Jump to content


Bug Reporting.


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

eekeeboo #1 Posted 06 August 2018 - 01:25 PM

    Community Manager

  • WG Staff
  • 4800 battles
  • 2,495
  • Member since:
    01-26-2012

There is a channel in the World of Warplanes Discord with a bug reporting format that will allow you to report bugs and have feedback on the bug report from the QA department. I imagine some users here may prefer the method of bug reporting there. 

 

For those who don't feel comfortable using discord or want to see what it will look like: 

 

Keep it one post - one report. If you need to supplement your report with information - edit, do not create a new post Do not start discussions. Do not give answers or recommendations to other players about their bugs in this channel. For the best processing of reports, it is extremely important to provide: (all is highly recommended and their absence MAY make bug report processing impossible):

  • Players ingame name / account on which the problem was reproduced
  • Game server - steps to reproduce
  • screenshots / video (if any)
  • game client mods present: yes/no. If there are any mods, please specify them and provide a download link to the mod for QA
  • used control device (applicable with joystick or other supported control devices issues)
  • game logs, dxdiag files(edited)

 

If you are able to use this format to create new topics it will then be possible for me to pass these on also. 



eekeeboo #2 Posted 14 August 2018 - 09:07 AM

    Community Manager

  • WG Staff
  • 4800 battles
  • 2,495
  • Member since:
    01-26-2012
The above format is what you need to use when reporting a bug or at the very least as much information as possible. If you have questions on whether something is a bug or not then please do so, but do not report something as a bug in the bugs section when it is not a bug or an issue. 

reptylredux #3 Posted 23 October 2018 - 09:01 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 570 battles
  • 2
  • Member since:
    04-27-2016

Hello, 

 

Checked to see if there was a thread regarding my issue... if I missed it, I am sorry. I am having trouble with selecting next closest target (default key Z). I changed it to left shift so there would be no confusion if I hit windows key and space, but nothing, I am unable to select targets at all. Playing with keys and mouse... Very frustrated... Not sure what other info I should provide... (how to screenshot that...)

 

Cheers


Edited by reptylredux, 23 October 2018 - 09:03 PM.


eekeeboo #4 Posted 24 October 2018 - 02:37 PM

    Community Manager

  • WG Staff
  • 4800 battles
  • 2,495
  • Member since:
    01-26-2012

View Postreptylredux, on 23 October 2018 - 09:01 PM, said:

 

 

​Can you please confirm you have mouse control system selected, that you have the buttons assigned. That you have also attempted a repair and a clear cache of your game. 

klbergmen #5 Posted 12 November 2018 - 11:44 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 4877 battles
  • 861
  • [JV44] JV44
  • Member since:
    08-13-2014

Since around midnight there is no progress anymore for the personal ranking but it says that there are still more than 20h left.

I had this for the American and Japanese rankings, I don't know about the others.

 


 

edit: maybe the update is just very very slow.


Edited by klbergmen, 12 November 2018 - 11:46 PM.


Bryan_Layne #6 Posted 22 December 2018 - 08:06 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 128 battles
  • 1
  • Member since:
    11-22-2018

The Xmas Missions that were just released. It's not counting correctly. Mission 4 Says to destroy 5 plans while acting a sector... In the attached screen shot I've destroyed several 7 Plans in missions, and the counter still says zero.

 

 



Kelleci__ #7 Posted 31 January 2019 - 02:36 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 371 battles
  • 3
  • [T_S_K] T_S_K
  • Member since:
    01-12-2017
Hi, Today I do not have Turkish language support after updating the game. This morning i played with Turkish Language support. But after update (2.0.9.6.431733) on January 31st i cant play.. Pls help me.

Senjougahara #8 Posted 03 February 2019 - 07:50 PM

    Senior Master Sergeant

  • Beta Tester
  • 3012 battles
  • 100
  • Member since:
    04-04-2012

Really bizarre one here...

 

  • Players ingame name / account on which the problem was reproduced

Senjougahara

  • Game server - steps to reproduce

EU - haven't found a reliable way to reproduce it but it seems to sometimes happen when reducing speed in a GAA so you go into the lower yellow area on the speed indicator, the plane starts to "swing" left or right off camera and if you hold the low speed for long enough it'll swing back and forth between left and right passing the camera on each swing. The camera doesn't move, and the guns and bombs still work as if your plane is in the middle of the screen so as far as I can tell this bug is visual only.

  • screenshots / video (if any)

Since it's such a weird one I had to take a video to show when it happens:

https://youtu.be/miP-cpuxXfw

https://youtu.be/XZPzfvM9u2Q

  • game client mods present: yes/no. If there are any mods, please specify them and provide a download link to the mod for QA

There are some mods, but some visual only mods, mostly modifying the .dds texture files of the plane so nothing that should affect the camera or position of the plane (link here if it's relevant https://nakadashi.ko...anes/2.0.6.7.7z )

  • used control device (applicable with joystick or other supported control devices issues)

don't think it's relevant but just mouse and keyboard

  • game logs, dxdiag files(edited)

again not sure if relevant but send me a message if it's required



klbergmen #9 Posted 04 February 2019 - 10:14 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 4877 battles
  • 861
  • [JV44] JV44
  • Member since:
    08-13-2014

I had several times a new bug that looks a bit like the missing markers on enemy planes. But this time the markers on ground targets are missing. The first time all markers on ground targets of the whole cap where missing, another time only some of the ground targets didn't have markers but others had. The ground targets can still be destroyed, you just need to know which buildings are targets and which not.

I only had this in GA, in bombers I didn't see this bug yet (then it would be really bad)



blindfoId #10 Posted 04 February 2019 - 11:18 AM

    Senior Master Sergeant

  • Developer
  • 21 battles
  • 275
  • Member since:
    07-19-2018

View PostSenjougahara, on 03 February 2019 - 10:50 PM, said:

Really bizarre one here...

 

 

Hi, thank you for your report but unfortunately we cannot guarantee the absence of visual glitches with mods installed. If you face this problem without mods I would greatly appreciate any information.

 

View Postklbergmen, on 04 February 2019 - 01:14 PM, said:

I had several times a new bug that looks a bit like the missing markers on enemy planes. But this time the markers on ground targets are missing. The first time all markers on ground targets of the whole cap where missing, another time only some of the ground targets didn't have markers but others had. The ground targets can still be destroyed, you just need to know which buildings are targets and which not.

I only had this in GA, in bombers I didn't see this bug yet (then it would be really bad)

 

Thank you, passed along to the team.  



Humboldt_ #11 Posted 04 February 2019 - 10:07 PM

    Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 2430 battles
  • 63
  • Member since:
    07-23-2014
Can you please fix the loading in late bug it getting really frustrating now 

klbergmen #12 Posted 13 February 2019 - 11:21 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 4877 battles
  • 861
  • [JV44] JV44
  • Member since:
    08-13-2014

I forgot the name but the second blue perk (the one that lets you travel faster between caps) is not working anymore. Probably aleady  since the last patch.

 

edit: this was already reported here:

http://forum.worldofwarplanes.eu/index.php?/topic/52280-cruise-flight-skill-doesnt-work-either/


Edited by klbergmen, 13 February 2019 - 11:31 AM.


steffen_neumann501 #13 Posted 08 March 2019 - 06:13 PM

    Airman Basic

  • Member
  • 4356 battles
  • 2
  • Member since:
    03-06-2017
edited

Edited by blindfoId, 11 March 2019 - 10:33 AM.
Language


airfight10 #14 Posted 05 April 2019 - 06:25 PM

    Senior Master Sergeant

  • Conquest Member
  • 2128 battles
  • 141
  • [T_S_K] T_S_K
  • Member since:
    04-14-2013

View Postreptylredux, on 23 October 2018 - 09:01 PM, said:

Hello, 

 

Checked to see if there was a thread regarding my issue... if I missed it, I am sorry. I am having trouble with selecting next closest target (default key Z). I changed it to left shift so there would be no confusion if I hit windows key and space, but nothing, I am unable to select targets at all. Playing with keys and mouse... Very frustrated... Not sure what other info I should provide... (how to screenshot that...)

 

Cheers

 

please ı need a clear answer imeditly, why ı cant chat in chat box in deskopt? but just in game ?  is neahrly 1 week so this problem

Edited by airfight10, 05 April 2019 - 06:26 PM.


airfight10 #15 Posted 05 April 2019 - 06:27 PM

    Senior Master Sergeant

  • Conquest Member
  • 2128 battles
  • 141
  • [T_S_K] T_S_K
  • Member since:
    04-14-2013

View Postairfight10, on 05 April 2019 - 06:25 PM, said:

 

please ı need a clear answer imeditly, why ı cant chat in chat box in deskopt? but just in game ?  is neahrly 1 week so tis problem

 



aramislegaulois #16 Posted 07 April 2019 - 01:28 PM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 3353 battles
  • 12
  • [-IRON] -IRON
  • Member since:
    12-22-2012

View Postairfight10, on 05 April 2019 - 06:27 PM, said:

 

 

+1 !!!!!!!!!!!!!

GonerNL #17 Posted 08 April 2019 - 09:43 AM

    Second Lieutenant

  • Advanced Member
  • 7331 battles
  • 1,328
  • Member since:
    09-02-2017

Yesterday someone send me a chat after a battle, but I could not reply !! So chat was working for him, but not for me ??

I'm not banned, because I could actually type a message in the chatbox but nothing happened when I clicked 'send' ....

 

Battle chat works fine it seems.


Edited by GonerNL, 08 April 2019 - 09:46 AM.


prawiejakzywiec666 #18 Posted 08 April 2019 - 09:45 AM

    Senior Airman

  • Member
  • 5029 battles
  • 24
  • [WILD] WILD
  • Member since:
    09-09-2018

View PostGonerNL, on 08 April 2019 - 09:43 AM, said:

Yesterday someone send me a chat in-game after a battle, but I could not reply !! So chat was working for him, but not for me ??

I'm not banned, because I could actually type a message in the chatbox but nothing happened when I clicked 'send' ....

 

I think we all experience the same issue and it is not a chat ban.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users