Jump to content


Wojenna skrzynia powraca!


  • Please log in to reply
216 replies to this topic

jakub_czyli_ja #41 Posted 25 December 2015 - 10:28 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 7248 battles
  • 9,691
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

Jakby nie było Star Treka na 4 tierze, to też bym 3x3 próbował.

Ogólnie jakby nie było teleportów przy spopulowanych bitwach, misje byłyby łatwiejsze.

 

Ciekawe kiedy wyjdą z fazy zaprzeczania, a wezmą i naprawią.

 

Bo zaczynam mieć wrażenie, że to nie tylko jest problem z serwerem, ale też z klientem, a dokładnie z predykcją ruchu po stronie klienta - samolot który się teleportuje rusza się poprawnie względem swojego rzeczywistego (serwerowego) toru lotu, a w kliencie jest przedstawiany błędnie.

Po wyłączeniu predykcji po stronie klienta teleporty mi się zmniejszyły, ale za to sterowanie samolotem zrobiło się koszmarne.



SandmanX #42 Posted 25 December 2015 - 11:07 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 663 battles
  • 2,372
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

Weź sobie ciężkiego co lata wysoko, P-38J, 109Z itp i jedziesz 3 przegrane z rzędu ale z 3 killami. :D

 

Co do przeskoków, to winna raczej leży po stronie serwera, a dokładniej jego wydajności/zasobów.

W WoT jak masz za dużo graczy online/za dużo jednocześnie odpalonych bitew, nie puści kolejnej bitwy żeby serwera nie zamuliło, tylko karze ci czekać nawet 2-3 min w kolejce. Jest ustalony maksymalny limit bitew na serwer.

 

Tutaj dodali boty, którymi steruje serwer - traci na to zasoby, a serwerowi zasobów raczej nikt nie zwiększył, to może być nawet głupie 2-3 mb RAM brakujące dla danej sesji/bitwy.

Skryptu który monitoruje obciążenie procesora/pamieć RAM i w zależności od tego puszcza bitwę bądź nie, raczej nie ma, a to by rozwiązało nie dość że problem lagów, to przy większej ilości graczy, kolejkę wydłużyło by o parę sekund, za to by rzucało mniej botów, a więcej graczy do bitwy, ale WG na to wpadnie może za pół roku.

 

Więcej graczy, a mniej botów, to też obciążenie serwera mniejsze i się problem sam rozwiązuje... BANALNE!?


Edited by SandmanX, 25 December 2015 - 11:16 PM.

./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

jakub_czyli_ja #43 Posted 26 December 2015 - 12:07 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 7248 battles
  • 9,691
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

No właśnie może to być tak nie do końca wina serwera - odpal sobie powtórkę ze star treka i obserwuj samoloty.

Gdyby to było proste braki w transmisji, one by się nie obracały. A tak to samolot sobie może się poruszać z jakimś wektorem prędkości, a sam samolot się obraca. Później jak wskakuje synchronizacja, to się okazuje, że ten obrót jest spójny z bieżącym położeniem samolotu.

Obstawiam że programiści coś z....li, jak zresztą z kupą rzeczy w tej grze.

A jak jest mniej graczy w bitwie, to nagle klient może zacząć wyrabiać z kolejką informacji od serwera.

Co oczywiście nie oznacza, że serwer się nie krztusi, bo jak czasem obserwuję opóźnienie reakcji samolotu, to ręce opadają.

 

Przekonałeś mnie do próby zrobienia Thundera, zresztą byłeś w tej bitwie. Jak po 2 spadniętym od tylnego strzelca mi się już tylko micha smiała, do 4, chociaż było grubo.

A to i tak nie był najlepszy tylny strzelec.



SandmanX #44 Posted 26 December 2015 - 12:28 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 663 battles
  • 2,372
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
Misje są banalne tylko trzeba pokombinować i mieć sporo samolotów.
./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

SandmanX #45 Posted 26 December 2015 - 01:36 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 663 battles
  • 2,372
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

K... z... gra, wbiłem 2x niszczyciela, misje zaliczyło, a żetonów nie dostałem... jak miałem 0 tak dalej mam 0. brawo WG!

 

Relog czy czyszczenie cache g... daje.

 

http://i.imgur.com/RgPUJKz.jpg
2/2 i dalej mogę dać rozpocznij? :D

Mam 2/3 zrobić czy może stanąć na głowie i pomachać uszami?

 

To samo ma Frantiszek_...


Edited by SandmanX, 26 December 2015 - 01:42 AM.

./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

kiper22 #46 Posted 26 December 2015 - 05:11 AM

    Airman Basic

  • Member
  • 3632 battles
  • 4
  • [POL1] POL1
  • Member since:
    04-08-2013

Ja dla brata szybko zrobiłem 24 losowania i fajny 5 tier premium oraz 2,

U siebie, blisko 100losowań, zadania też z wyrużnieniem i h** ani jednego, więc:To nie jest takie sprawiedliwe jak na początku sie wydaje"



SandmanX #47 Posted 26 December 2015 - 09:29 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 663 battles
  • 2,372
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
Wow, dało mi żetony za misje 12. Naprawili przez noc czy samo się naprawiło?
./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

1Jurko #48 Posted 26 December 2015 - 11:38 AM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 2 battles
  • 217
  • Member since:
    01-26-2012
hehe, drugi samolot :) F11C-2

PaK_Wagen #49 Posted 26 December 2015 - 02:23 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 745 battles
  • 250
  • [DRAGO] DRAGO
  • Member since:
    02-18-2012
Do kurwy nędzy! Na serwerze jest ca 1600 graczy i już serwer nie wyrabia. Cały czas yo-yo, niezależnie od tieru.
Nemo est iudex in propria causa

SandmanX #50 Posted 26 December 2015 - 02:41 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 663 battles
  • 2,372
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
Wszystkie misje wbite, z 100 żetonów poszło na losowania, może nawet z 150, bo często żeton też się z losowania dostaje.
Poza t4 samolotem, paroma dniami premki czy miejscami w hangarze nic ciekawego, masa niepotrzebnych emblematów, kilka camo, czy moduły które mogę kupić za kredyty... :(
./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

smok_20 #51 Posted 26 December 2015 - 04:35 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 0 battles
  • 10
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    03-21-2012
Hej. Macie może problem z niezaliczeniem misji?? Spełniam warunki do zaliczenia, ale ani nie zalicza mi misji ani nie dostaje żetonów.

jakub_czyli_ja #52 Posted 26 December 2015 - 04:39 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 7248 battles
  • 9,691
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

View Postsmok_20, on 26 December 2015 - 04:35 PM, said:

Hej. Macie może problem z niezaliczeniem misji?? Spełniam warunki do zaliczenia, ale ani nie zalicza mi misji ani nie dostaje żetonów.
Skrinszoty?

smok_20 #53 Posted 26 December 2015 - 06:24 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 0 battles
  • 10
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    03-21-2012
Jak pogram trochę wieczorem to dodam, bo wylogowało mnie i nie porobiłam:)

SandmanX #54 Posted 26 December 2015 - 06:37 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 663 battles
  • 2,372
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
Misje trzeba robić na tier 4 lub wyżej, pewnie w tym tkwi problem.
./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

jakub_czyli_ja #55 Posted 26 December 2015 - 06:58 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 7248 battles
  • 9,691
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

Fajna ta chińska premka VIII tieru - usiadła mi na ogonie HG II i nie byłem w stanie uciec jedną z najszybszych IX. Balans jak ch..

 

Po wklepaniu tego do porównywarki to aż dziwne, że nie nazywa się Type 59.


Edited by jakub_czyli_ja, 26 December 2015 - 07:11 PM.


smok_20 #56 Posted 26 December 2015 - 07:10 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 0 battles
  • 10
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    03-21-2012

View PostSandmanX, on 26 December 2015 - 06:37 PM, said:

Misje trzeba robić na tier 4 lub wyżej, pewnie w tym tkwi problem.

 

No tak, a ja 3 tierem:) dzięki za info

SandmanX #57 Posted 26 December 2015 - 08:00 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 663 battles
  • 2,372
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
Bedom kody na typa?
./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

smok_20 #58 Posted 26 December 2015 - 08:35 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 0 battles
  • 10
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    03-21-2012

Misja najlepszy z najlepszych ukończona:

Za chwilę okazuje się, że nie mogę zrobić kolejnej, bo tej mi nie zaliczyło:



PaK_Wagen #59 Posted 26 December 2015 - 09:13 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 745 battles
  • 250
  • [DRAGO] DRAGO
  • Member since:
    02-18-2012

 

@up Przeloguj się na serwer. Czasem nie pyka za pierwszym razem.

 


Nemo est iudex in propria causa

jakub_czyli_ja #60 Posted 26 December 2015 - 09:20 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 7248 battles
  • 9,691
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012
Mi się coś takiego zrobiło po pierwszej misji, ale po kilku minutach się zrobiło poprawnie jak pozmieniałem samoloty.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users