Jump to content


Disconnected from Server (again)


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

madScientist404 #1 Posted 06 August 2019 - 08:10 PM

    Senior Airman

  • Member
  • 8200 battles
  • 22
  • Member since:
    04-06-2016

This is going on for a very long time but it has never been this bad. Every 2 or 3 games now i get disconnected from server. My internet connection is fine. I suspect the game servers just cannot handle the load. I tried reconnecting a few times but after awhile i just had to quit playing.

Is this being investigated at all ?

 



GonerNL #2 Posted 07 August 2019 - 08:06 AM

    First Lieutenant

  • Advanced Member
  • 14586 battles
  • 3,285
  • Member since:
    09-02-2017

It has always been bad for me.

Disconnects and crashes all the time.

Now it even happens when I start the game for the first time, so on a recently booted PC. Nothing happens and eventually 'program stopped working'. Or 'you were disconnected'. 

When you report it they tell you to use PingPlotter. But it only happens when starting battles or while waiting for after-battle screen, never during a battle. So it's a bug IMHO.



houghtonbee #3 Posted 11 August 2019 - 09:35 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 8714 battles
  • 865
  • [BBMM] BBMM
  • Member since:
    06-23-2013
Played 2 games today, first disconnects on joining battle the second disconnects leaving the battle. Won't be back on today or probably for a few days, utterly sick of it. Absolutely unacceptable that these same bugs have been going on for nigh on 2 years now. I've got better things to be doing than relaunching or reconnecting to the same sodding game over and over.

atlasapl #4 Posted 12 August 2019 - 12:05 PM

    Senior Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 3552 battles
  • 332
  • Member since:
    07-01-2015

My disconnects happen either as I am sat in the Hanger, or at the end of a battle before getting to see the full results.

 

Havent played a game yet, already had one. 



houghtonbee #5 Posted 13 August 2019 - 07:33 PM

    Command Chief Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 8714 battles
  • 865
  • [BBMM] BBMM
  • Member since:
    06-23-2013
2 games, 3 disconnects. Pathetic.

GonerNL #6 Posted 14 August 2019 - 07:48 AM

    First Lieutenant

  • Advanced Member
  • 14586 battles
  • 3,285
  • Member since:
    09-02-2017

It seems to get worse. Especially when starting the game for the first time ...  'connection lost' or 'could not retrieve player details'.

As it only happens before and after battles, you would think they could find this bug if (!!) they really tried ...

 



fujnik #7 Posted 19 August 2019 - 03:14 PM

    Senior Airman

  • Beta Tester
  • 738 battles
  • 13
  • Member since:
    01-26-2012
Unplayable today. Started fine, then a few disconnects, now 3 disconnects during one battle. This is REALLY ANNOYING, forced me to stop playing. My net is 100% ok, every other online game runs rock solid 30ms ping.... 

RoyalFlyingCorps #8 Posted 20 August 2019 - 07:14 AM

    First Lieutenant

  • Advanced Member
  • 20579 battles
  • 2,438
  • Member since:
    05-05-2016

One has the impression that WoWP runs on hand-me-down servers and infrastructure from its better supported sister games and also takes on the retired hamsters from those games to provide power.  The poor wee things are so knackered they can't run on their wheels fast enough for long enough.

 

Game disconnections make the game look like the product of amateurs, yet again here we are with a bug that has lasted for months.



GonerNL #9 Posted 20 August 2019 - 10:01 AM

    First Lieutenant

  • Advanced Member
  • 14586 battles
  • 3,285
  • Member since:
    09-02-2017

Disconnect from server, unable to retrieve player info, endless queue bug (no average time in queue), game crashes (stopped responding) ... several times every evening.

And what does WG do ; they add new bombers ... :amazed:

 



Ensign_Steel #10 Posted 22 August 2019 - 09:20 AM

    Senior Master Sergeant

  • Alpha Tester
  • 2316 battles
  • 185
  • [-TPS-] -TPS-
  • Member since:
    01-26-2012

Something regarding this that I have noticed...

On my old machine, I rarely had this issue. I was running Windows 7.

I got my new machine and ran Windows 7 - rarely had this issue. When I installed Windows 10, I've started encountering this bug at least two times per evening.

 

Possible coincidence, but could just as well be related somehow.


Edited by Ensign_Steel, 22 August 2019 - 09:21 AM.

Franco_Scala, on 15 June 2018 - 12:25 PM, said:

You can't have your cake and have [whopee] with it


GonerNL #11 Posted 22 August 2019 - 09:26 AM

    First Lieutenant

  • Advanced Member
  • 14586 battles
  • 3,285
  • Member since:
    09-02-2017
I'm running Windows 7 and having the problem(s) several times every evening ...  and WGC also forgets my password every now & then.

Piq_Mastika #12 Posted 22 August 2019 - 11:27 AM

    Command Chief Master Sergeant

  • Advanced Member
  • 6817 battles
  • 634
  • [BBMM] BBMM
  • Member since:
    07-31-2017

View PostGonerNL, on 22 August 2019 - 11:26 AM, said:

I'm running Windows 7 and having the problem(s) several times every evening ...  and WGC also forgets my password every now & then.

WCG forgets the password only after DC. If you don't want to type it every time do alt+F4 and relaunch the game.



GonerNL #13 Posted 22 August 2019 - 11:49 AM

    First Lieutenant

  • Advanced Member
  • 14586 battles
  • 3,285
  • Member since:
    09-02-2017

Nope, it forgets it randomly ... like when I switch servers (I play on all 4).

Anyway, it should not forget it at all because I checked 'remember password' for all 4 accounts.

 



Ensign_Steel #14 Posted 22 August 2019 - 04:19 PM

    Senior Master Sergeant

  • Alpha Tester
  • 2316 battles
  • 185
  • [-TPS-] -TPS-
  • Member since:
    01-26-2012

It never remembers my password.

 

Oh well, at least we know it's not OS related.


Franco_Scala, on 15 June 2018 - 12:25 PM, said:

You can't have your cake and have [whopee] with it





1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users