Jump to content


Ha 137 i Ha 137 V1


 • Please log in to reply
No replies to this topic

husky011 #1 Posted 26 December 2014 - 11:29 AM

  Senior Airman

 • Member
 • 266 battles
 • 43
 • [MFT] MFT
 • Member since:
  06-27-2012

Posto vidim da je veoma slabo pisano o ova dva malisana resih da ja napisem moje impresije...

 

Ha 137 kao preteca slavne Stuke je bio i njen glavni konkurent sredinom tridesetih godina proslog veka kada je, tada tek u povoju, nemacka Luftwaffe birala obrusavajuci bombarder po uzoru na americki Helldiver kog je Ernerst Udet video na nekom aeromitingu u Americi.

Iako je uz He 118 izbacen iz trke za narudzbe ostao je kao lep primer malog i robusnog lakog bombardera.

 

Ovaj avion tj oba koja se pojavljuju u igri nisu klasicni jurisnici samim tim sto su mali ciljevi, veoma brzi, poprilicno okretni i odlicno naoruzani, pa odbacivanjem bombi mogu postati odlicni drugolinijski nazovi "teski" lovci.

Izraz teski sam upotrebio zbog same robusnosti konstrukcije, visokog broja hit pointa i cinjenice da se ne okrecu tako dobro kao klasicni lovci ili lovci bombarderi.

Najveca mana u poredjenju sa ruskom linijom jurisnika je ta sto ova dva aviona nemaju repnog strelca pa lako mogu biti oboreni iz zadnje svere dok odbacuju bombe ili love nekog od neprijatelja.

 

Oba aviona u igri su poprilicno slicni sa tom razlikom sto je Ha 137 V1 sa zvezdastim motorom i nesto brzi od Ha 137 koji ima redni Jumo, pa je samim tim i nesto manje okretan ali ima za nijansu vise hit pointa.

Naoruzani su potpuno isto, sa dva laka mitraljeza i dva brzometna topa koji mogu da naprave poprilicno demidza u borbama bilo protim zemaljskih ciljeva, bilo protim letecih.

Takodje i nose cetiri bombe od 50 kg koje su sasvim dovoljne za unistenje barem dve mete na zemlji.

 

Ha 137 je avion koji se pre neki mesec dobijao kao nagrada za zavrsene misije, dok je Ha 137 V1 pusten skoro u prodaju pa sam ga kupio kao kolekcionarski primerak.

 

Ova dva malisana osim sto su bar meni veoma zabavni, mogu dobro posluziti za treniranje posada ostalih nemackih aviona, barem dok se ne pojavi na nemackom tehnoloskom stablu i prava Stuka, koju zeljno iscekujem u nekom od narednih peceva!

 

Evo i porednja oba aviona, pa procenite sami...

 

http://worldofwarpla...planes/compare/

 

Nadam se da ce jos neko da napise svoje impresije ova dva aviona, pa da malo prodiskutujemo o njima.

 

S postovanjem

 

Husky011

 

Attached Files

 • Attached File   wowp_plane_render_ha137_1600x1200_en.jpg   622.84K

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users