Jump to content


Wersja 2.0 - kwestie techniczne


  • Please log in to reply
56 replies to this topic

Silentraz #21 Posted 28 October 2017 - 11:00 AM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 808 battles
  • 267
  • [WILD] WILD
  • Member since:
    02-17-2014
Może stworzą wersję 3.0, gdzie nie będzie się dawało regulować wysokości góra/dół  (coby doświadczeni gracze nie mogli gnębić nowicjuszy) a GT będzie się dało bić wyłącznie bombami. Dla uproszczenia glebę pomaluje się na dwa kolorki (przyjazne/wrogie) i samo zrzucenie w odpowiednim sektorze zada uszkodzenia.
Polskie forum, niemiecki personel - historia lubi się powtarzać.

Frantiszek_W_R_E #22 Posted 28 October 2017 - 12:17 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 24794 battles
  • 2,425
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    10-08-2013
Obyś kuwa nie przepowiedział przyszłości ;-) :kamikaze:


SandmanX #23 Posted 29 October 2017 - 10:44 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 663 battles
  • 2,372
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

Fajnie że wypuściliście betę, w której jest od zarąbania baboli i rzeczy do poprawy(np totalnie z du~ UI)

 

A tu przekład jednej misji:
https://i.imgur.com/q8oFs0m.jpg


./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

jakub_czyli_ja #24 Posted 29 October 2017 - 10:57 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 5098 battles
  • 9,364
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

View PostSandmanX, on 29 October 2017 - 10:44 AM, said:

Fajnie że wypuściliście betę, w której jest od zarąbania baboli i rzeczy do poprawy(np totalnie z du~ UI)

 

A tu przekład jednej misji:
https://i.imgur.com/q8oFs0m.jpg

Zestrzelili cię. Zgaduję, że przed zrobieniem 15 celów.

 

Wygląda na to, że "wejście" jest tłumaczeniem angielskiego "sortie", które jest używane do określenia lotu od spawnu do zestrzelenia lub końca bitwy, co będzie pierwsze.

 

Dodatkowo osobiście sądzę, że owo "sortie" jest liczone od startu bitwy do pierwszego zestrzelenia, i po kolejnym spawnie misje mogą nie być zaliczane, bo ktoś coś po prostu zjebał w kodzie.



SandmanX #25 Posted 29 October 2017 - 11:05 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 663 battles
  • 2,372
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

W du~ niche sobie te misje wsadzą, bo np:
https://i.imgur.com/QV8JWzI.jpg

... co to jest "baza wojskowa", miałem już kilka bitew po 15k pkt na szturmowcu i 0 zaliczyło lub jakieś 200pkt, a innym razem 5-8k wpada.


./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

Silentraz #26 Posted 29 October 2017 - 11:14 AM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 808 battles
  • 267
  • [WILD] WILD
  • Member since:
    02-17-2014

W niektórych misjach nie zlicza części nieokreślonej, a jedynie 75/125 za asystę i 200 za fraga. Jednym z przykładów jest ta na 3000 podczas ataku za 75 złota (która przyblokowała większość serwera, chyba że ktoś ma preferencyjny próg 1000 pkt).

 

Szczegółowo rozpisałem to w temacie:

http://forum.worldof...ejsza-diagnoza/


Co do misji na 15 naziemnych - wymaga się zrobienia w jednym ciągu, bez padania. Wykonalne, acz nieco trudne (na co wskazuje liczba 4 żetonów). Trzeba się koncentrować na nabijaniu możliwie najmniejszych i najbardziej miękkich celów.

 

Są też misje, gdzie błąd działa na korzyść gracza.

Na przykład bycie w pierwszej piątce pod względem uszkodzeń celów naziemnych - wystarczy że mniej niż 5 sojuszników dotknie GT, a wynik zerowy starczy do piątego miejsca (na remisie) i misję zaliczy. Zapomnieli ściągnąć dodatkowych warunków z poprzedniej wersji (tam było np. min. 1 samolot lub 20 pkt GT)


Edited by Silentraz, 29 October 2017 - 11:54 AM.

Polskie forum, niemiecki personel - historia lubi się powtarzać.

jakub_czyli_ja #27 Posted 29 October 2017 - 11:59 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 5098 battles
  • 9,364
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

View PostSandmanX, on 29 October 2017 - 11:05 AM, said:

W du~ niche sobie te misje wsadzą, bo np:
https://i.imgur.com/QV8JWzI.jpg

... co to jest "baza wojskowa", miałem już kilka bitew po 15k pkt na szturmowcu i 0 zaliczyło lub jakieś 200pkt, a innym razem 5-8k wpada.

Bo wiesz, jakoś trzeba było przyciąć strumień żetonów który odbierał księgowym i pozostałym pracownikom i właścicielom i udziałowcom WG chleb i dach nad głową.

SandmanX #28 Posted 29 October 2017 - 10:40 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 663 battles
  • 2,372
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

Ta misja na 15 GT nie jest trudna, ale niech się naucza robić opisy, bo ja tam sobie ją zrobię i tak(jak nie dzisiaj to za 2-3 dni lub reset pójdzie), ale są tacy co mogą ją chcieć wbić dla żetonów i się będą wk~ cały dzień...

 

Raz jej nie wbiłem, bo mając samolot prawie że cały skasowany celowo się rozbiłem.

 

Jak się coś wypuszcza, to wypadało by to najpierw przetestować, gdy się nie ma do tego odpowiednich zasobów ludzkich, zrobić to odpowiednio później, lub mniej zmian za 1 razem, takie proste, a jednak zbyt skomplikowane dla szanownego WG!

 

I patrzcie na coś lepszego:

https://i.imgur.com/9GWMZMU.jpg

... babol, babola pogania!
 


Edited by SandmanX, 29 October 2017 - 10:43 PM.

./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

Silentraz #29 Posted 30 October 2017 - 12:23 AM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 808 battles
  • 267
  • [WILD] WILD
  • Member since:
    02-17-2014

To "lepsze" to od czasu do czasu takie wyświetlanie - pokazuje postęp wszystkich misji, niedostępnych nawet dla samolotu, ale oczywiście postępu nie liczy.

 

Oczywiste jest, że gra jest niedorobiona i mamy test publiczny na głównych serwerach. Możliwie bezbłędną grę zamierzają wydać np. w wersji 2.2. Na pewno nie w 2.0.

Ciekawi mnie też, kto to testował i ile czasu. Kryteria jak widać były bardzo łagodne. Do tego zupełnie bezzasadny pośpiech. Pozostawienie na dłużej gry w wersji 1.9 nie tylko by pozwoliło dopracować 2.0, ale również podtrzymać dłużej zadowolonych z 1.9 graczy.

 

Teraz nikt z WG w to pewnie nie gra, co w połączeniu z nieczytaniem forum da bardzo kiepskie efekty. Przykładem jest misja na 3000. Nikt z WG nie widzi w tym problemu, bo nikt w to nie gra. Żadnej zdecydowanej reakcji, często oskarżenia wobec graczy że warunków nie czytają.

Też podstawy gry nie są nikomu z WG znane. Przyszedł sobie jakiś pajac, nawstukał kodu i poszedł. Pytałem się supportu jak się nabijają punkty - nie było "wiemy ale nie powiemy", a jedynie odesłanie do artykułu (który o tym nie wspomina) i "nie posiadamy takich informacji".

Latają sobie samoloty, lecą punkty bojowe w ilościach bliżej nieokreślonych.

 

Z punktami zajęcia również pierdolnik - trzeba TABować by zobaczyć, czy udało się nabić punkty za cel naziemny, czy może ktoś podpieprzył.  Bez alta również ciężko się połapać.


Polskie forum, niemiecki personel - historia lubi się powtarzać.

40WR #30 Posted 03 November 2017 - 02:37 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 2843 battles
  • 116
  • Member since:
    11-20-2015

Wersja 2.01

 

 

Widok w celowniku bombowym, pułap ponad 3km,w pierwszej bitwie Blenheim, druga bitwa A-26B, koło zajęcia w połowie na niebieskim < to się nie zmieniło przez kilka minut >, zanikają znaczniki GA I tak latałem dobrą kilka minut wpatrując sie w cel : jestem za wysoko nie widzę ?? zostały już zniszczone ?? jeżeli jestem za wysoko to rozumię że  mam latać nisko w gąszczu innych samolotów I stać się łatwym celem albo jak zostały zniszczone wszystkie a koło nie przeskoczyły to o co biega błąd w kolejnych bitwach tak samo  < bo przejmujemy obiekt gdy niszczymy większość / wszystkie GA albo samoloty obrony tak ???


 

miał ktoś podobnie



Frantiszek_W_R_E #31 Posted 03 November 2017 - 02:55 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 24794 battles
  • 2,425
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    10-08-2013

Obecnie myśłisz jak ja wcześniej jednak to nie jest tak: informacje z tej strony https://worldofwarpl...n/update-2-0-1/

 

Zmieniono liczbę punktów zajęcia wymaganych do zajęcia sektorów lub odzyskania ich od przeciwnika.

  • Aby przejąć neutralny sektor, drużyna A musi zdobyć określoną liczbę punktów zajęcia więcej, niż drużyna B.
  • Aby przejąć sektor od drużyny B, drużyna A musi zdobyć określoną liczbę punktów zajęcia. Jednocześnie drużyna B broniąca sektora zdobywa punkty zajęcia przez niszczenie atakujących samolotów drużyny A. Punkty zdobyte przez drużynę B są odejmowane od puli punktów zdobytych przez atakującą drużynę A.

Wymagana liczba punktów zajęcia zależnie od sektorów:

  • Garnizon:Zajęcie neutralnego sektora wymaga 90 punktów zajęcia, a zajęcie wrogiego sektora wymaga 120 punktów.
  • Lotnisko frontowe: Zajęcie neutralnego sektora wymaga 90 punktów zajęcia, a zajęcie wrogiego sektora wymaga 120 punktów.
  • Fabryka: Zajęcie neutralnego sektora wymaga 140 punktów zajęcia, a zajęcie wrogiego sektora wymaga 180 punktów.
  • Baza lotnicza: Zajęcie neutralnego sektora wymaga 140 punktów zajęcia, a zajęcie wrogiego sektora wymaga 180 punktów.
  • Baza wojskowa: Zajęcie neutralnego sektora wymaga 140 punktów zajęcia, a zajęcie wrogiego sektora wymaga 180 punktów.
  • Centrum dowodzenia: Zajęcie neutralnego sektora wymaga 140 punktów zajęcia, a zajęcie wrogiego sektora wymaga 180 punktów.

 

Będąc nad danym sektorem naciśnij lewy ALT i zobaczysz ile Twoja drużyna ma punktów, a ile przeciwnik - pod paskiem przewagi na środku.


Edited by Frantiszek_, 03 November 2017 - 02:58 PM.


40WR #32 Posted 03 November 2017 - 03:02 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 2843 battles
  • 116
  • Member since:
    11-20-2015

czyli, rozwaliłem sam wszystkie cele lądowe, ale nie nabiłem wystarczającej liczby punktów ??

 

to bez sensu czyli samemu nic nie zrobię ...., bo k.... nie I h....

 

 

to jak mam wygrać w takim przypadku ???



Frantiszek_W_R_E #33 Posted 03 November 2017 - 03:12 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 24794 battles
  • 2,425
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    10-08-2013

Ciężko to zobaczyć, ale aby szybko przejąć sektor sypiesz większą część ładunku na te większe cele. Pod altem widać ile ma HP. Na fabryce to z kominami to podstawa.

 

AD. Myślę, że rozwaliłeś wszystkie cele w sektorze, przejąłeś go i tyle. Dlatego nie widzisz celi.

 

Na celowniku bombowym widać nawet z ponad 4 km, a jak go nie włączysz to nic nie zobaczysz.


Edited by Frantiszek_, 03 November 2017 - 03:15 PM.


Frantiszek_W_R_E #34 Posted 03 November 2017 - 03:25 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 24794 battles
  • 2,425
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    10-08-2013

Chociaż teraz tak miałem:

https://www.fotosik....1a6b81427a4178b

 

Jeśli o to Ci chodzi to myślę, że to jest błąd gry. Widać niezniszczone budynki, ale celi naziemnych nie ma. Są tylko samoloty. Zaznaczam, że to był cel przejęty przez przeciwnika.

 

Albo to jest niedorobienie gry, albo celowe bugi byś przegrał.

 

 

Chyrz dawaj na tanki ;-)


Edited by Frantiszek_, 03 November 2017 - 03:31 PM.


40WR #35 Posted 03 November 2017 - 04:14 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 2843 battles
  • 116
  • Member since:
    11-20-2015

Dokładnie tak miałem tak jak na zdjęciu ja miałem 2 razyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy  :amazed:

 

a tanki wieczorem :)


Edited by chy_rz, 03 November 2017 - 04:15 PM.


Frantiszek_W_R_E #36 Posted 03 November 2017 - 04:39 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 24794 battles
  • 2,425
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    10-08-2013
Puściłem ticketa:

Zgłoszenie #2113956 - zobaczymy. Moda nie mam to ciekawe co napiszą ;-)


Edited by Frantiszek_, 03 November 2017 - 04:39 PM.


SandmanX #37 Posted 03 November 2017 - 04:40 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 663 battles
  • 2,372
  • [D_303] D_303
  • Member since:
    02-19-2012

To jest celowe, masz u góry tak jakby licznik przejęcia - ty 30, przeciwnik 90.

 

Nie wiem co zbija te pkt u przeciwnika, ale musisz mieć 100% tych pkt żeby przejąć.

 

Może daje 30pkt za każdy samolot w strefie? To by się zgadzało.

 

A misje dalej zbugowane(na korzyść gracza):

https://i.imgur.com/8Qaa0Un.jpg (wymagania to 5 bitew, a zalicza po 1-szej bitwie)
https://i.imgur.com/hoLuhPr.jpg (wymagania to 10 bitew, a zalicza po 1-szej bitwie)

- i kolejna tak samo? https://i.imgur.com/0J4iZsq.jpg (w wymaganiach 10, wg licznika 3, a coś czuję ze po 1-szej zaliczy:D ) Tak, dobrze myślałem, zalicza w 1-szej bitwie jako 3 bitwy. :D https://i.imgur.com/C3PTWgE.jpg

- ostatnia też: https://i.imgur.com/1qPq6NJ.jpg (zalicza po 1-szej bitwie 3/3)

 

I widać to po czasie, że wszystkie te 4 misje wbiłem w 1h. ;) a największy problem miałem z bombowcami, bo dopiero po 3-ciej bitwie rzuciło na mapę gdzie mogły się pojawić.

 

oj WG


Edited by SandmanX, 03 November 2017 - 07:19 PM.

./ts3server_startscript.sh status
Server seems to have died

Silentraz #38 Posted 04 November 2017 - 09:37 AM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 808 battles
  • 267
  • [WILD] WILD
  • Member since:
    02-17-2014

Z tymi GT, to prawdopodobnie wyświetlanie z maksymalnej odległości - miałem podobny problem na wielozadaniówce, którą poleciałem za wysoko. Jakiś debil zapomniał dać dodatkowego warunku dla bombowców lub obecności w niewielkim promieniu "dwuwymiarowym" od celu naziemnego. I pewnie nadal pracuje i ma kolejne zlecenia.


Ponadto ciągnący się od 2.0 problem niepowiększalnej minimapy - minus można wcisnąć, plus już nic nie daje.

 

I przy wersji 2.0.1 mimo minimalnych ustawień wyciągam kilkanaście FPS.

 

W opcjach w sumie zbędny okazał się przechył samolotu i sztuczny horyzont, bo już wspinaczki nie trzeba uprawiać.


Polskie forum, niemiecki personel - historia lubi się powtarzać.

40WR #39 Posted 06 November 2017 - 11:54 AM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 2843 battles
  • 116
  • Member since:
    11-20-2015

Kolejne ale na bank celowe, pewnie każdy to zna :) :

 

leci szukanie bitwy/przeciwników, wy<ja> na np: Ju87 czyli 5 poziom/tier, po minucie komunikat: gracze siedzą na poziomach 3 do 4 :), po 20 sekundach masz bitwę a tam ty < ja > lądujesz na 6 poziomie < gdzie u nich 6 tier to człowiek > a ty na 5tierze  w ogonie.

 

i taka ku... zabawa, do Ciebie biedaku nigdy nie dolosują bo nie i h....., ale jako frajera pod kogoś to zawsze.

 

 


Edited by chy_rz, 06 November 2017 - 11:55 AM.


Leonarnik #40 Posted 06 November 2017 - 12:24 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 38 battles
  • 493
  • Member since:
    02-26-2012

Co pośrednio mówi coś o ilości graczy. W 1.9 jakoś dawali radę przynajmniej wyrównać tier dla ludzi. A teraz nawet tego nie da rady zrobić.

 

Coś mi się zdaje, że pyknę jedna bitwę tygodniowo tylko po to żeby złamasy nie mogły zamknąć serwerów z powodu braku graczy,


Jak Partia mówi że da, to mówi, jak mówi, że nie da, to nie da.
ku pamięci Airborne Challenge




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users