Jump to content


Nowy launcher do gry 07/09/2017


  • Please log in to reply
38 replies to this topic

Frantiszek_ #21 Posted 11 September 2017 - 09:52 AM

    Second Lieutenant

  • Conquest Member
  • 53020 battles
  • 1,534
  • [_PZL_] _PZL_
  • Member since:
    10-08-2013

Błąd Runtime Error:

"

"Runtime error" jest to ogólne określenie błędu powstałego podczas wykonywania programu (w odróżnieniu od błędu powstałego np. podczas kompilacji kodu źródłowego). Błędy wykonania mogą mieć różny charakter: może to być np. dzielenie przez zero, odwołanie się do indeksu tablicy poza zadeklarowanym zakresem, niezgodność typu zmiennej, próba odczytu z nieistniejącego pliku, błąd ładowania funkcji z biblioteki, przepełnienie stosu itp. itd. - zależnie od kompilatora, którym utworzono kod wynikowy programu oraz środowiska, w którym jest wykonywany. Na ogół komunikatowi "runtime error" towarzyszy dodatkowo konkretniejsze wskazanie - podawany jest kod numeryczny rodzaju błędu lub krótki opis.

"

 

 

Spróbuj jeszcze tego-zależy jaki system masz:

http://pcfaq.pl/wind...untime-library/

 

Jest tam też ten link: http://www.microsoft...ails.aspx?id=29

do strony Microsoft. Może ponowna instalacja naprawi to.


Edited by Frantiszek_, 11 September 2017 - 09:55 AM.

Przyjemność Z Latania

Kanał PZL na You Tube


SandmanX #22 Posted 11 September 2017 - 03:47 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

Nie wiem po co wklejasz te głupoty z neta, do których każdy ma dostęp...

 

Jak masz Windowsa XP to całkiem możliwe że będzie spory problem, napisz też do supportu - to ich launcher i oni najlepiej wiedzą co jest potrzebne do jego prawidłowego działania.

 

Masz Windowsa 7 lub wyżej? Jak faktycznie nie masz żadnych aktualizacji do .NET(framework), to z dodaj/usuń programy odinstaluj wszystko co ma w nazwie "microsoft visual c++ redistributable" z reguły będzie przy tym jakiś rok, możesz tego mieć nawet 10-15 łącznie, usuwasz wszystko i ściągasz najnowszy z neta.

 

Jak launcher korzysta z .NET to cały .NET przeinstalować z czyszczeniem, tj musisz wszystkie wersje pokoleń 3.0, 3.5, 4.0, 4.5 i 4,6 chyba też jest osobno.

 

 


Edited by SandmanX, 11 September 2017 - 03:55 PM.

./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

Frantiszek_ #23 Posted 11 September 2017 - 03:49 PM

    Second Lieutenant

  • Conquest Member
  • 53020 battles
  • 1,534
  • [_PZL_] _PZL_
  • Member since:
    10-08-2013

Jak to określiłeś głupoty z neta nie raz pomogły, a i też nie każdy wie jak szukać. W tym przypadku masz błąd Runtime Error z określeniem szczegółów. I to moze spowodować brak dobrych wyników wyszukiwania.

 

Po co usuwać ręcznie jak instalacja na nowo usunie starocie. Są przecież różne sytuacje, które powodują problemy. Jesli nic nie idzie to warto spróbować tych głupot internetowych.

 

Poza tym nazywasz coś głupotami, a w efekcie podajesz to samo tylko w sposób na tzw. piechotę.


Edited by Frantiszek_, 11 September 2017 - 03:53 PM.

Przyjemność Z Latania

Kanał PZL na You Tube


SandmanX #24 Posted 11 September 2017 - 03:59 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

Co usunie z automatu? MS c++ redistributable zawsze się kolejny instaluje, możesz tego mieć nawet 50 i on często powoduje różne problemy.

 

.NET jak nie pobierzesz ręczenie paczki instalacyjnej i nie zaznaczysz że ma all wyczyścić to samo z siebie się to za ciebie nie zrobi. Im wyższa wersja Windowa, tym wyższa wersja .NET jest jego częścią, przy Win10 już chyba 4.5 się nie uda przeinstalować.


./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

Frantiszek_ #25 Posted 11 September 2017 - 05:04 PM

    Second Lieutenant

  • Conquest Member
  • 53020 battles
  • 1,534
  • [_PZL_] _PZL_
  • Member since:
    10-08-2013

View PostSandmanX, on 11 September 2017 - 04:59 PM, said:

.NET jak nie pobierzesz ręczenie paczki instalacyjnej i nie zaznaczysz że ma all wyczyścić to samo z siebie się to za ciebie nie zrobi.

 

Normalne przeca to jest. Po to mówiłem o ponownej instalacji.

 

Poza tym jak takie mądre rzeczy wiesz to może mogłeś mu podpowiedzieć wcześniej, a nie wklejać jakieś głupoty z neta:

View PostSandmanX, on 07 September 2017 - 10:55 PM, said:

- które prowadzą do tego samego co wstawiłem, a innych pouczać o niegodziwości ich postów.........

:P

 


Edited by Frantiszek_, 11 September 2017 - 05:08 PM.

Przyjemność Z Latania

Kanał PZL na You Tube


SandmanX #26 Posted 11 September 2017 - 05:45 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

Przecież pisałem wcześniej o .NET?

A zainstalowanie kolejnego MS c++ redistributable nie pomoże, jak wcześniejszych nie usunie.

 

A LMGTFY to pomaga więcej niż filmik z YT.


Edited by SandmanX, 11 September 2017 - 05:47 PM.

./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

Frantiszek_ #27 Posted 11 September 2017 - 06:11 PM

    Second Lieutenant

  • Conquest Member
  • 53020 battles
  • 1,534
  • [_PZL_] _PZL_
  • Member since:
    10-08-2013
Tak samo jak wujek Google - praktycznie takie same rzeczy wskazało jak i ten filmik z poprzedniej strony.

Edited by Frantiszek_, 11 September 2017 - 06:13 PM.

Przyjemność Z Latania

Kanał PZL na You Tube


_HOLYMAN_ #28 Posted 14 September 2017 - 08:54 PM

    Airman Basic

  • Conquest Member
  • 16471 battles
  • 7
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    12-23-2014
ej ale nie kłócimy się panowie :) mam win 10  

HP Omen 

     Intel® Core™ i5-6300HQ CPU, 8G ramu GeForce GTX 960M wiec jakiś staroć to nie jest. Tych visual c++ mam od 2005 do 2015 roku

czyli radzicie usunąć wszystkie i zainstalować jeden z 2017 tak?


Edited by _HOLYMAN_, 14 September 2017 - 09:02 PM.


SandmanX #29 Posted 14 September 2017 - 08:59 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
No to usuń wszystkie i pobierz najnowszy i zainstaluj.
./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

_HOLYMAN_ #30 Posted 15 September 2017 - 07:36 PM

    Airman Basic

  • Conquest Member
  • 16471 battles
  • 7
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    12-23-2014

no i tak zrobiłem teraz mi wyskakuje ze nie mam jakiegoś pliku mfc120udll no psycho siada, pobrałem ten plik,poszukałem ze mam go wrzucić do win32 i tak zrobiłem i dalej bez zmian

 


Edited by _HOLYMAN_, 15 September 2017 - 07:37 PM.


SandmanX #31 Posted 15 September 2017 - 08:59 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

Musisz do WG pisać lub format ciężko powiedzieć co ich aplikacja wymaga i co jest u ciebie nie tak.

 

Możesz ją spróbować od nowa zainstalować przy usuniętym c++ redistributable, może sam sobie zainstaluje i będzie ok.


Edited by SandmanX, 15 September 2017 - 09:00 PM.

./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

jakub_czyli_ja #32 Posted 16 September 2017 - 06:13 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 19245 battles
  • 7,907
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012
Dżiz, no to się okazało, że w WG nie jadą na najnowszym VC: https://answers.micr...e92f7929?auth=1 - trzeci link po wrzuceniu nazwy pliku do gogla.

Clear cache/Skasuj cache: cmd /K del /Q /F /S "%TEMP%\wargaming.net\wowp\cache"

 

And everything else/i wszystko inne: cmd /K del /Q /F /S "%APPDATA%\Wargaming.net\World of Warplanes"


SandmanX #33 Posted 16 September 2017 - 02:48 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
Apka podczas instalacji powinna w sumie pobrać lub mieć w sobie odpowiedniego.
./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

qameOver_ #34 Posted 16 September 2017 - 08:54 PM

    Second Lieutenant

  • Advanced Member
  • 23396 battles
  • 1,276
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    07-13-2013
No Pany. Po uruchomieniu gry i załadowaniu się pierwszego ekrany z logiem gry, ekran pozostaje czarny i nic sie dalej nie ładuje. Co to może być? jakiś pomysł? Czy klienta na nowo pociągnąć?


 


Mailer #35 Posted 17 September 2017 - 10:08 AM

    Master Sergeant

  • Conquest Member
  • 8462 battles
  • 94
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    05-28-2012

View PostqameOver_, on 16 September 2017 - 09:54 PM, said:

No Pany. Po uruchomieniu gry i załadowaniu się pierwszego ekrany z logiem gry, ekran pozostaje czarny i nic sie dalej nie ładuje. Co to może być? jakiś pomysł? Czy klienta na nowo pociągnąć?

 

Hryunomoda masz czy nie masz?

Jak masz spróbuj usunąć i powinno ruszyć.



SandmanX #36 Posted 17 September 2017 - 10:42 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

Przenieś póki co na pulpit czy gdzieś indziej cały katalog z ustawieniami gry, i sprawdź czy odpali się jak sobie wszystko gra na nowo wykryje.

 

Windows + R, wpisujesz %APPDATA%\Wargaming.net i przenieś gdzieś katalog World of Warplanes lub zmień jego nazwę.


./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

qameOver_ #37 Posted 17 September 2017 - 11:21 AM

    Second Lieutenant

  • Advanced Member
  • 23396 battles
  • 1,276
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    07-13-2013

View PostSandmanX, on 17 September 2017 - 10:42 AM, said:

Przenieś póki co na pulpit czy gdzieś indziej cały katalog z ustawieniami gry, i sprawdź czy odpali się jak sobie wszystko gra na nowo wykryje.

 

Windows + R, wpisujesz %APPDATA%\Wargaming.net i przenieś gdzieś katalog World of Warplanes lub zmień jego nazwę.

 

Super. Dzięki pomogło. Nawet nowego klienta zrobiłem i nadal była dupa.

Na to rozwiazanie nie wpadłem. Dzięki jeszcze raz



 


SandmanX #38 Posted 18 September 2017 - 04:20 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 22366 battles
  • 2,177
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012
Bo nowy klient, nadal korzystał z tych ustawień które trzeba było skasować. ;)

Edited by SandmanX, 18 September 2017 - 04:21 AM.

./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

_HOLYMAN_ #39 Posted 20 September 2017 - 06:26 PM

    Airman Basic

  • Conquest Member
  • 16471 battles
  • 7
  • [_UN_] _UN_
  • Member since:
    12-23-2014
hej panowie :) problem rozwiązany ! musiałem zainstalować na nowo win 10 i poszło, teraz smiga




2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users