Jump to content


Nadchodzi aktualizacja 0.5.3.3


  • This topic is locked This topic is locked
213 replies to this topic

LORDDOOMSDAY #41 Posted 17 October 2013 - 08:15 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 1365 battles
  • 2,956
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    10-25-2012
Jaką masz grafikę?

UNFORGIVEN CEO

 Kings of the Baltic


alternator123 #42 Posted 17 October 2013 - 08:26 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 121
  • Member since:
    01-26-2012

View PostLORDDOOMSDAY, on 17 October 2013 - 08:15 AM, said:

Jaką masz grafikę?

GeForce GTX 560

WolandPL #43 Posted 17 October 2013 - 08:28 AM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 91
  • Member since:
    01-26-2012
Tak btw - mógłby ktoś tutaj albo na PW napisać mi o co chodzi z autoaim'em? Wiele razy zauważyłem to pojęcie na całym forum polskim i brytyjskim, ale jakoś nigdy jakiegoś konkretnego wyjaśnienia co to jest.

Z góry dzięki.

PS. johny181, masz czas na grę a nie masz czasu na wrzucenie pliku dx diag? To się robi w mniej niż 20 sekund...


World of Tanks | World of Warplanes


rypley #44 Posted 17 October 2013 - 08:30 AM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 112
  • Member since:
    01-26-2012
Gra wymaga sporo, ale nie przesadzajmy. U mnie chodzi na max ustawieniach w 1920x1080 i nie spada FPS poniżej 70, głównie jest 90.
Pamiętaj synku: lataj nisko i powoli!

Vansir #45 Posted 17 October 2013 - 08:41 AM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 101
  • Member since:
    01-26-2012

View PostDreadnought17, on 17 October 2013 - 08:28 AM, said:

Tak btw - mógłby ktoś tutaj albo na PW napisać mi o co chodzi z autoaim'em? Wiele razy zauważyłem to pojęcie na całym forum polskim i brytyjskim, ale jakoś nigdy jakiegoś konkretnego wyjaśnienia co to jest.

Z góry dzięki.

PS. johny181, masz czas na grę a nie masz czasu na wrzucenie pliku dx diag? To się robi w mniej niż 20 sekund...

Z auto aimem chodzi o to że pociski wystrzelone w pobliżu przeciwnika jakimś cudem skręcały żeby w niego trafić. Czyli strzelasz obok i rozwalasz.

Zakne #46 Posted 17 October 2013 - 08:43 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 246
  • Member since:
    01-26-2012

View PostDreadnought17, on 17 October 2013 - 08:28 AM, said:

Tak btw - mógłby ktoś tutaj albo na PW napisać mi o co chodzi z autoaim'em? Wiele razy zauważyłem to pojęcie na całym forum polskim i brytyjskim, ale jakoś nigdy jakiegoś konkretnego wyjaśnienia co to jest.

Z góry dzięki.

W bardzo dużym skrócie, jeśli masz celownik obok samolotu i de-facto nie powinieneś trafić w niego, system zabiera 1/3 kul i dziwnym trafem znajdują cel - czyli trafiają w samoloty, najbardziej sie to odczuwa lecac w gore, jak wiadomo fizyka sprawia ze kule powinny mieć wiekszy rozsiew - ale z auto-aimem trafialy cel.

Z dołu proszę.

RedRist #47 Posted 17 October 2013 - 08:45 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 334
  • Member since:
    01-26-2012

View PostDreadnought17, on 17 October 2013 - 08:28 AM, said:

Tak btw - mógłby ktoś tutaj albo na PW napisać mi o co chodzi z autoaim'em? Wiele razy zauważyłem to pojęcie na całym forum polskim i brytyjskim, ale jakoś nigdy jakiegoś konkretnego wyjaśnienia co to jest.

Z góry dzięki.

PS. johny181, masz czas na grę a nie masz czasu na wrzucenie pliku dx diag? To się robi w mniej niż 20 sekund...
Autoaim to taki mały skrzat który wygina karabin/działko tak że strzela pod dziwnym kontem i zawsze w strone tego kółeczka...;) oczywiście celownik musi być gdzieś w pobliżu ;)

View Postalternator123, on 17 October 2013 - 08:11 AM, said:

View PostGreyshark, on 17 October 2013 - 07:51 AM, said:

Na 100% wina komputera. Jesteś świadomy tego że różne gry maja różne wymagania? Że skoro saper śmiga bez problemów to wcale nie znaczy że crysis też będzie? Wrzuć dxdiag to zobaczymy.

nie wina komputera tylko ta gra jest skopana mi jakoś battlefield 3 i crysis działają na full detalach a tutaj 12 klatek na sekundę wg porywa się z motyką ana słońce zamiast odpuścić na jakiś czas i popracować nad tą grą to na siłę bubla wciskają bo wiedzą że wt oferuje lepszy produkt od tego i nie chcą zostawać w tyle

Sporą wagę ma też łącze, jeśli jest jakieś niestabilne to sporo zacina, bowiem transfer danych jest podporządkowany pod procesor a nie kartę graficzną. np u mnie tnie się jak jasny sku****yn jak mam załączonego w tle chroma z większą ilością zakładek niż 3

LORDDOOMSDAY #48 Posted 17 October 2013 - 08:56 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 1365 battles
  • 2,956
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    10-25-2012

View Postalternator123, on 17 October 2013 - 08:26 AM, said:

View PostLORDDOOMSDAY, on 17 October 2013 - 08:15 AM, said:

Jaką masz grafikę?

GeForce GTX 560

Czyli masz to samo co ja. Proc Intel czy AMD. Jeśli Intel to ok. Jak AMD to wszystko jasne. Generalnie gra ma problem z AMD. Czasami działa czasami nie. Na intelach śmiga. To tak z moich obserwacji co nie znaczy, że to musi być przyczyna.

UNFORGIVEN CEO

 Kings of the Baltic


WolandPL #49 Posted 17 October 2013 - 09:00 AM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 91
  • Member since:
    01-26-2012
Aha, no to już kojarzę to z gry - dzięki za wyjaśnienie. A ja myślałem, że te dziwnie celne trafienia z ćwiartki rozwalonego na pół ekranu celownika to wina pingu czy czegoś tam jeszcze :D


World of Tanks | World of Warplanes


johny181 #50 Posted 17 October 2013 - 09:05 AM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 18
  • [XIII_] XIII_
  • Member since:
    01-26-2012

View PostGreyshark, on 17 October 2013 - 07:51 AM, said:

Na 100% wina komputera. Jesteś świadomy tego że różne gry maja różne wymagania? Że skoro saper śmiga bez problemów to wcale nie znaczy że crysis też będzie? Wrzuć dxdiag to zobaczymy.
Dobra skończyłem moją robótkę więc teraz mogę wstawić tego dxdiag:
http://d01.megashare...php?d01=VoQxmz8

View PostLORDDOOMSDAY, on 17 October 2013 - 08:15 AM, said:

Jaką masz grafikę?
Nie wiem czy to do mnie było czy do alternatora 123. Ja mam radeona 6850.

View PostDreadnought17, on 17 October 2013 - 08:28 AM, said:

PS. johny181, masz czas na grę a nie masz czasu na wrzucenie pliku dx diag? To się robi w mniej niż 20 sekund...
Akuratnie teraz nie grałem, a co do mojej wypowiedzi to może źle się wyraziłem. Chodziło mi o to że w tym momencie nie miałem czasu bo chciałem skończyć pisać raport.

View PostRedRist, on 17 October 2013 - 08:45 AM, said:

View Postalternator123, on 17 October 2013 - 08:11 AM, said:

View PostGreyshark, on 17 October 2013 - 07:51 AM, said:

Na 100% wina komputera. Jesteś świadomy tego że różne gry maja różne wymagania? Że skoro saper śmiga bez problemów to wcale nie znaczy że crysis też będzie? Wrzuć dxdiag to zobaczymy.
nie wina komputera tylko ta gra jest skopana mi jakoś battlefield 3 i crysis działają na full detalach a tutaj 12 klatek na sekundę wg porywa się z motyką ana słońce zamiast odpuścić na jakiś czas i popracować nad tą grą to na siłę bubla wciskają bo wiedzą że wt oferuje lepszy produkt od tego i nie chcą zostawać w tyle
Sporą wagę ma też łącze, jeśli jest jakieś niestabilne to sporo zacina, bowiem transfer danych jest podporządkowany pod procesor a nie kartę graficzną. np u mnie tnie się jak jasny sku****yn jak mam załączonego w tle chroma z większą ilością zakładek niż 3
Po pierwsze w wocie jak napisałem nie mam żadnych problemów, w innych grach on-line też nie, a po drugie nie wiem co ma łącze do wieszania się komputera?

Edited by johny181, 17 October 2013 - 09:07 AM.


Greyshark #51 Posted 17 October 2013 - 09:57 AM

    First Lieutenant

  • Community Contributor
  • 1 battle
  • 5,132
  • [JFA] JFA
  • Member since:
    03-11-2012
Ale zrozum że WoT nie ma nic do WoWp. Przecież to dwie różne gry o różnych wymaganiach.

Twoim problemem jest Windows XP oraz 3GB RAM. I tak jak już pisał Lord, gra średnio dogaduje się z produktami AMD, ale to jest mniejszy problem niż 32-bitowy system. Jeżeli zmienisz go na 64-bitowy i dołożysz trochę pamięci RAM zobaczysz kolosalną różnicę.

FTR gems: "In WoT gameplay, you can pretty much go and at least deal some damage, make yourself be known, fight and earn your kills and skills. In WoWp, its all RNG, your ping dictates if a shower of bullets hits or not."

" The companion AI autoaim is a mess, 80% of the time you are on a bomber, you’ll miss the target"


johny181 #52 Posted 17 October 2013 - 10:38 AM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 18
  • [XIII_] XIII_
  • Member since:
    01-26-2012

View PostGreyshark, on 17 October 2013 - 09:57 AM, said:

Ale zrozum że WoT nie ma nic do WoWp. Przecież to dwie różne gry o różnych wymaganiach.
Twoim problemem jest Windows XP oraz 3GB RAM. I tak jak już pisał Lord, gra średnio dogaduje się z produktami AMD, ale to jest mniejszy problem niż 32-bitowy system. Jeżeli zmienisz go na 64-bitowy i dołożysz trochę pamięci RAM zobaczysz kolosalną różnicę.
Po pierwsze nie narzekałem na fps-y, miałem spadki ale po patch-u 0.5.3 uległo to poprawie, tylko na zwiechy kompa po kilku bitwach.  Zgodzę się z tym że mam starego Windowsa i może on ograniczać . Mam 4 GB (wiem to też nie jest dużo) ale ten system może wykorzystać tylko 3 GB. W tej chwili nie mam możliwości zmiany tego systemu. A po drugie skoro ten system jest problemem to proszę to określić w wymaganiach gry.
Tutaj są wymagania jakie udało mi się znaleźć pomimo kiepsko działającej strony ze względu na aktualizacje:
System operacyjny: Windows XP/Vista/7/8
Procesor (CPU): 2.66 GHz
Pamięć (RAM): 3 GB
Karta graficzna: GeForce 8600GT or ATI HD 2600 z 256 MB pamięci oraz obsługą shader 3.0
Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c
Wolne miejsce na dysku twardym: 14 GB
Dostęp do internetu o minimalnej prędkości 256 kb/s
Nie ma nigdzie wspomniane że nie należy grać na windowsie XP 32 bit, poprawcie to i  nie będzie problemu. Będę wiedział że w takiej konfiguracji nie należy grać bo występują problemy a że skoro chce pograć w samoloty to należy iść do  konkurencji która takich problemów nie ma.

Edited by johny181, 17 October 2013 - 10:40 AM.


ShogunNH #53 Posted 17 October 2013 - 10:55 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 164
  • Member since:
    04-23-2012

View Postjohny181, on 17 October 2013 - 10:38 AM, said:

Nie ma nigdzie wspomniane że nie należy grać na windowsie XP 32 bit, poprawcie to i  nie będzie problemu. Będę wiedział że w takiej konfiguracji nie należy grać bo występują problemy a że skoro chce pograć w samoloty to należy iść do  konkurencji która takich problemów nie ma.

To idź, nikt na siłę cie tu nie trzyma. Gra ci się zawiesza, bo masz za mało pamięci i przetwarza ją wolniej. Na całe szczęście to jest jeszcze beta i wiele problemów poprawiają.   Bardzo ciekawi mnie na co ci tak dobry komp (nawet może lepszy od mojego) jak wszystko ci chodzi na XP i do tego 32 bitowym. Przecież ty wykorzystujesz ok 50% mocy swojego kompa.

johny181 #54 Posted 17 October 2013 - 11:03 AM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 18
  • [XIII_] XIII_
  • Member since:
    01-26-2012

View PostShogunNH, on 17 October 2013 - 10:55 AM, said:

View Postjohny181, on 17 October 2013 - 10:38 AM, said:

Nie ma nigdzie wspomniane że nie należy grać na windowsie XP 32 bit, poprawcie to i  nie będzie problemu. Będę wiedział że w takiej konfiguracji nie należy grać bo występują problemy a że skoro chce pograć w samoloty to należy iść do  konkurencji która takich problemów nie ma.
To idź, nikt na siłę cie tu nie trzyma. Gra ci się zawiesza, bo masz za mało pamięci i przetwarza ją wolniej. Na całe szczęście to jest jeszcze beta i wiele problemów poprawiają.   Bardzo ciekawi mnie na co ci tak dobry komp (nawet może lepszy od mojego) jak wszystko ci chodzi na XP i do tego 32 bitowym. Przecież ty wykorzystujesz ok 50% mocy swojego kompa.
Bardzo ciekawa odpowiedź. Rzeczywiście nikt mnie tu na siłę nie trzyma ale skoro problemem jest mój system to proszę to określić w wymaganiach a nie niby je spełniam a okazuje się że jednak grać w to bezproblemowo nie mogę. Skoro WG pretenduje to światowego potentata w branży gier to niech się zachowuje profesjonalnie a nie na stronie co innego na forum dowiesz się co innego i jeszcze usłyszysz jak ci się nie podoba to sobie idź. Z takim podejściem na pewno daleko nie zajadą.
A co do kompa kupowałem go nie tak dawno i system na razie został stary bo nie miałem kasy na nowy. Jeżeli cię to tak bardzo interesuje to gdzieś w marcu lub kwietniu  2015 go zmienię.

Edited by johny181, 17 October 2013 - 11:04 AM.


Greyshark #55 Posted 17 October 2013 - 11:08 AM

    First Lieutenant

  • Community Contributor
  • 1 battle
  • 5,132
  • [JFA] JFA
  • Member since:
    03-11-2012
Ale to pisz petycje w tej sprawie do WG a nie od nas, graczy, wymagasz: "poprawcie grę, napiszcie to i to". My się tym nie zajmujemy.

Quote

Skoro WG pretenduje to światowego potentata w branży gier to niech się zachowuje profesjonalnie a nie na stronie co innego na forum dowiesz się co innego i jeszcze usłyszysz jak ci się nie podoba to sobie idź. Z takim podejściem na pewno daleko nie zajadą.

Ktoś z WG Ci napisał że jak Ci się nie podoba to sobie idź?

FTR gems: "In WoT gameplay, you can pretty much go and at least deal some damage, make yourself be known, fight and earn your kills and skills. In WoWp, its all RNG, your ping dictates if a shower of bullets hits or not."

" The companion AI autoaim is a mess, 80% of the time you are on a bomber, you’ll miss the target"


johny181 #56 Posted 17 October 2013 - 11:16 AM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 18
  • [XIII_] XIII_
  • Member since:
    01-26-2012

View PostGreyshark, on 17 October 2013 - 11:08 AM, said:

Ale to pisz petycje w tej sprawie do WG a nie od nas, graczy, wymagasz: "poprawcie grę, napiszcie to i to". My się tym nie zajmujemy.


Ale ty jako Community Contributor reprezentujesz na forum firmę jaką jest WG. Nie wiem jakie masz obowiązki ale skoro stwierdziłeś że to mój system jest problemem (czego nie neguję bo może rzeczywiście nim jest) to ja ci tylko chciałem pokazać że według wymagań firmy którą reprezentujesz takie problemy u mnie teoretycznie nie powinny występować.

Greyshark #57 Posted 17 October 2013 - 11:25 AM

    First Lieutenant

  • Community Contributor
  • 1 battle
  • 5,132
  • [JFA] JFA
  • Member since:
    03-11-2012

View Postjohny181, on 17 October 2013 - 11:16 AM, said:

View PostGreyshark, on 17 October 2013 - 11:08 AM, said:

Ale to pisz petycje w tej sprawie do WG a nie od nas, graczy, wymagasz: "poprawcie grę, napiszcie to i to". My się tym nie zajmujemy.


Ale ty jako Community Contributor reprezentujesz na forum firmę jaką jest WG. Nie wiem jakie masz obowiązki ale skoro stwierdziłeś że to mój system jest problemem (czego nie neguję bo może rzeczywiście nim jest) to ja ci tylko chciałem pokazać że według wymagań firmy którą reprezentujesz takie problemy u mnie teoretycznie nie powinny występować.

Nie, ja nie reprezentuję WG ani nie mam żadnych obowiązków. Jestem takim samym graczem jak każdy inny na tym forum.

FTR gems: "In WoT gameplay, you can pretty much go and at least deal some damage, make yourself be known, fight and earn your kills and skills. In WoWp, its all RNG, your ping dictates if a shower of bullets hits or not."

" The companion AI autoaim is a mess, 80% of the time you are on a bomber, you’ll miss the target"


ShogunNH #58 Posted 17 October 2013 - 11:29 AM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 164
  • Member since:
    04-23-2012
Dżony, ale zauważ, że masz bebechy, które były tworzone z myślą o Viście/7 czy już nawet o 8 i raczej na system 64 bitowy (rzadko słyszałem o 7 23 bitowej). Wiem co mówię, bo zrobiłem to samo tylko na odwrót: zainstalowałem 7 64 bit na sprzęcie, który powstał gdy nawet nie myślano o 7, a komp prawie wykitował. Jakbyś miał np. jakiegoś Intela Core 2 Duo i GF9600GT na XP to możliwe, że WoWP działało by lepiej niż teraz.

johny181 #59 Posted 17 October 2013 - 11:30 AM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 18
  • [XIII_] XIII_
  • Member since:
    01-26-2012

View PostGreyshark, on 17 October 2013 - 11:25 AM, said:

View Postjohny181, on 17 October 2013 - 11:16 AM, said:

View PostGreyshark, on 17 October 2013 - 11:08 AM, said:

Ale to pisz petycje w tej sprawie do WG a nie od nas, graczy, wymagasz: "poprawcie grę, napiszcie to i to". My się tym nie zajmujemy.


Ale ty jako Community Contributor reprezentujesz na forum firmę jaką jest WG. Nie wiem jakie masz obowiązki ale skoro stwierdziłeś że to mój system jest problemem (czego nie neguję bo może rzeczywiście nim jest) to ja ci tylko chciałem pokazać że według wymagań firmy którą reprezentujesz takie problemy u mnie teoretycznie nie powinny występować.

Nie, ja nie reprezentuję WG ani nie mam żadnych obowiązków. Jestem takim samym graczem jak każdy inny na tym forum.
W takim razie przepraszam, myślałem że community contributor ma troszkę inną funkcję, moje niedopatrzenie.

WolandPL #60 Posted 17 October 2013 - 11:33 AM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 0 battles
  • 91
  • Member since:
    01-26-2012
Ale się długo ściąga... doszło w 30min do 77% i niemal stanęło w miejscu, po kilka kilobajtów idzie - jakiś problem z przeciążeniem czy co? U mnie net chodzi normalnie...


World of Tanks | World of Warplanes





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users