Jump to content


Problem z własnoręcznie stworzonym modem


  • This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

Ofiara_WG #1 Posted 29 August 2014 - 06:18 PM

    Senior Airman

  • Conquest Member
  • 2088 battles
  • 11
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    10-26-2013

Hej,

 

postanowiłem stworzyć moda zmniejszającego obciążenie PCta (po prostu zmniejszyłem tekstury i zmodyfikowałem foldery z modelami poprzez skopiowanie zawartości folderów z najgorszym LOD do wyższych, nie zapominając o uprzednim wyczyszczeniu ich)
Niestety, coś poszło nie tak, bowiem po odpaleniu gry modele wyglądały pokracznie; szybko stwierdziłem że winne było to, że gra wczytywała modele samolotów zarówno z res_mods jak i res, spróbowałem zmodyfikować paths.xml wyrzucając linijki z których ładuje samoloty, po tym modele samolotów się nie ładowały w ogóle!

Co możecie poradzić na ten problem?



Cascad0r #2 Posted 29 August 2014 - 06:28 PM

    Senior Master Sergeant

  • Alpha Tester
  • 0 battles
  • 384
  • [D-303] D-303
  • Member since:
    02-23-2012
Reinstal gry i nie kombinowanie.

D-303      EX-WG


TwardyAraPL #3 Posted 29 August 2014 - 09:16 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 4 battles
  • 9
  • Member since:
    09-12-2012
Reinstalka pewna,dobra i skuteczna :)

Ofiara_WG #4 Posted 30 August 2014 - 06:58 AM

    Senior Airman

  • Conquest Member
  • 2088 battles
  • 11
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    10-26-2013
Reinstalka nie będzie potrzebna ;) nie zapomniałem o zrobieniu backupu paths.xml, niestety problem jest w tym, że nie mogę znaleźć takiego moda (mój laptop jest bardzo słaby) więc musiałem spróbować zrobić go samemu :\

Edited by Ofiara_WG, 30 August 2014 - 07:01 AM.


Cascad0r #5 Posted 30 August 2014 - 10:28 AM

    Senior Master Sergeant

  • Alpha Tester
  • 0 battles
  • 384
  • [D-303] D-303
  • Member since:
    02-23-2012

Spróbuj ściągnąć dwa pliki z tego tematu:

http://forum.worldof...s-and-textures/

 

Działało chyba do 1.3 (sam z tego korzystałem), na późniejszych wersjach nie próbowałem.


D-303      EX-WG


Ofiara_WG #6 Posted 31 August 2014 - 02:03 PM

    Senior Airman

  • Conquest Member
  • 2088 battles
  • 11
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    10-26-2013
działa :) teraz 2 i najważniejszy problem: CZASY ŁADOWANIA

co mi po lepszej płynności skoro gdy się załaduje gra to jestem już zestrzelony :( jak zwiększyć szybkość ładowania gry w komputerze z 2 GB RAM?

Cascad0r #7 Posted 31 August 2014 - 11:12 PM

    Senior Master Sergeant

  • Alpha Tester
  • 0 battles
  • 384
  • [D-303] D-303
  • Member since:
    02-23-2012

2 GB? :ohmy:

 

Jeśli masz pościągane wszystkie najnowsze sterowniki do swojego sprzętu (szczególnie karty graficznej) i długo Ci się ładuje, to bez wymiany sprzętu, sorry, ale nic nie przyspieszysz.


D-303      EX-WG


Simon_lord #8 Posted 01 September 2014 - 04:23 PM

    Second Lieutenant

  • Advanced Member
  • 11 battles
  • 1,097
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    11-17-2013
E tam zaraz wymiana. Z 2gb RAMU trzeba zrobić 4gb i powinno pomóc.

UNFORGIVEN MEMBER


SandmanX #9 Posted 01 September 2014 - 08:15 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 663 battles
  • 2,372
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
Jak sie cie gra dlugo laduje, dysk twardy moze byc juz pol martwy rownie dobrze.
./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

jakub_czyli_ja #10 Posted 01 September 2014 - 08:44 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 3380 battles
  • 9,364
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012
Z 2 to lepiej 8 albo 10.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users