Jump to content


Zgłoszenia błędów


  • Please log in to reply
49 replies to this topic

eekeeboo #1 Posted 12 June 2018 - 10:23 AM

    Community Manager

  • WG Staff
  • 3780 battles
  • 1,558
  • Member since:
    01-26-2012
Chcielibyśmy usłyszeć Wasze opinie i sugestie. 

Edited by eekeeboo, 13 June 2018 - 08:39 AM.


jakub_czyli_ja #2 Posted 13 June 2018 - 06:43 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 1714 battles
  • 9,194
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

Na RU przeleciałem się I-5, pobitewny ekran pokazał, że wbiłem 80% misji na specjalistę: https://drive.google...iew?usp=sharing

Natomiast widok samolotu pokazuje, że misja odwalona: https://drive.google...iew?usp=sharing

Ale mimo klikania w przycisk, nic się nie dzieje: https://drive.google...iew?usp=sharing

 

Dla porównania ekran z I-220 z niewypełnioną misją: https://drive.google...iew?usp=sharing


Clear cache/Skasuj cache: cmd /K del /Q /F /S "%TEMP%\wargaming.net\wowp\cache"

 

And everything else/i wszystko inne: cmd /K del /Q /F /S "%APPDATA%\Wargaming.net\World of Warplanes"


martenz #3 Posted 14 June 2018 - 07:51 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 1505 battles
  • 10
  • Member since:
    01-26-2012
Może i pierdoła, ale emblemat okolicznościowy "Happy New Year 2018" zmienił się na ruskie "z nowym godom 2018" :)

jakub_czyli_ja #4 Posted 14 June 2018 - 08:49 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 1714 battles
  • 9,194
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

View Postmartenz, on 14 June 2018 - 07:51 PM, said:

Może i pierdoła, ale emblemat okolicznościowy "Happy New Year 2018" zmienił się na ruskie "z nowym godom 2018" :)
Hehe, wprowadzili multiregionalnego klienta i okazało się, że emblematy też mają lokalizowane :>

Clear cache/Skasuj cache: cmd /K del /Q /F /S "%TEMP%\wargaming.net\wowp\cache"

 

And everything else/i wszystko inne: cmd /K del /Q /F /S "%APPDATA%\Wargaming.net\World of Warplanes"


Zumbach_ #5 Posted 15 June 2018 - 06:32 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 11521 battles
  • 2,094
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    10-08-2013

Zamknięcie czatu z inną osobą w hangarze powoduje zamknięcie gry - błąd z poprzedniej wersji nadal występujący.

===

Zakładam ekwipunek, zabiera mi żeton za samo założenie na czyste miejsce po specjalizacji, wchodzę do gry i MAM PUSTE wszystko-bez żadnych ulepszeń. Wracam do hangaru, zakładam ponownie, zabiera znowu żeton za coś o silniku za 200pkt, wchodzę do walki i wszystko na podstawowych. XF tzw. naleśnik na 8 tier amerykański ciężki.

 

ŻENADA. Stare błędy nie zostały naprawione, a doszły nowe.

 

Posta nie edytuję gdyż to co spotkało mnie w grze to............ (mam posłać Wam wiązankę, zbanujecie mnie, błędy nie zostaną naprawione, żałosne to jest)

 

Weźcie się naprawdę za robotę. Mam uzupełniać zapasy w jakim celu? Uzupełniać to co tracę na Waszych niedoróbkach? Trzy razy zakładałem to samo, prawie milion kasy wydanej, 3 żetony w ramach czego? W grze mam pustą maszynę.......... Zdjęcia po kolei zaczynają się od 12:55.

 

To był trzeci raz: https://www.fotosik...._/album/2500770


 

Edited by akataMM, 02 August 2018 - 01:26 PM.


RadSzym #6 Posted 15 June 2018 - 01:58 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 2457 battles
  • 38
  • [D-303] D-303
  • Member since:
    12-27-2016

Super, nowa aktualizacja, dużo pracy wspaniałego zespołu (to z filmu reklamowego). 

A teraz proza życia:

Odpalam wczoraj grę, pierwszy raz hangar bez samolotów. Odpalam drugi raz, wchodzę do gry - całą grę jestem wczytany do połowy, znaczy widzę na mapie jak lecę prosto, jakieś podpalone chłopaki lecą za tym samolotem na kursie prostym, dziw, że zestrzeliwują go dopiero po dłuższym czasie. I tak trzy razy, cała bitwa korespondencyjnie. Co do meritum aktualizacji to nie chcę mi się rozwijać, jeszcze to zobaczę szczegółowo. Tak, czy inaczej na wczoraj wystarczyło mi ochoty po tych numerach. To jak żniwa w kołchozie. Coś niedopracowanego wprowadzić, stakan bimbru i wpieriod, a potem się zobaczy. Tylko czy odbiorcy będą na tyle cierpliwi.


Edited by RadSzym, 15 June 2018 - 01:59 PM.


dominikmzk #7 Posted 15 June 2018 - 05:16 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 3424 battles
  • 17
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    05-18-2014

W dniu wczorajszym ,dzisiaj podobnie w kilku bitwach podczas pierwszego respawnu ,nie mogę wejść do gry i widzę tylko czarny ekran .Pozostaje wyjść do hangaru i poczekać na powrót samolotu 

 Irytujące ,ze nie masz wpływu na grę 


Edited by dominikmzk, 15 June 2018 - 05:17 PM.


Templarus #8 Posted 15 June 2018 - 11:36 PM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 829 battles
  • 44
  • Member since:
    02-12-2012

Po co zmieniać coś co działało na totalne barachło?

Gdzie wybór amunicji w myśliwcach II tieru?

Bo to niby bez różnicy czym strzelam? A może miałem fantazję wesprzeć finansowo firmę i kupować za golda odłamkowo-burzącą?

 

Wszystkie zmiany wyposażenia to jeden wielki błąd.

 

Edit:

2 razy mam taką sytuację - losowanie 1 gracz i same boty

Posted Image

Posted Image

przeciwnik zwleka/wychodzi/zrywa mu się połączenie/inna przyczyna - po około 5 (pięciu) minutach czekania na początek bitwy wyrzucany jestem do hangaru.

 

Posted Image

Ale co to? Samolot jest niedostepny bo jest w bitwie. Tylko w jakiej bitwie skoro ani on ani ja nie gramy?

Po wczorajszym wyrzuceniu P-23 był zablokowany przez ponad godzinę, dopóki nie wyszedłem z gry.

 

 


Edited by Templarus, 16 June 2018 - 12:28 AM.


chy_rz #9 Posted 16 June 2018 - 05:46 AM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 1281 battles
  • 90
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    11-20-2015

POTWIERDZAM

Po co zmieniać coś co działało na totalne barachło?

Gdzie wybór amunicji w myśliwcach II tieru?

Bo to niby bez różnicy czym strzelam? A może miałem fantazję wesprzeć finansowo firmę i kupować za golda odłamkowo-burzącą?

 

Wszystkie zmiany wyposażenia to jeden wielki błąd.

 

Edit:

2 razy mam taką sytuację - losowanie 1 gracz i same boty

Posted Image

Posted Image

przeciwnik zwleka/wychodzi/zrywa mu się połączenie/inna przyczyna - po około 5 (pięciu) minutach czekania na początek bitwy wyrzucany jestem do hangaru.

 

Posted Image

Ale co to? Samolot jest niedostepny bo jest w bitwie. Tylko w jakiej bitwie skoro ani on ani ja nie gramy?

Po wczorajszym wyrzuceniu P-23 był zablokowany przez ponad godzinę, dopóki nie wyszedłem z gry.

 

MAŁO TEGO DLA MNIE wg JESTEŚCIE

miszcze < pisownia jak najbardziej na miejscu > dodajcie jeszcze wieloryby na skraju wszelkich map oraz losowanka map z 3 punktami w 99,99 procentach wylosowanych map.

 


Edited by chy_rz, 16 June 2018 - 05:47 AM.


Zumbach_ #10 Posted 16 June 2018 - 04:48 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 11521 battles
  • 2,094
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    10-08-2013

Błędy w grze spowodowane przez informatyków to normalnosć w WG widać. Jednak pewna rzecz staje się coraz bardziej widoczna. Na początku myślałem, że tak ustawili działa AA, tylnego strzelca.

 

To co sam zauważyłem:

 

- wlatując w sektor nisko AA strzelają z tym, że w pewnej chwili mając prawie całe HP nagle coś Cię dopada i masz niewiele życia,

- strzelasz na manualu tylnym strzelcem, jakoś nie wchodzi, mało co zabiera, aż tu nagle jakby przyśpieszenie odgłosów strzelania - coś jakby trzy razy szybciej nagle tylny zaczął strzelać i dla przeciwnika zabiera nagle bardzo dużo HP.

 

Dziś słyszałem również o sytuacji gdzie strzela do samolotu przeciwka i albo nic nie schodzi, albo strasznie mało, aż tu nagle go nie ma jakby z rakiety dostał, których na samolocie nie masz.

 

Dodatkowo wysyłając ticketa odnośnie braku możliwości użycia założonych ulepszeń w grze nakazali zrobić WGCheck, ale odnośnie połączenia z serwerem. NETTEST jakoś tak.

 

 

Ciekawe, czy nie pojawia się problem z serwerami i to duży.

 


Edited by Frantiszek_PZL, 16 June 2018 - 04:48 PM.


leon1291 #11 Posted 16 June 2018 - 09:56 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 736 battles
  • 11
  • Member since:
    08-01-2011
Wczoraj nie mogłem sprzedać samolotów, wysłałem ticketa i też kazali mi zrobić WGChecka, dzisiaj kilka razy po pierwszym zwyciestwie nadal widniało "x3", dopiero po przelogowaniu znikało.

Templarus #12 Posted 17 June 2018 - 07:57 AM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 829 battles
  • 44
  • Member since:
    02-12-2012
Swoją drogą zakres informacji o użytkownikach jaką zdobywa WG, co się przekłada na ilość potencjalnych 'zombie' sprawia, że WG powinien być na Białorusi budżetowany przez ichni MON-u. O ile już nie jest...

jakub_czyli_ja #13 Posted 17 June 2018 - 08:43 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 1714 battles
  • 9,194
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

View Postleon1291, on 16 June 2018 - 09:56 PM, said:

Wczoraj nie mogłem sprzedać samolotów, wysłałem ticketa i też kazali mi zrobić WGChecka, dzisiaj kilka razy po pierwszym zwyciestwie nadal widniało "x3", dopiero po przelogowaniu znikało.
Pewnie limit 5 dziennie.

Clear cache/Skasuj cache: cmd /K del /Q /F /S "%TEMP%\wargaming.net\wowp\cache"

 

And everything else/i wszystko inne: cmd /K del /Q /F /S "%APPDATA%\Wargaming.net\World of Warplanes"


Templarus #14 Posted 17 June 2018 - 10:22 PM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 829 battles
  • 44
  • Member since:
    02-12-2012

Ki-43-I 4t błędne ustawienie czasu przegrzewania się harmatki 20mm Ho-3-II, przyzwyczajony na różnych nacjach do miotania pocisków i kończenia celów tu zdejmuję tylko do połowy hp i .... zadyszka. Mówimy o 2t dwupłatowcach nie o bombowcach czy ciężkich myśliwcach.

Ewidentny błąd, przez myśl nie chce przejść by akurat japońce zostali specjalnie tak fatalnie potraktowani. ;)

Że jak nie historyczne to może być byle jakie? :P

 

Edyta: specjalnie sprawdziłem wątek samolotów japońskich

Ten 'błąd' ciągnie się od 2016 r.


Edited by Templarus, 17 June 2018 - 10:29 PM.


jakub_czyli_ja #15 Posted 18 June 2018 - 06:37 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 1714 battles
  • 9,194
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    01-26-2012

I znowu wychodzi roszczeniowość i kult cargo.

 

Japońce są OP - robiem japońce - nie radzem sobie - błont.

 

Ten samolot po prostu tak został zbalansowany. Jego działka mają lepsze ukryte charakterystyki od działek Zera - lepszy kąt autoaima, mniejszy rozrzut, dłuższe przegrzewanie się. Ogólnie to po kilku wyrywkowych sprawdzeniach to są chyba najlepsze działka na IV tierze.

Tylko trzeba refleksji i nauczyć się nimi grać, bo jak widać wejście komuś na ogon i trzymanie LPM po prostu nie działa.

 

Odróżnianie wersji samolotu z IV i V tieru to tylko wisienka na torcie.


Clear cache/Skasuj cache: cmd /K del /Q /F /S "%TEMP%\wargaming.net\wowp\cache"

 

And everything else/i wszystko inne: cmd /K del /Q /F /S "%APPDATA%\Wargaming.net\World of Warplanes"


mcjrosa #16 Posted 18 June 2018 - 09:33 AM

    Senior Master Sergeant

  • Conquest Member
  • 981 battles
  • 113
  • [D-302] D-302
  • Member since:
    04-02-2013
Lece sobie GAA i ładnie zdejmuje cele naziemne. W pierwszej bazie wszystko normalnie, w drugiej przewaznie OK ale czym później tym gorzej. Nawet cele nieopancerzone nie chcą znikać miemo ciągłego do nich strzelania z działek czy rakiet. Owszem, licznik pokazuje że cel został zniszczony ale ja wciaż widze czerwone kropeczki i nie jestem w stanie kontrolowac tego co juz zniszczylem a co jeszcze musze zniszczyć. Podobnie jest z samolotem. Ot ktos do mnie strzela cos tam trafia ale mam duzo HP az w pewnym momencie ni z tego ni z owego PUFF i jestem znienacka zniszczony.

dominikmzk #17 Posted 18 June 2018 - 05:10 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 3424 battles
  • 17
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    05-18-2014

View Postmcjrosa, on 18 June 2018 - 09:33 AM, said:

Lece sobie GAA i ładnie zdejmuje cele naziemne. W pierwszej bazie wszystko normalnie, w drugiej przewaznie OK ale czym później tym gorzej. Nawet cele nieopancerzone nie chcą znikać miemo ciągłego do nich strzelania z działek czy rakiet. Owszem, licznik pokazuje że cel został zniszczony ale ja wciaż widze czerwone kropeczki i nie jestem w stanie kontrolowac tego co juz zniszczylem a co jeszcze musze zniszczyć. Podobnie jest z samolotem. Ot ktos do mnie strzela cos tam trafia ale mam duzo HP az w pewnym momencie ni z tego ni z owego PUFF i jestem znienacka zniszczony.

 

Mam tak samo ,zrzut ładunku kilku bomb i nie nalicza żadnych uszkodzeń .Pokazuje to dopiero z kilku/ kilkunastu sekundowym opóźnieniem . Sytuacje , w których samolot z pełnym Hp spada w oka mgnieniu nie należą do rzadkości .

Zumbach_ #18 Posted 18 June 2018 - 08:28 PM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 11521 battles
  • 2,094
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    10-08-2013

Już kilka razy widziałem sytuację, że mam HP kolor niebieski, atakują, HP spada raz szybciej, raz wolniej, ale wkurza mnie fakt, iż mając HP, mało bo mało - na czerwonym pasku jest, przymierzam się np. do zrzutu bomby, a tu naglę jakiś jakby bardziej szary ekran, samolotem nie mogę sterować i widzę jak ktoś mnie oklepuje.

 

To w końcu padłem, czy mam jeszcze HP, czy też WG wyłącza mi sterowanie i daje by ktoś robił co chce? Pewnie nie, ale błąd gry konkretny.


Edited by Frantiszek_PZL, 18 June 2018 - 08:28 PM.


Silentraz #19 Posted 18 June 2018 - 10:52 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 532 battles
  • 249
  • [WILD] WILD
  • Member since:
    02-17-2014

Jakiś skrypt nie nadąża wyświetlać na bieżąco utraconego HP samolotów i celów naziemnych. Zdarza się, że przeciwnik siedzi na tyłku i HP nie schodzi, aż nagle powoli zaczyna, a przy połowie HP utrata kontroli - po czym HP już sprawniej schodzi.

 

Przy GT trzeba zapamiętywać co i mniej więcej jak mocno się ostrzelało. Rekordem była niestety rozbitka, gdzie po odliczaniu bazy nie wyświetliło naprawionych budynków, a dopiero przelatując nad jednym z nich - w miejscu bez tekstur była dość wysoka konstrukcja ( "kratka" od centrum dowodzenia).

 

Ciekawe kiedy następna tura testów i co następnym razem spartaczą - może spawnowanie wszystkich samolotów w dokładnie jednym miejscu.


Wargaming - Oszuści

Wpis zostanie usunięty i odpowiednie przeprosiny zostaną zamieszczone, jeśli zostanie udowodnione, że WG nie oszukuje klientów.


Zumbach_ #20 Posted 19 June 2018 - 08:18 AM

    First Lieutenant

  • Conquest Member
  • 11521 battles
  • 2,094
  • [W_R_E] W_R_E
  • Member since:
    10-08-2013

Zakładasz na samolot wyposażenie. Nie ważne czy masz samolot specjalny, czy nie. Często spotykam się z sytuacją, ze co najmniej jedna część wyposażenia jest demontowana, ale to nie ja robię. Muszę zakładać ponownie i wydawać kasę.Wczoraj za późno spostrzegłem i grałem bez gaśnicy i butelki.

 

======

 

Najdziwniejsze jest to, że chciałem teraz nagrać powtórkę z błędem gdzie Twój samolot leci, masz mało HP, ekran jest wyszarzany i nic nie możesz zrobić, a ktoś Cię oklepuje. Włączyłem powtórkę, a na niej nie widać tego efektu, który jest w grze.....


Edited by Frantiszek_PZL, 19 June 2018 - 01:04 PM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users