Jump to content


TEAM SPEAK3 | TS3 DLA KLANÓW


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

RicziAkaBajceps #1 Posted 14 February 2017 - 09:44 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 0 battles
  • 4
  • Member since:
    08-22-2015

Podajemy rękę dla przeróżnych projektów, organizacji, drużyn, sieci serwerów i wiele innych - Serwer jest nowy, lecz jest zrobiony na 100% tylko brakuje wiary. Mamy możliwość nadania specjalnej strefy na Team Speak'u dla wymienonych wyżej projektów, w tym własne rangi i boty muzyczne. Posiadamy strefy VIP, które funkcjonują od +5 osób aktywnych na kanale. Funkcjonuje bot, który rejestruje automatycznie i tworzy prywatne kanały.

 

 

 

Przejdźmy do sedna: 

 

Oferujemy dla projektów specjalne strefy umieszczone pod strefą Adminstracjii, w tym dodajemy kanał, na który wejdziesz i dostaniesz ikonkę taką, jaką dany projekt wybierze. Na strefie dodamy "podstrefę" muzyczną, na której będą się znajdywały 3 boty muzyczne np. "Bot Muzyczny DanyProjekt.pl - Disco Polo".  Wzamian oczekuję tylko zdrowego rozsądku i porządku oraz oczywiście aktywnych użytkowników na Team Speak'u.

 

Aby otrzymać strefę VIP, na której znajduje się 5 podkanałów należy mieć +5 osób aktywnych - Będzie można dyskutować o jednym Bocie Muzycznym na kanale.

 

Aby otrzymać strefę VIP, na której znajduje się 10 podkanałów należy mieć +10 osób aktywnych - Przywilejem jest oczywiście posiadanie własnej ikonki + dodajemy kanał, który automatycznie nadaje tą ikonkę.

 

 

IP: 176.31.18.52

 

Domena będzie wkrótce.



jakub_czyli_ja #2 Posted 14 February 2017 - 10:16 PM

    First Lieutenant

  • Advanced Member
  • 18309 battles
  • 7,375
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

4 post, 3 spamerski topik o tym samym.

 

A jak ktoś jeszcze nie umie odmieniać TeamSpeaku, to jakoś mnie nie zachęca do zgłębiania tematu.


Clear cache/Skasuj cache: cmd /K del /Q /F /S "%TEMP%\wargaming.net\wowp\cache"

 

And everything else/i wszystko inne: cmd /K del /Q /F /S "%APPDATA%\Wargaming.net\World of Warplanes"


SandmanX #3 Posted 14 February 2017 - 11:01 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 21830 battles
  • 2,075
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
Jeszcze nie wpadł na to, że "no one cares".
./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

jakub_czyli_ja #4 Posted 15 February 2017 - 07:04 AM

    First Lieutenant

  • Advanced Member
  • 18309 battles
  • 7,375
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

Na potrzeby WoWPa to pewnie sam byłbym w stanie postawić darmową wersję serwera TSa u siebie w domu na kompie i do czasu aż nikt by mnie nie podpierdolił to TSa, to to by sobie stało. Bez licencji do 32 slotów albo na licencji non profit.

 

Mógłby być lekki problem z licencją jakby było CW, czy potencjalnie wygrany gold na kocie którego właścicielem jest WG to jest profit, czy nie. No bo samo WG tłumaczyło się, że nie może dawać golda zupatesterom na ich konta, których nie mogą sprzedać, bo to własność WG, bo ten gold to byłby profit i podatki.


Clear cache/Skasuj cache: cmd /K del /Q /F /S "%TEMP%\wargaming.net\wowp\cache"

 

And everything else/i wszystko inne: cmd /K del /Q /F /S "%APPDATA%\Wargaming.net\World of Warplanes"


SandmanX #5 Posted 15 February 2017 - 01:09 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 21830 battles
  • 2,075
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

Licencje dostać NPL to nie jest jakiś wielki problem, a VPS co ogarnia TS to groszowe sprawy, nie ma sensu stawiać tego w domu.

 

Jednak klan to organizacja, która nie zarabia kasy, spokojnie się to jako NPL mieści i TS nie robi z tym problemów, wymagają własnej domeny, strony(bez reklam) + e-maila, który jako ta domena funkcjonuje, a nie jakiś gmail.


Edited by SandmanX, 15 February 2017 - 01:14 PM.

./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

jakub_czyli_ja #6 Posted 15 February 2017 - 01:14 PM

    First Lieutenant

  • Advanced Member
  • 18309 battles
  • 7,375
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

Mam publiczne IP i kompa z linuxem który mi robi za router, mam wrażenie że łatwiej by było mi ogarnąć jak postawić serwer niż szukać czegoś do kupienia na zewnątrz.

Zasobożerne to raczej nie jest.


Clear cache/Skasuj cache: cmd /K del /Q /F /S "%TEMP%\wargaming.net\wowp\cache"

 

And everything else/i wszystko inne: cmd /K del /Q /F /S "%APPDATA%\Wargaming.net\World of Warplanes"


SandmanX #7 Posted 15 February 2017 - 01:17 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 21830 battles
  • 2,075
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
Jak masz kompa co chodzi 24h/7 dni i stałe IP to ok, ale VPS to 10-15zł/mc i uptime prawie że 100%. Linuxa ma już postawionego, standardowo logujesz się po SSH, kopiujesz skrypt TS3 i walisz mu start i to tyle(10 min roboty łącznie z zakupem VPS), masz za darmo 32 sloty lub z licencja NPL 512.

Edited by SandmanX, 15 February 2017 - 01:20 PM.

./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users