 April 2017 - 11:10 AM
Frantiszek_, on 06 April 2017 - 10:10 PM, said:
P-80 przekokszony samolot. Szkoda tylko, że wieczorami masakrycznie spadają fpsy. U mnie lekkimi nie da się grać.
ME 262 zepsuta celność i dlaczego na nim oraz jakimś jeszcze jednym słyszę pierwszy strzał, a później cisza i komunikat: "broń przegrzana".
Obecnie lepiej latać "prosiaczkiem" - "kijanką" z mniejszym uzbrojeniem niż tym.
Miałem spore spadki FPS - na niektórych mapach nawet do 10 klatek - zmieniłem wersje gry z SD na HD i o dziwo spadki zniknęły. Testowałem też w pokoju treningowym stare mapki (których od wieków nie uświadczyłem na randomach) i o dziwo fps utrzymywał się tam na poziomie 120 bez żadnych spadków ;) więc coś z optymalizacją map też jest spierniczone.
#76 Posted 01 December 2018 - 11:09 PM
W obecnej wersji gry nadal robi robotę. Rakietki -przy odrobinie dodania umiejętności dla pilota robią robotę*.
Post napisany z premedytacją wobec nowych graczy co nie wiedzą jak latać ciężkimi samolotami. Buahahahaha
P.S. ten znaczek " * " stwierdza, iż nie niszczą one celi naziemnych co może być dziwne dla nowych graczy.
Buahahahaha.
Filmik z pierwszych gier w nowej "grze" - to jest jedna gra:
... przepraszam co ja w ogóle mówię. Ktoś lata na 4 000m jak moje samoloty ciężkie............ Kto wykorzystuje rakiety do strzelania w samoloty........
Albo ten z 1.9 ze specjalnym nastawieniem na KOKSÓW:
Lub rywalizacja z Sha_Tzun na zestrzelenia z rakiet:
.. że już nie wspomnę o przekokszonych rakietach na tym:
Edited by Frantiszek_, 01 December 2018 - 11:55 PM.
#77 Posted 26 May 2019 - 11:50 PM
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users