Jump to content


Nowy launcher do gry 07/09/2017


  • Please log in to reply
38 replies to this topic

voulezvous #1 Posted 06 September 2017 - 04:00 PM

    Associate eSport Manager

  • WG Staff
  • 8 battles
  • 10
  • Member since:
    03-15-2012

Asowie przestworzy!

 

Pragniemy poinformować, że od 07/09/2017 jedynym sposobem na uruchomienie gry będzie użycie nowego launchera Wargaming Game Center.

Więcej informacji oraz link do ściągnięcia launchera znajdziecie tutaj.

 

Powodzenia w przestworzach!



jakub_czyli_ja #2 Posted 06 September 2017 - 04:28 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 19245 battles
  • 7,906
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012
Zauważyliśmy: http://forum.worldof...et-game-center/

Clear cache/Skasuj cache: cmd /K del /Q /F /S "%TEMP%\wargaming.net\wowp\cache"

 

And everything else/i wszystko inne: cmd /K del /Q /F /S "%APPDATA%\Wargaming.net\World of Warplanes"


Frantiszek_ #3 Posted 06 September 2017 - 04:38 PM

    Second Lieutenant

  • Conquest Member
  • 52932 battles
  • 1,534
  • [_PZL_] _PZL_
  • Member since:
    10-08-2013

Może wypowiesz się VOULEZVOUZ odnośnie niekompetencji ludzi WG?

 

http://forum.worldof...814#entry530814


Przyjemność Z Latania

Kanał PZL na You Tube


Silentraz #4 Posted 06 September 2017 - 11:43 PM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 1866 battles
  • 61
  • [_PZL_] _PZL_
  • Member since:
    02-17-2014

No to czas się pożegnać z połową FPS.

 

Z opisu i komentarzy wynika, że program będzie działać agresywnie - działać w tle i żreć zasoby, aktualizacje i instalacje będą w tle. W ten sposób użytkownik zamiast zainstalować o wybranej porze, ma ją narzuconą. Nie może pograć w czołgi (chyba że z obciążonym netem lub dyskiem), bo inny tytuł będzie się aktualizować.

 

Pytałem się na forum WOWSa, czy program będzie wypuszczony dopiero jak będzie poprawny, czy byle jak. Odpowiedź (udzielona tutaj) - stanowczo rozczarowuje.

 

Przykładowe tłumaczenie wypowiedzi z francuskiego ogłoszenia (może być lekko koślawe, np. tłumacz nazywa launcher wyrzutnią):

Block Quote

 Doceniam lekkość, z jaką personel WG szacuje ryzyko zgłaszane przez klientów, dotyczące nieprawidłowości związanych z tym launcherem. Grałem w gry WG przez 5 lat, ale jeśli ten problem ping utrzymuje się po zainstalowaniu tego nowego launchera, to już skończy się dla mnie, a ja pójdę gdzie indziej.

 

 


Edited by Silentraz, 07 September 2017 - 12:05 AM.


Frantiszek_ #5 Posted 07 September 2017 - 01:12 AM

    Second Lieutenant

  • Conquest Member
  • 52932 battles
  • 1,534
  • [_PZL_] _PZL_
  • Member since:
    10-08-2013
Po odpaleniu obojętnie jakiej gry kliknij ZĘBATKA-USTAWIENIA => AKTUALIZACJE i wyłącz.

Przyjemność Z Latania

Kanał PZL na You Tube


LORDDOOMSDAY #6 Posted 07 September 2017 - 06:51 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 14755 battles
  • 2,681
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    10-25-2012
Przecie ten luncher nie ma kompletnie wpływu na działanie gry. Po odpaleniu możesz go wyłączyć. XD

UNFORGIVEN CEO

 Kings of the Baltic


Silentraz #7 Posted 07 September 2017 - 01:39 PM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 1866 battles
  • 61
  • [_PZL_] _PZL_
  • Member since:
    02-17-2014

Zamiast 3 ikonek będę miał prawdopodobnie 4.

Pierwsza to ten wynalazek, coby gry podbijać. A pozostałe 3 - Gry włączane bezpośrednio.

Przesada jednak z tym 200 MB RAM działającym w tle przez cały czas, które nie wiadomo kiedy mogą postanowić coś zjeść. Pewnie też odpowiednie ustawienie przełączników nie rozwiąże wszystkich problemów.

Udki działają. Jak będzie z resztą gier - wyjdzie wkrótce.


Edited by Silentraz, 07 September 2017 - 01:40 PM.


SandmanX #8 Posted 07 September 2017 - 03:12 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

Jak w tle?

Po 1, 100mb, a nie 200mb

Po 2, kto w dzisiejszych czasach nie ma na kompie który używa do grania 8GB RAMu? Już sprzęty kupowane 2-3 lata temu miały 8 lub 16GB.

Po 3, większość gier ma już coś takiego, czemu WG ma być do tyłu?

Po 4, domyślnie startuje z automatu, ale przecież można to wyłączyć, gdzie tutaj problem jak komuś to nie pasuje? Uruchamiasz na czas gry, a potem wyłączasz.

Po 5, robicie kupoburze o nic.

 

I po 6, bo własnie to sprawdziłem, ten laucher tylko potrzebujecie do aktualizacji WoWp, gra się bez niego uruchamia plikiem WorldOfWarplanes.exe, a mało gram ostatnio i myślałem że on może logowanie itp realizuje jak w niektórych grach ma to miejsce, ale on nic nie zmienił na dobrą sprawę, tylko WG wprowadziło wspólny launcher dla wszystkich swoich gier.

 

Problemem może być to co Jakub zauważył, gra na różnych serwerach, ale nie ma czasem moda co pozwala zmienić serwer, mając 1 klienta gry? Do WoT tak było, przynajmniej kiedyś.

Ale jest inna rzecz, można dodawać gry ręcznie jakimś tam id specjalnym, tak się dodawało do testu WoWp 2.0 i myślę ze można będzie dodać do lanuchera własnie WoWp EU + RU w ten sposób właśnie, bo WG zezwala na posiadanie kont na różnych serwerach więc muszą to w jakiś sposób łatwy dla graczy rozwiązać.

 

Edit:

Eeee jest, dajecie zainstaluj dodatkową instalację gry i tam do wyboru jest nawet region + język. ;p

W ustawieniach gry to macie.


Edited by SandmanX, 07 September 2017 - 03:30 PM.

./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

Frantiszek_ #9 Posted 07 September 2017 - 03:31 PM

    Second Lieutenant

  • Conquest Member
  • 52932 battles
  • 1,534
  • [_PZL_] _PZL_
  • Member since:
    10-08-2013

Wyłączone automatyczne aktualizacje, automatyczny start z systemem i w sumie w grze nie widać by było gorzej.

 

 

Dodatkowo jest jakaś opcja ściągnięcia nowej gry po numerze ID, ale nie próbowałem i nie wiem o co tam chodzi.

 

Także może nie będzie źle z tym.


Edited by Frantiszek_, 07 September 2017 - 03:32 PM.

Przyjemność Z Latania

Kanał PZL na You Tube


SandmanX #10 Posted 07 September 2017 - 03:37 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
Auto-start i auto-aktualizacje są świetne, bo mało grając mamy grę aktualne, a nie gdy chcemy zagrać czekamy 1-2h na pobranie aktualizacji.

Edited by SandmanX, 07 September 2017 - 03:38 PM.

./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

Silentraz #11 Posted 07 September 2017 - 04:34 PM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 1866 battles
  • 61
  • [_PZL_] _PZL_
  • Member since:
    02-17-2014

U mnie żre 168 MB RAM, do tego jakieś dwa drobiazgi są. Wolę jednak nie ryzykować tym, że wyjdzie jakaś mikrołatka do innej gry i zeżre kolejno łącze i dysk, oczywiście w najmniej dogodnym momencie. Mam 8 giba, ale to nadal ponad 2% zasobów, wydanych wyłącznie na sprawdzanie ewentualnych aktualizacji.

Podczas typowego update (etap instalacji) przeglądarka mi nie chce płynnie chodzić, i nawet proste gry (np. Heroes III) łapią drobne zawieszki. Dlatego wolę mieć ten proces w wybranym czasie, a nie narzuconym (przeważnie na równi z uruchomieniem systemu).

Ponadto launcher działa także po zamknięciu gry - zupełnie niepotrzebnie.

 

Oczywiście jak ktoś ma dobre i niezawodne łącze, a do tego stacjonarkę z dyskiem SSD i o dobrych parametrach, to opcja pozwoli nieco oszczędzić. Gorzej, gdy takie "usprawnienie" się narzuca.

 

Mam obawy, że kiedyś narzucą tego launchera, oczywiście w zawodnej postaci. Choćby pod pretekstem sprawdzania modyfikacji.

Póki co, zadowolę się odpalaniem bezpośrednim. 200 RAM piechotą nie chodzi, a jak ktoś nie widzi różnicy - chętnie przygarnę. (parudziesięciu takich ochotników i mam 16 GB)


Edited by Silentraz, 07 September 2017 - 04:35 PM.


mcjrosa #12 Posted 07 September 2017 - 04:53 PM

    Senior Airman

  • Conquest Member
  • 11169 battles
  • 31
  • [D-302] D-302
  • Member since:
    04-02-2013

Ja mam katalog do gier WG EU oraz inny do gier WG na serwerze NA.

Launcher u mnie wspanialomyslnie wykrył wot w wersji NA i EU, WoWS w wersji NA i EU natomiast samoloty tylko NA, wersje EU kazał mi od nowa ściagac i instalować . Drobne 7Gb i pnad godzinka instalacji od lauchera gratis.



_HOLYMAN_ #13 Posted 07 September 2017 - 07:05 PM

    Airman Basic

  • Conquest Member
  • 16444 battles
  • 7
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    12-23-2014
Prosze o pomoc nie mogę tego zainstalować  Runntime Error (at 132 : 246 ): Acces violation at adress 0000000 nie kumam co się stało

Frantiszek_ #14 Posted 07 September 2017 - 08:44 PM

    Second Lieutenant

  • Conquest Member
  • 52932 battles
  • 1,534
  • [_PZL_] _PZL_
  • Member since:
    10-08-2013

Nie próbowałem, ale po wpisaniu Twojego błędu wyskoczyło to:


Edited by Frantiszek_, 07 September 2017 - 08:44 PM.

Przyjemność Z Latania

Kanał PZL na You Tube


SandmanX #15 Posted 07 September 2017 - 09:55 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
http://lmgtfy.com/?q...address 0000000
./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

_HOLYMAN_ #16 Posted 08 September 2017 - 10:10 PM

    Airman Basic

  • Conquest Member
  • 16444 battles
  • 7
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    12-23-2014
Niestety nie pomogło >>>> masakra co robić?

SandmanX #17 Posted 09 September 2017 - 08:18 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

A masz aktualizacje Windowsa itp? Może to korzysta z .NET i stąd ten błąd?

 

Robisz na koncie z uprawnieniami administratora? Dla pewności prawy przycisk myszki i "uruchom jako administrator".


./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

Silentraz #18 Posted 09 September 2017 - 08:21 AM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 1866 battles
  • 61
  • [_PZL_] _PZL_
  • Member since:
    02-17-2014

View Post_HOLYMAN_, on 08 September 2017 - 10:10 PM, said:

Niestety nie pomogło >>>> masakra co robić?

 

Może włączanie gry bezpośrednio, a jak nie działa - to porównanie plików z osobą mającą poprawną wersję i podmiana.

SandmanX #19 Posted 09 September 2017 - 09:05 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
Włączyć grę bezpośrednio włączy, ale bez tego launchera gry nie zaktualizuje.
./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

_HOLYMAN_ #20 Posted 10 September 2017 - 06:56 PM

    Airman Basic

  • Conquest Member
  • 16444 battles
  • 7
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    12-23-2014
Właśnie zrobiłem wszystko co radziliście..... i nic, zaczynam godzić się z tym, ze to mój koniec przygody z WOP




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users