Jump to content


Miles M.20


 • Please log in to reply
No replies to this topic

husky011 #1 Posted 04 January 2015 - 04:09 PM

  Senior Airman

 • Member
 • 266 battles
 • 43
 • [MFT] MFT
 • Member since:
  06-27-2012

Kada je u jeku Bitke za Britaniju britansko vazduhoplovstvo izdalo novu specifikaciju 19/40 za pomocni lovac, firma Miles. koja je niz godina pre toga radila trenazne avione, se javila sa svojim projektom sa oznakom M.20.

Sam avion je bio jeftin za proizvodnju, brzo se mogao napraviti, imao je fiksni stajni trap koji se nije uvlacio u krila, a nosio je i osam mitraljeza puscanog kalibra 7,7 mm. koji su u to vreme bili standardni za Spitfajer Mk 1 i Hariken Mk 1, avione kojima je trebao da bude podrska.

Kao novost je uvedena kabina kapljicastog oblika koja je imala preglednost od 360 stepeni, sto je bilo prvi put na nekom avionu, a kasnije ce postati malte ne standard za lovacke avione u Drugom svetskom ratu.

Izradjeno je nekoliko prototipova za evaluaciju, a cak je isprobana i varijanta koja se lansirala sa katapulta trgovackih brodova za odbranu od nemackih i italijanskih izvidjaca i bombardera.

 

Kako nakon zavrsetka Bitke za Britaniju nije vise bilo potrebe za lovcem za podrsku ovog tipa prijekat je pao u zaborav.

 

Miles M.20 je premijum avion petog tira na britanskom tehnoloskom stablu.

Naoruzan je sa pomenutih osam mitraljeza i ne nosi ni bombe ni rakete.

Njegova glavna prednost je odlicna pokretljivost koju ima i odlicno naoruzanje koje se ne greje tako brzo, a glavne mane mala brzina, slabiji bust i malo plafon leta.

Kao i vecina premijuma u igri i ovo je avion druge linije sto znaci da sa njim treba naci neku svoju taktiku koja vam lezi.

Samim tim sto je sporiji od ostalih lovaca namece tip igre blize zemlji i lov na teske lovce ili jurisnike protivnika.

U toj ulozi je odlican, cak toliko dobar da bez ikakve muke moze da obori Me 401 na visini do 1500 m.

To ne znaci da ne treba napadati lovce, jer njegovo naoruzanje i stabilnost u letu dozvoljava da u rafalu oborite vecinu lovaca petog tira u frontalnom duelu ako je potrebno.

Licno preporucujem na njemu koriscenje najskuplje premijum municije jer tada postaje opasan za sve sto je na visini do 1000 metara.

 

Husky011

Attached Files

 • Attached File   wowp_plane_render_m-20_1600x1200_en.jpg   657.86K

Edited by husky011, 04 January 2015 - 08:00 PM.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users