Jump to content


A6M2 Reisen

Mitsubishi A6M2 Reisen Guide

 • This topic is locked This topic is locked
1 reply to this topic

Salke87 #1 Posted 06 December 2013 - 05:17 AM

  Senior Airman

 • Member
 • 4 battles
 • 26
 • [P___E] P___E
 • Member since:
  10-02-2012

Prevod: Mitsubishi A6M2 Reisen Video Guide

 

 

Japanski „A6M2 Reisen“ je Tier-5 borbeni avion. Možemo reći da ovaj avion ima nepotpun temperament. Glavna slabost A6M2 aviona je njegova mala količina Hit poena. Ima najmanju izdržljivost upoređujući ga sa ostalim Tier-5 avionima, čak i jedan precizan rafal može da ga obori. Takođe je jedan od najsporijih Tier-5 aviona, gde je čak i u svojoj najboljoj konfiguraciji lošiji od mnogo težih aviona kao što su LaGG-3 i Yak-7. Međutim, može da se pohvali pristojnoj vatrenoj moći, gde u svojoj konfiguraciji dolazi opremljen sa dva 20mm automatska topa. Visoka preciznost mitraljeza povećava vreme pregrevanja čime A6M2 stiče prednost tokom dogfight-a. Najizraženija karakteristika A6M2 Reisen aviona su njegove manevarske sposobnosti. U njegovoj najboljoj konfiguraciji, može lako izmanevrisati sve ostale Tier-5 avione, što bi trebalo uzeti u obzir prilikom napada na protivnike.

 

Konfiguracija:

A6M2 Reisen ima malu brzinu, pa bi prvo trebalo istražiti motor srednjeg nivoa „Sakae 21“, a nakon toga bi trebalo istražiti „A6M2 model 21“ konstrukciju aviona, koja značajno povećava izdržljivost, brzinu i manevarske sposobnosti aviona. Zatim bi trebalo montirati motor „Sakae 31a“ kako bi dobio maksimalnu brzinu. I na kraju, trebalo bi istražiti „Type 99-1 Model 3“ topove, čija velika brzina paljbe značajno povećava vatrenu moć.  A6M2 Reisen je takođe opremljen sa dva 7.7mm mitraljeza.   

 

Efektivni domet:

7.7mm mitraljeza je oko 400 metara,

20mm topova je oko 600 metara.

 

Visina:

Sa A6M2 ne treba ulaziti u vertikalne bitke. Njegova brzina penjanja je loša i boost motora je nizak. Međutim, prilično je dobar u izvođenju kratkih vertikalnih manevra kao što su petlje. Svoju maksimalnu brzinu dostiže na 750 metara visine. Optimalni opseg visine za ovaj avion je između 400 i 1100 metara, pored čega pokazuje dobre manevarske sposobnosti i na manjim visinama, gde se može iskoristiti teren za lako odvajanje manje manevarski sposobnijih neprijatelja. Na visinama preko 1300 metara, A6M2 je lošiji nego na manjim visinama, gde će te se možda popeti zbog sticanja taktičke prednosti. Lako se može popeti do 2000 metara, ali tada postaje laka meta neprijateljskim „teškim borcima“.

 

Taktika:

Nakon početka bitke, popnite se na visini između 1000-1200 metara i pokušajte da ostanete iza prijateljskih aviona. Izaberite oprezno svoju poziciju i pokušajte da ostanete živi u prvim minutima borbe. Glavne mete su neprijateljski borbeni avioni, napad na „teške borce“ i bombardere nisu primarni ciljevi.

 

A6M2 Reisen ima najmanju brzinu poniranja u svom Tier-u, tako da korišćenje „Boom & Zoom“ taktike može biti poprilično teško.

 

Nakon prvog napada, budite sigurni da vas ne prati neprijatelj, zatim postignite visinu i udaljite se od borbene zone i zauzmite strategijski pogled za dogfight. Da bi ste to uradili najbolje, trebalo bi da primenjujete različite taktike za različite tipove neprijateljskih aviona.

 

Kada napadate neprijateljske borbene avione, pokušajte da se im se pojavite iznenada od pozadi. Sjajno manevrisanje omogućava praćenje mete dok je ne oborite. Imajte na umu, da možete biti oboreni ili oštećeni iz slučajne paljbe dok učestvujete u masivnom dogfight-u. Uvek treba pratiti situaciju oko sebe i izbegavati fokusiranu paljbu neprijatelja.

 

Kada napadate bombarder ili „teškog borca“, uzmite u obzir pozadinske mitraljesce koji mogu da prouzrokuju ozbiljna oštećenja ili obaranje aviona. Treba im pristupiti iz „slepih“ zona, kao na primer, direktno iza repa ili sa strane iz odgovarajućeg ugla.

 

Bez obzira na sve okolo, uvek pokušavajte da uvučete neprijatelja u horizontalni manevarski dogfight, ne pokušavajte frontalni napad, jer u tom slučaju bićete srećni ako se izvučete samo sa oštećenim motorom. Kao najgore za vaš avion je obaranje iz jednog rafala visokog kalibra.

 

Zemljane mete su posebna stvar i najbolje je da se izbegavaju jer defanzivna vatra neprijateljskih AA topova će vas oboriti pre nego što uspete da nanesete bilo kakvu značajnu štetu.

 

Kako igrati:

Svaki avion istog Tier-a čini dobru kombinaciju sa A6M2. Možete biti pratnja „teškim borcima“ ili pružiti vatrenu podršku drugim borbenim avionima.  

 

Zaključak:

A6M2 Reisen vam može biti težak da ovladate njime, pogotovo za nove igrače. Ali u rukama iskusnog pilota ovaj sjajni Japanski avion izgledaće kao prelepo Izlazeće Sunce.

 Fizzy_Odin #2 Posted 06 December 2013 - 03:26 PM

  Senior Master Sergeant

 • Advanced Member
 • 135 battles
 • 331
 • Member since:
  09-20-2013

Jako dobro napisano - svaka čast !!

 

inače mini je zero u sva 3 tier-a bio omiljeni avion u beti., po izlasku igre zbog apsolutno glupog poteza brutalno povečavanja dam. mod. ( pogotovo kad neko ponire ) Japanci i laki Rusi su postali nemogući za igrati s njima - navodno da će to biti ispravljeno u novom 1.1 patchu ali probao sam test i po meni su i dalje neigrivi nažalost ...Also tagged with Mitsubishi, A6M2, Reisen, Guide

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users